DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

AB Programları Ofisi Nilüfer Şen 25 Nisan   Ofis Saatleri: – / –
Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
ERASMUS OFİSİ.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEHMET AKİF ERSOY.
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI OFİS BAŞKANLIĞI
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
HİBELER €€€ Seval PEHLİVAN Kocaeli Üniversitesi
BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ Mart, 2010
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
ERASMUS OFİSİ KAZANANLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER ve DEĞİŞİM.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
3 HAZİRAN ERASMUS+ ORYANTASYON TOPLANTISI.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Erasmus+ Öğrenim Görme Hareketliliği Öğrencilerinin Sorumlulukları Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
ERASMUS+ Oryantasyon Programı
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Application Form (Başvuru Formu):
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Sunum transkripti:

DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019 2018-2019 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019

Erasmus+ Programı nedir? Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği nedir? ERASMUS+ PROGRAMI Erasmus+ Programı nedir? Erasmus+ programı, Avrupalı yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği nedir? 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 yarıyıl için başka bir Avrupa ülkesi Erasmus+ Üniversite Beyannamesi sahibi yüksek öğretim kurumunda, eğitim ücreti ödemeden, öğrenci olmak üzere yurt dışına gidebilmektedirler. Avrupa Komisyonu değişimden faydalanan bireylere katkı sağlamak amacıyla öğrencilere hibe vererek değişime mali olarak da destek vermektedir.

Ulusal Ajans kimdir? Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’deki EÜB sahibi üniversiteler ile iletişimini T.C. Abrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) sağlar. İletişim Bilgileri: www.ua.gov.tr Mevlana Bulvarı No:18 Balgat-Ankara

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Tüm değişim programlarını koordine eder. Üniversitemize gelen ve giden değişim öğrencileri için oryantasyon programları düzenler ve kaldıkları sürede karşılaştıkları, idari olarak çözülebilecek sorunları çözmeleri için yardımcı olur. Üniversitenin Ulusal Ajans ve diğer partner üniversiteler ile olan ilişkilerini yürütür karşı olan sorumluluğunu yerine getirir.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü nerededir? Rektörlük Binası 1.Kat Akademisyen odalarının bulunduğu koridor Ofis Saatlerimiz: Pazartesi : 09.30-17.00 Salı : 13.30-17.00 Çarşamba : 13.30-17.00 Perşembe : 13.30-17.00 Cuma : 09.30-17.00

HİBELER Ulusal Ajans, bütün üniversitelerden gelen talepleri toplar Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, Ulusal Ajans’a öğrenci ve personel sayılarını bildirir. Ulusal Ajans, bütün üniversitelerden gelen talepleri toplar ve AB Komisyonu’na bildirir. AB Komisyonu, ülkelerin talepleri doğrultusunda belirlediği hibe miktarlarını açıklar.

Ulusal Ajans, Üniversitelere verilecek hibe miktarını üniversitelerin geçmiş performansları ve o seneki talepleri doğrultusunda belirler ve üniversitelere bildirir. Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, üniversitemiz için ayrılan toplam hibe miktarına göre gidecek öğrenci sayısını belirler. Gerektiğinde her bölümden aynı oranda olmak üzere, kesinti yapılabilir. Hibe verilecek öğrenciler, seçim kriterleri baz alınarak yapılan sıralamaya göre belirlenir. Erasmus Hibeleri DESTEK niteliğindedir. Yurtdışındaki aylık ihtiyaçlarınızın yaklaşık yarısını karşılayabilir. Seçilen tüm seçilen öğrencilerimiz, gidecekleri ülkedeki yaşam masraflarının ne kadar olacağını araştırmalı ve aileleri ile paylaşmalıdırlar.

ERASMUS SÜRECİ Uluslararası Değişim Programları Uygulama Esasları https://erasmus.bandirma.edu.tr/tr/erasmus/Sayfa/Goster/621 Lütfen detaylıca inceleyiniz.

