STAJ İŞ AKIŞ ŞEMASI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TATVAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİNİN GİRİLMESİ.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI 1. İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, eğitimleri.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Kullanıcı adı ve şifre için ö ğ renci bilgi.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
YAPI STAJI BİLGİLENDİRME SUNUMU
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME SÜRECİ
Doküman Yönetİm (DYS) Sİstemİ
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
STAJ ÖNCESİNDE VE SONRASINDA YAPILACAKLAR
İHRACATÇI FİRMA YETKİLİLERİ İÇİN YEŞİL
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
STAJ BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
REHBERLİK YÖNETMELİK-5
2017‐2018 BİLİM ve SANAT MERKEZLERİÖĞRENCİ TANILAMA KILAVUZU
ÖĞRENCİ İŞLERİ SİSTEMİNE GİRİŞ
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
BİLİM ve SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
EDE BAŞVURU İŞLEMLERİ Başvuru İşlemlerinin 18 Mayıs 2018 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. BAŞVURUDA İZLENECEK YOL Başvuru formunun okulumuz web.
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI
STAJ KOMİSYONU Arş. Gör. Meryem AKSU (Staj 1 Sorumlusu)
Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI
T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (ebys) HÜSEYİN ERİŞGİN Gökhan göçmez sistem yöneticisi.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/2)
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/3)
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Farabi Değişim Programı
Doktora eğitim programı
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
02 Aralık 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS-3) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Çevre teknikeri kimdir?
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
STAJ İŞLEMLERİ STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
Bilgilendirme Toplantısı
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
Çevre teknikeri kimdir?
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz.
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
Liselere Geçiş Sınavı;
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

STAJ İŞ AKIŞ ŞEMASI

AMAÇ Öğrencilerin mesleğe yönelik gerekli uygulama becerilerini geliştirmeleri, iş ortamı ve meslekleri hakkında görgü ve alışkanlıklar kazanmalarını sağlamak. UYGULAMA Staj zorunludur, hiçbir öğrenci stajını tamamlamadan mezun olamaz. Öğrenimleri devam eden öğrencilerin stajlarını yaz aylarında yapması esastır. Bütün derslerinden başarılı olmuş, ancak stajını henüz yapmamış öğrenciler, stajlarını dönem içerisinde belirlenen tarihlerde yapabilirler. İŞLEYİŞ Stajın süresi 30 iş günüdür. Bölüm başkanlıklarınca belirlenen özellikleri taşıyan işyerlerinde yapabilirler. Staj süresi, aynı işletmede ve ara vermeden tamamlanmalıdır.

2017 – 2018 Eğitim-Öğretim Yaz Dönemi Staj İşleminde Kullanılacak Belgeler Staj Başvuru Formu (Form 1) Staj Ücret Sözleşmesi Formu (Form 2) Staj Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Öğrenci ve İş Veren Bilgi Formu (Form 3) Staj Sözleşme İptal Formu (Form 4) "Gerekirse" Staj Defteri

Staj Başvuru Formu (Form 1) Staj Başvuru Formu 3 nüsha olarak bilgisayar ortamında anlaşılır bir şekilde düzenlenir. Form “ https://banazmyo.usak.edu.tr ” adresinden ‘Staj’ menüsünden ‘Staj Belgeler’ linkinden indirilebilir. Staj Başvuru Formu - Öğrenci bilgilerine - İşyeri yetkilisine - Danışmanına ayrılan üç ana bölümden oluşur.

İş aşamalarına göre bu form öğrenci tarafından; Kişisel bilgilerini ve nüfus kayıt bilgilerini, Bulduğu staj yeri işletme bilgilerini ve kararlaştırılan staj tarihlerini formda "İşveren ve ya Yetkili" alanını bilgisayar ortamında doldurarak imzalaması ve işyeri yetkilisine imza, kaşe/mühür işlemlerini tamamlatıp sonra danışmanına onaylatması gerekiyor. Doldurulan form idari personel Ahmet UÇMAZ’a teslim edilmesi gerekir.

2. Staj Ücret Sözleşmesi Formu (Form 2) Öğrenci, işveren ve Banaz Meslek Yüksekokulu arasında işletme tarafından adı geçen öğrenciye ödenecek ücreti belirten sözleşmedir. Staj Ücret Sözleşmesi Formu 3 nüsha olacak şekilde düzenlenir. Form “ https://banazmyo.usak.edu.tr ” adresinden ‘Staj’ menüsünden ‘Staj Belgeler’ linkinden indirilebilir. Staj Ücret Sözleşmesi Formu; - Öğrenci imzası - İşyeri yetkilisi imza/kaşe - Yüksekokul Müdürü imza/kaşe ayrılan üç ana bölümden oluşur.

İş aşamalarına göre bu form öğrenci tarafından; Öğrenci imzası İşletme imza/kaşe Yüksekokul Müdür imzası Form staj başlamadan önce danışmanına kontrolü ve ilgili idari personel ‘Ahmet UÇMAZ’a teslim edilecektir.

3. Staj Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Öğrenci ve İş Veren Bilgi Formu (Form 3) İşletmeye yapılacak söz konusu ödeme, özel işletmelere aktarım şeklinde yapılacağından, Üniversitemiz öğrencilerinden zorunlu staj eğitimine tabi olup, işletmelerle imzaladığı sözleşme gereği ücret alanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirilebilmesi gerekir. Öğrenciye ücret ödendiğine dair banka dekontunun ve bu formun eksiksiz olarak doldurulup staj bitiminde Banaz Meslek Yüksekokulu idari personeli Ahmet UÇMAZ’a ulaştırılması gerekmektedir. Dekont göndermeyen işyerlerine ödeme yapılmayacaktır.

