Bilgilendirme Toplantısı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
Advertisements

STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
YAPI STAJI BİLGİLENDİRME SUNUMU
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en az ikisinin birlikte, her.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
BUSİNESS CONTRAT. Bu kontrat Uluslararası satış ve alımda tarafların yükümlülüklerini gösterir. En temel husus bu kontrat ile tarafların zarar görmemesini.
#Geçici Koruma GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK ve UYGULANMASI.
ARA Ş TIRMA YÖNTEM ve TEKN İ KLER İ Ö ğ r. Gör. Dr. O. İ nanç GÜNEY ADANA MYO.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME SÜRECİ
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Doküman Yönetİm (DYS) Sİstemİ
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
STAJ BAŞVURUSU VE SONRASINDA YAPILACAK İŞLEM ADIMLARI
STAJ ÖNCESİNDE VE SONRASINDA YAPILACAKLAR
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları   Değerli Koordinatörler, Sevgili Öğrenciler,   Üniversitemizin Erasmus+ Öğrenci.
İHRACATÇI FİRMA YETKİLİLERİ İÇİN YEŞİL
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
STAJ BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
REHBERLİK YÖNETMELİK-5
ÖĞRENCİ İŞLERİ SİSTEMİNE GİRİŞ
Uçak Bileti Değiştirme
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
STAJ BİLGİLENDİRME SUNUMU
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı
KEP – Kayıtlı Elektronik Posta Sisteminden İhracatçı Birliklerine
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
EDE BAŞVURU İŞLEMLERİ Başvuru İşlemlerinin 18 Mayıs 2018 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. BAŞVURUDA İZLENECEK YOL Başvuru formunun okulumuz web.
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
E-DEVLET ANTRENÖR KURSU
STAJ KOMİSYONU Arş. Gör. Meryem AKSU (Staj 1 Sorumlusu)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
Defter Beyan Sistemi Başvurusu
Farabi Değişim Programı
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
STAJ İŞ AKIŞ ŞEMASI.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
STAJ İŞLEMLERİ STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
5.6 İKS Dokümantasyonu Her çiftçi için belli dokümanlar ve İKS seviyesinde tutulmalıdır. ( İKS Rehberi 5.6’da belirtildiği gibi) Bu kayıtlar hem iç hem.
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bitirme Çalışması Başlığı
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
Liselere Geçiş Sınavı;
Sunum transkripti:

Bilgilendirme Toplantısı 2018 STAJ DÖNEMİ Bilgilendirme Toplantısı

Staja Başlama ve Bitiş Tarihleri Toplantı Konuları Staja Başlama ve Bitiş Tarihleri Staj Süresi Son Evrak Teslim Tarihi Öğrencinin Yükümlülükleri Sorular

Staj Başlama ve BitişTarihleri Staj Başlama Tarihleri Staj Bitiş Tarihleri 28.05.2018 11.08.2018 04.06.2018 18.08.2018 11.06.2018 25.08.2018 18.06.2018 01.09.2018

Staj Süresi 75 takvim günü olarak belirlenmiştir.

Son Evrak Teslim Tarihi Staj dosyalarının son evrak teslim tarihi 01.10.2018

Öğrenci Staja Başlamadan Önce İşyeri yetkilisi tarafından onaylanmış olan Staj Başvuru Formunu ve Staj Sözleşmesini ilgili öğretim elemanına onaylatır.

Staj Defteri Her öğrenci, stajı süresince bir staj defteri tutmakla yükümlüdür. Staj defteri, öğrencinin staj süresince yaptığı işleri not aldığı bir dökümandır ve her bir staj günü için günlük olarak tutulur.

Staj Defteri Staj Defterinin her bir sayfası staj bitiminde işyeri yetkilisi tarafından mühürlenmiş veya kaşelenmiş olmalıdır.

Staj Bitiminde Öğrencinin, işyeri yetkilisi tarafından değerlendirilmesi yapılmış olan Staj Sicil Formunu ve Staj Defterini, kapalı bir zarf içinde ve ağzı mühürlenmiş olarak, belirlenen son teslim tarihinden önce, ilgili öğretim elemanına teslim etmekle yükümdür.