Gitmeden önce Oradayken Döndükten sonra ERASMUS SÜRECİ Gitmeden önce Oradayken Döndükten sonra

Tahmini Başvuru Tarihleri: Gitmeden önce... Aday Gösterme Gideceğiniz okul belirlendikten sonra Bölüm Değişim Koordinatörünüz tarafından karşı üniversiteye aday gösterilirsiniz. 2. Başvuru: Gideceğiniz üniversite’ye, başvurunuzu -son başvuru tarihinden önce- gerekli dokümanları da ekleyerek gönderin. Yurt başvurusu dahil, gerekli bilgileri karşı okulun web sayfasında bulabilirsiniz Tahmini Başvuru Tarihleri: Güz Dönemi için Nisan’da başlar Bahar Dönemi için Eylül’de başlar Karşı üniversitenin web sayfasını aralıklarla kontrol ederek en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

3. Learning Agreement Başvurunuzu yaparken Web sayfamızda bulunan Learning Agreement Formu’nu basarak, değişim koordinatörünüz yardımıyla 3 kopya hazırlayın, toplam kredi dahil tüm boşlukları eksiksiz doldurun ve bölüm koordinatörünüze imzalatarak kurum koord. imzası için ofisimize getirin. Birinci LA’yı başvuru evraklarıyla birlikte karşı üniversiteye gönderirken, diğerini ofisimize teslim edin.

5. Kabul Mektubu Başvurunuzda belirttiğiniz e-mail ve posta adresini sık sık kontrol edin. Kabul Mektubu ve programla ilgili tüm bilgiler, sizin adresinize e-mail ya da posta yoluyla gönderilecektir. Kabul Mektubunuz size ulaşır ulaşmaz bir kopyasini Koordinatörlüğümüze teslim ediniz ya da email ile erasmus@bandirma.edu.tr ’ye gönderiniz. Kabul mektubu olmayan öğrencilerin hibeleri hesaplanamaz.

6. Kapsamlı Seyahat ve Sağlık Sigortası Tüm öğrenciler gitmeden önce kalacakları süreyi kapsayan bir Kapsamlı Seyahat ve Sağlık Sigortası yaptırmak ve bir fotokopisini ofisimize teslim edin. Gittikleri ülkede ayrıca sigorta yaptıracak olsalar bile Türkiye’den çıkmadan önce bir Kapsamlı Seyahat ve Sağlık sigortası yaptırmaları gerekmektedir.

açtırarak göndermeleri gerekmektedir. 7. Hibe için Hazırlık Gitmeden en az 2 ay önce Kabul Mektubunuzu IRO’ya teslim edin ve Ziraat Bankası’nın herhangi bir şubesinde kendi adınıza açtırdığınız EURO hesabının IBAN numarasını, erasmus@bandirma.edu.tr adresine bildirin. DİKKAT: Hesabınızın IBAN kodunu e-mail ile “TR600006701000000089322923” ‘ ....... Şubesi’ şeklinde gönderiniz. Hibeli, hibesiz tüm öğrenciler EURO Hesabı açtırarak göndermeleri gerekmektedir.

8. Öğrenci Vizesi DİKKAT: Kabul Mektubunu teslim eden öğrenciler vize başvurusu için Erasmus Öğrencisi olduklarına ve eğer alıyorlarsa, aylık Erasmus Hibesi aldıklarına dair bir yazıyı IRO’dan alabilirler. DİKKAT: -Vize için istenen belgelerin güncel listesini gideceğiniz ülkenin Türkiye’deki büyükelçiliklerinin web sitelerinden öğrenebilirsiniz. - Seçilen tüm öğrencilerimiz, gidilecek ülkenin vize prosedürlerini öğrenerek, işlemlerini zamanında tamamlamakla sorumludurlar zira Hollanda’nın MVV vizesinin 300€ olması gibi ülkeye özel koşullar olabilmektedir. -Vize işlemleri özellikle Danimarka, Hollanda, Slovenya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde daha uzun sürdügünden vize şartları iyi öğrenilmeli ve mümkün olduğunca erken vize başvurusu yapılmalıdır.

9. OLS (Online Linguistic Support) Avrupa Komisyonu Erasmus+ Programına katılmakta olan tüm öğrencilerimize online dil desteği sağlamaktadır. Erasmus + programınıza başlamadan önce her bir öğrenci gideceği okulun eğitim dilinde online bir sınav alacaktır. Bu sınav sonucunda dil seviyesi beklenenin altında kalan öğrenciler yine online uygulanacak olan bir dil kursuna katılacaklardır. Erasmus dönemleri sona erdiğinde ise tekrar bir sınava gireceklerdir. Bu sınavlara katılmak ve gerekirse programı takip etmek Erasmus+ Programına katılmak için zorunludur. sınav her öğrencinin email adresine gönderilecektir.