İş aşamalarına göre bu form öğrenci tarafından; Öğrenci bilgilerini bilgisayarda doldurup çıktısını alarak staja başladığında işyerine vermesi, İşyeri yetkilileri tarafından kurum ve öğrenci staj bilgilerinin girilmesi, Staj bitiminde maaş ödendiğine dair dekont eklenerek, Banaz Meslek Yüksekokuluna idari personeli Ahmet UÇMAZ’a öğrenci tarafından ulaştırılması gerekmektedir.

5. STAJ DEFTERİ Form “ https://banazmyo.usak.edu.tr ” adresinden ‘Staj’ menüsünden ‘Staj Belgeler’ linkinden indirilebilir. PDF dosyasında kapak kısmı bilgisayar ortamında doldurularak çıktısı alınır ve ciltlenir. İlgili yerleri doldurularak fotoğraf, bölüm başkanının imzası ve okul mühür işlemlerini staj başlamadan önce yaptırır. Stajını tamamladıktan sonra ilgili yerleri doldurup, işyeri yetkilisine imza kaşe ve mühür işlemlerini tamamlatır. Staj defterinde bulunan "Staj değerlendirme formunu" kapalı zarf içerisinde staj defteri ile birlikte getirerek belirtilen süreler içerisinde idari personel "Ahmet UÇMAZ’a" teslim eder.

STAJ ÖNCESİ Bölüm başkanı imza Fotoğraf üzeri mühür STAJ BİTİMİ İşletme ilgili bilgiler ayrıca imza ve mühür.

STAJ ÖNCESİ Fotoğraf üzeri mühür STAJ BİTİMİ Değerlendirme tablosu işletme tarafından doldurulacak ve imza, mühür atıldıktan sonra kapalı zarf içinde okula verilecektir.

30 günlük staj iş akışını tarihleri ve çalışma konusunu yazarak amirinin imzası atılması gerekmektedir. Günlük staj işlerinin detayları diğer iç sayfalara yazılacaktır. Staj Defterinde Mühür, imza ifadelerinin geçtiği her alan ilgili işyeri tarafından doldurulacaktır.

DANIŞMANLIKLAR Mimari Dekoratif Sanatlar Programı “Normal Öğretim” İç Mekan Tasarımı Programı 1. Sınıf : Yrd. Doç.  Dr. Abdurrahman KARAMAN 2. Sınıf : Yrd. Doç.  Dr. Abdurrahman KARAMAN Mimari Dekoratif Sanatlar Programı “Normal Öğretim” 1. Sınıf : Öğr. Gör. Hasan KORKMAZ 2. Sınıf : Öğr. Gör. Önder DÜZ İnşaat Teknolojisi Programı 1. Sınıf : Öğr. Gör.  Mürüvvet SURA 2. Sınıf : Öğr. Gör.  Mürüvvet SURA Mimari Dekoratif Sanatlar Programı “İkinci Öğretim” 1. Sınıf : Öğr. Gör. Mehmet KÜÇÜK 2. Sınıf : Öğr. Gör. Can GÖKÇE İşletme Yönetimi Programı 1. Sınıf : Öğr. Gör.  Yavuz DEMİRHAN 2. Sınıf : Öğr. Gör.  Yavuz DEMİRHAN Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı “Normal Öğretim” 1. Sınıf : Öğr. Gör. Fatma AYDIN YENİ 2. Sınıf : Öğr. Gör. Fatma AYDIN YENİ Kimya Teknolojisi Programı 1. Sınıf : Yrd. Doç.  Dr. Hülya ELMALI GÜLBAŞ 2. Sınıf : Yrd. Doç.  Dr. Zeynep ALKAN ALKAYA Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı  “İkinci Öğretim” 1. Sınıf : Öğr. Gör. Ahmet Erkan METİN 2. Sınıf : Öğr. Gör. Ahmet Erkan METİN Laboratuvar Teknolojisi Programı 1. Sınıf : Yrd. Doç.  Dr. Melek GÖKMEN KARAKAYA 2. Sınıf : Yrd. Doç.  Dr. Naci Ömer ALAYUNT Pazarlama ve Reklamcılık Programı 1. Sınıf : Öğr. Gör.  Yavuz DEMİRHAN  Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 1. Sınıf : Öğr. Gör.  Tuba ŞAHİN ÖREN 2. Sınıf : Öğr. Gör. İlknur MAZAN

BÖLÜM BAŞKANLARI BÖLÜMLER BÖLÜM BAŞKANLARI İç Mekan Tasarımı Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman KARAMAN İnşaat Teknolojisi Öğr. Gör. Mürüvvet SURA İşletme Yönetimi Dr. Öğr. Üyesi Melek GÖKMEN KARAKAYA Kimya Teknolojisi Dr. Öğr. Üyesi Hülya ELMALI GÜLBAŞ Laboratuvar Teknolojisi Mimari Dekoratif Sanatlar Öğr. Gör. Önder DÜZ Ormancılık ve Orman Ürünleri Pazarlama ve Reklamcılık Dr. Öğr. Üyesi Naci Ömer ALAYUNT Turizm ve Otel İşletmeciliği Dr. Öğr. Üyesi Veli Erdinç ÖREN

Stajınızda başarılar dileriz.  Staj ile ilgili sorunlarınızı danışman öğretmeninizle irtibata geçerek çözebilirsiniz. Stajınızda başarılar dileriz.