Özet Olarak Öğrenci İşyeri yetkilisi tarafından onaylanmış olanStaj Başvuru Formunu ve Staj Sözleşmesini ilgili öğretim elemanına onaylatır. 1 75 günlük staj süresinde her bir gün acentada yaptıklarını günübirlik staj defterine kaydeder ve defterin sayfalarını işyeri yetkilisine onaylatır. 2 Staj Sicil Formunu, kapalı bir zarf içinde ve ağzı mühürlenmiş olarak, belirlenen son teslim tarihinden önce, staj danışmanına teslim eder. 3

Öğrenciler Nerelerde Staj Yapabilirler A grubu seyahat acentaları Rent A Car ofisleri Kapalı-açık müze ve ören yerleri Havaalanları Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı birimler (Turizm Danışma Büroları vb.) TUREB’e bağlı birimler Yat limanları ve liman işletmeleri Konaklama İşletmeleri Turizm Bakanlığı işletme belgeli restoranlar Bölüm kurulunun uygun göreceği diğer yerler İsteyen öğrenciler, staj kurulu onayı ile yurt dışında staj yapabilirler

Öğrencilerin dikkatine Staj Sözleşmesi Fotoğraf İletişim İşyeri staj sözleşmesinin eksiksiz okunduğundan ve doldurulduğundan emin olun. Belgelerin doldurulması esnasında yanınızda en az 8 adet vesikalık fotoğraf bulundurun. Staj boyunca her konuda staj danışmanınızla iletişim içinde olun.

Dikkat edilmesi gereken hususlar Öğrenciler ücret almadan staj yapamazlar, dolayısıyla stajyer ücreti ödemeyen işletmelerde yapılan stajların bir geçerliliği yoktur. Stajyer çalıştıran işletme, yasada belirtilmiş olan minimum staj ücretini öğrencinin banka hesabına yatırmalıdır. Ödeme dekontları staj bitiminde staj danışmanları tarafından talep edilecektir. Staj sözleşmesinin her sayfası işletme yetkilisi tarafından paraflanmalıdır. Sözleşmenin son sayfasında işletmenin kaşesi ya da mührü ile yetkili kişinin imzası olmalıdır. Staj Sözleşmeleri ve Staj Başvuru Formları üçer nüsha olarak doldurulmalı ve her kopyasında öğrenci işleri tarafından mühürlenmiş fotoğraf yer almalıdır. Staj sicil formu iki nüsha olarak düzenlenmeli ve iki nüshasına da fotoğraf yapıştırılarak, fotoğraflar öğrenci işlerine mühürletilmelidir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar Kamu işletmelerinde (kamu bünyesinde yer alan müzeler, ören yerleri, tourism information ofisleri vb. gibi) ve yurt dışında staj yapan öğrenciler ücretsiz çalışabilirler. Kamu kurumları ve yurt dışında bulunan işletmeler, staj sicil formunda yer alan IBAN ve ödeme bilgilerini boş bırakacaklardır. Bir işletmede staj yapan öğrenci başka bir işletmede yarı zamanlı ya da tam zamanlı çalışamaz. Hastalık, kaza ve özel izin gerektiren durumlarda; işyeri ile ilgili sorun yaşandığında öğrenci mutlaka staj danışmanı ile iletişime geçmelidir. Staj danışmanının onayı ve izni olmadan yapılan devamsızlıklar ve staj yeri değişimleri stajın geçersiz olmasına neden olacaktır.

Dikkat edilmesi gereken hususlar Staj Sicil Formu staj süresi dolduğunda işyeri yetkilisi tarafından eksiksiz bir şekilde doldurularak imzalanmalı ve kaşelenmelidir. İmzalanan Staj Sicil Formu küçük bir belge zarfı içine konularak ağzı yapıştırılmalı ve yapıştırılmış kısım örnek görseldeki gibi kaşeyle mühürlenmelidir. Mühürsüz zarflar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Dikkat edilmesi gereken hususlar Staj Sicil Formunun yer aldığı ağzı kaşeli zarf ile Staj Defteri daha büyük zarfa konularak elden veya iade taahhütlü olarak staj danışmanına son belge teslim tarihinden önce ulaştırılmalıdır. Posta ile gönderimlerde hem kargo gönderisinde hem de zarfın üzerinde mutlaka adres ve staj danışmanının ismi yer almalıdır.

Herhangi bir sorununuzda mutlaka staj danışmanınızla iletişime geçin Herhangi bir sorununuzda mutlaka staj danışmanınızla iletişime geçin. Hepinize başarılı bir staj dönemi dileriz.