HİBELER

HİBELER Ödeme zamanı ve şekli Bir öğrenciye ödenecek toplam hibe, gideceği ülke için belirlenen aylık hibe ve kabul mektubunda belirtilen kalacağı süre temel alınarak hesaplanır. İki seferde ödenir; -%80’i gitmeden önce, -%20’si ise döndükten sonra, getireceğiniz resmi tarihler formu ve pasaport fotokopiniz’e göre hesaplanarak ödenir.

Hibeler Euro(€) olarak yatar. ...Ödeme zamanı ve şekli Hibeler Euro(€) olarak yatar. Hibe hesabi, kabul mektubunuzdaki tarihler esas alınarak orada geçireceğiniz akademik dönem hesaplanır; %80’e kadarki bölümü gitmeden önce, kalan %20’si ise kabul mektubunda belirtilen sure ya da daha uzun kalınarak Erasmus döneminin tamamlanması ve tüm evrakların IRO’ya teslimi sonrası ödenir.

HİBELER hangi durumda geri alınır ya da ödenmez? Mazeretsiz olarak misafir üniversitede 3 aydan az kalırsanız, hibenizin tamamını iade etmeniz gerekir ve Erasmus öğrencisi sayılmazsınız. Devamsızlık yüzünden ya da “0” ECTS alarak dönerseniz %20’lik kalan hibe ödenmez. Ayrıca hibenin %20’sinin ödenebilmesi için bir dönemde, almış olduğunuz 30 ECTS’in en az 2/3’ü kadar krediden geçmeniz beklenmektedir!

DİKKAT: Dönüşte orjinal LA’nızı yanınızda getirmeyi ...Oradayken GİDİŞ Gittiğiniz okula, kabul mektubunda belirtilen başlangıç tarihinde gidin. Oryantasyonu kaçırmayın. Dönem bitmeden dönmeyin. 2. LEARNING AGREEMENT Learning Agreement’ınızda değişiklik varsa During Mobility sayfasını da doldurtarak imzalatın, tüm boşlukları ve imzaları tamamlayarak karşı üniversitenin uluslararası ofisinden scan ederek bize ulaştırın. DİKKAT: Dönüşte orjinal LA’nızı yanınızda getirmeyi unutmayın.

...Oradayken 3. TRANSKRIPT Dönem sonunda, mümkünse transkriptinizi kapalı zarfta alarak dönmeye çalışın ve bu şekilde IRO’ya teslim edin. Bu mümkün değilse IRO’ya posta yolu ve mail ile gönderilmesi için gerekli kişilerle görüşün.

Döndükten sonra Learning Agreement: Katılım Sertifikası Pasaport:, IRO’ya teslim edilecek belgeler, sırasıyla; Learning Agreement: Orjinali - tüm boşluklar ve imzalar tamamlanmış olarak, Katılım Sertifikası Pasaport:, Kimlik ve gittiğiniz ülkeye giriş-çıkış kaşelerinin olduğu sayfaların fotokopileri, Nihai Rapor Formu, Yukarıda belirtilen evrakınızı tamamladıktan sonra Avrupa Komisyonunun kullandığı «Mobility Tool» üzerinden size bir anket gönderilecektir. Bu anketi doldurup submit etmeniz gerekmektedir. Transkript: Partner üniversitedeki Transkriptinizin size gönderilmesi durumunda orjinalini, zarfı açmadan IRO’ya teslim edin. Transkriptiniz direk IRO adresine de gönderilebilir.

IRO’dan ÖNERİLER Ofisimizin iletişim adres ve bilgilerini kaydedin. Web sayfamızı inceleyin. E-posta adreslerinizi sık sık kontrol edin. Karşı üniversitedeki Koordinatörünüzü öğrenin. Sorumlu olduğunuz belgeleri eksiksiz ve doğru olarak teslim edin. Hiçbir Belge teslimini ve özellikle vize başvurunuzu kesinlikle SON TARİH’e bırakmayın!

... IRO’dan ÖNERİLER Gittiğiniz ülkenin tarihini okuyun. Türkiye hakkında size gelebilecek sorular için hazırlıklı olun. Bir tartışmaya girerken konuyu bildiğinizden emin olduktan sonra, konuyu kişiselleştirmeden tartışmaya dikkat edin. Gittiğiniz ülkede yazılı kurallara mutlaka uyun. Resmi evraklar; pasaport, oturma izni vs. bir fotokopisini yanınızda taşıyın.