BİLİNÇALTI SONGÜL ÖNELKE ‘BİR BEN VARDIR BENDEN İÇERİ…’

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ
Advertisements

HIZLI OKUMA VE NOT TUTMA
BEBEKLER Giriş.
Tıklayınız lütfen Tüm çağların tüm büyük adamlarının en büyük müşterek sırları, bilinç altları ile iletişim kurabilmeleri ve bu güçlerini kullanabilmeleri.
Bu yüzden, bize Tanrıyı ve küçük bir dua yapmayı hatırlatan böyle bir sunum hazırlamak için kendime izin verdim… Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde.
Öğrenme Faaliyeti 1 Yönetim Çiğdem YILDIRIM 626 Doruk YOĞURTÇU 628
ZAMİRLER.
Zihinsel Yönden Yetersiz Çocukların Özellikleri
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sinir Sistemi -.
Meslekleri Tanıyalım.
ZAMİRLER.
Merkezi İşlem Birimi, Anakart, Bellek
Öğrenme ilkeleri Prof Dr Süheyla Ünal.
SINAV STRESİ ÇÖZÜM AKADEMİ. Başarının asansörü yoktur. Oraya merdivenle çıkılır Hafızanın en iyi dostu dikkattir. Dikkatini yoğunlaştırırken yorulursun,
ALGILAMA YÖNETİMİ BÖLÜM 7.
KUANTUM FİZİĞİ ve BİLİNÇ İLİŞKİSİ
KASLAR Gülümserken, gözlerimizi kırparken, yazı yazarken, yürürken, koşarken, herhangi bir yöne dönerken, el sallarken, başımızı çevirirken; iskelet (kemik),
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
So for instance you’re probably all familiar with Pavlov’s classical conditioning experiments in which dogs learned to associate a bell with meat and therefore.
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
DESTEK VE HAREKET Vücudumuzda, hareket edebilmemizi sağlayan yapılardan birisi kemiklerdir.
SORU EKİNİN YAZILIŞI ?.
TÜRK DİLİNİN YOZLAŞMASI
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
Sözlükte "iletişim" ne demek?
Düşünceler, inançlar. Placebo etki Kusturucu ilaç gebelik bulantı kusmasını önlemiş.
ÖFKE KONTROL EDİLEBİLİR BİR DUYGUDUR
M.Fatih AMASYALI Yapay Zeka Ders Notları
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME
Hangi duygularımız var ve bu duyguları nasıl ifade ediyoruz? Drama yaparak her duyguyu yaşadık. Parmak izlerimiz farklımıdır? deneyi ile büyüteçle tanıştık..
VERİ, BİLGİ VE ENFORMASYON
KONU: OKUMA ALIŞKANLIĞI
SINAV KAYGISIYLA BAŞETME YOLLARI
SESLİDİR Beyin, insan vücudunun %2'si ağırlığında olmasına rağmen, geriye kalan %98'i yönetiyor. Başarının da mutluluğun da kaynağı beyin. Öğrenirken,
Sosyal Bilgiler İletişim
ÖZSAYGI VE ATILGANLIK.
Didim Akbük Sağlık Eğitim Merkezi
Özel Eğitime Gereksinimi Olan Öğrenciler ve ÖZEL EĞİTİM
KENDİNİ TANIMA Ses tonumuzun ve davranışlarımızın, yani iletişimde mesajlarımızın % 90'ının kontrolünü elimizde tutabilmemiz ancak kendimizi tanımamızla.
Bülent Uran Eğitim Danışmanlık.  3D  D UYGU  D ÜŞÜNCE  D AVRANIŞ  Varlığımıza ait olduğunun bildiğimiz ama teknolojik -objektif ölçeklerle ölçülemeyen.
KISIM 4 Sınıfta Biliş. KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 11 Okumayı Öğrenme.
NOT TUTMA.
Vücudumuzdaki Kimyasal Reaksiyonlar
 Sorun dışsal bir olaya verilen içsel bir tepki sonucunda ortaya çıkan fiziksel, ruhsal, davranışsal olumsuz semptomlardır.
İyileşmenin hedefi Beden, ruh, zihin bütünlüğünü dengelemektir.
DAVRANIŞ VE DAVRANIŞIN BİYOLOJİK TEMELLERİ
Okumayı Sevmeyen Çocuklar OCAK 2016 İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
İşitme Engelliler Farkındalık Sunumu
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI
SORU SORMA VE IKNA YÖNTEMLERİ
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT II. Algı açısından baktığımızda, insanın bilişsel sistemi, etrafımızdaki dünyayı gelen bilgileri  Bağlam.
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
1. BİLİNÇALTI BİR HAFIZA BANKASI OLARAK HİZMET VERİR  KAYDET VE SAKLA  ÇÖZÜM ÜRET.
Diksiyon ve Güzel Konuşma 1. Hafta
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT II
Bugün neler öğreneceğiz?
DUYGULARI ANLAMAK.
Zihnimiz bir bilgisayar gibidir
Regresyon hipnoterapisi
SORU EKİNİN YAZILIŞI ?.
Telkin – Kendini İfade Etmek
Arkadaş, Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde Tanrıya bir Dua etmeyi sıklıkla unuturuz ama mailimizi kontrol etmeyi unutmayız. Bu yüzden , bize.
Arkadaş, Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde Allah’ a (c.c) bir Dua etmeyi sıklıkla unuturuz ama mailimizi kontrol etmeyi unutmayız. Bu yüzden ,
RAMANZAN GÜMÜ Ş SOY BEN İ D İ NLED İ G İ N İ Z İ Ç İ N TE Ş EKKÜR ERDER İ M.
BİREYSEL FARKLILIKLAR
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
Değersizlik İnancı Çalışmaları
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sinir Sistemi -. Sinir sistemi vücudun her köşesinde, her organında olup bitenleri başlatan, devam ettiren ve sonlandıran.
Sunum transkripti:

BİLİNÇALTI SONGÜL ÖNELKE

‘BİR BEN VARDIR BENDEN İÇERİ…’

BİLİNÇ NEDİR?  Bilinç insanoğlunun ilk uyarımları almaya başlaması ile işlerlik kazanan ve ömrünün sonuna kadar devam eden farkında olma faaliyetleridir. Bir başka deyişle çevresindeki varlıkları ve kavramları algılaması ve anlamasıdır.

BİLİNÇALTI NEDİR?  Bilinçaltı beynimizin bir parçasıdır. Aslında bilincin emrinde çalışan bir mekanizmadır. Bilinçaltı biz farkında olmadan bilincimiz dışında hareket eden, vücudumuzda bulunan istemsiz kasları yöneten, gece uyuduğumuz zaman vücut fonksiyonlarının çalışmasını devam ettiren, duyu organlarımızla algıladığımız bütün olayları bir kamera gibi kaydeden ve bu kaydettiği bilgileri bilince yönlendiren bir parçadır.

 Bilinç  Kısa süreli hafızamızdan sorumludur.  Bilgiyi seri halde işler, aynı anda genelde bir tek bilgi işlenir.  İradenin yeridir.  Yavaş ve belirsizdir.  Yeni şeyler deneme ve öğrenmeye heveslidir.  Espri, alay ve inkarı anlar.  Mantıkçı, muhakeme yeteneği ve akılcı karar vermeyi sağlar.  Geçmiş – şu an – gelecek  Dinlenmelidir.  Farkındalık bölümüdür.

 Bilinçaltı  Uzun süreli hafızamızdır.  Eleştirip yargılamadan hareket eder, kabul eder veya reddeder.  Bir çok görevi aynı anda yapabilir.  Tüm vücut fonksiyonlarını yürütür.  Kelimesi kelimesine anlar fakat ima, espri ve inkarı anlamaz.  Çabuk ve kesindir.  Alışkanlıkların yeridir.  Kendini koruma mekanizmasına sahiptir.  Tek zamanlı çalışır. “Şimdi” vardır.  Tekrarlama yöntemiyle öğrenir.  24 saat iş başındadır.  Duyguların yeridir.

Bilinçaltı ilk kim tarafından kullanılmıştır?  Bilinçaltını ilk kullanan BBC radyo kanalıdır. İlk radyo çıktığı zaman halk, BBC radyosunu ‘Şeytanın Sesi’ olarak adlandırırlar. Bu isimden kurtulmak isteyen BBC, radyo sırasında yayının sesinden çok kısık bir sesle ‘radyo dinlemek iyidir, güzeldir’ gibi telkinler vererek o ay, radyo dinleyicilerini yaklaşık olarak %30 arttırmıştır.

 Zihinsel yaşamın %90’nından fazlası bilinçaltındadır. Ana rahmine düştüğümüz andan 6 yaşına kadar geçen sürede programlamalarımız bilinçaltına yerleşir. Geçmişe bağlı koşullanmalar, dogmalar bilinçaltına yerleşerek temel karakterimizi, inanışımızı ve duygularımızı oluşturur.

 Hayatımız sadece bilinçli düşüncelerle şekillenseydi, hayatımızın her alanında kolayca başarı sağlardık. Çünkü bilinçli düşüncelerimizi, inançlarımız yeni bir bilgiyle, okuduğumuz bir kitapla, deneyimlerimizin sonuçlarıyla ve irademizi kullanarak değiştirebilirdik. Bilinçaltı inançlarımız özsaygımızı, ilişkilerimizi, iş hayatındaki performansımızı, zihinsel ve ruhsal sağlığımızı önemli ölçüde etkiler. Amaçlarımızı gerçekleştirmek için bilinçaltının desteğine ihtiyacımız var.

 "Bir gemi düşünün, bütün tayfaları bilinçaltıdır. Her şeyi yapan onlardır. Bilinç de kaptandır. Kaptan emir verir, duygularıyla 'şunu yapma' derse, bilinçaltı ona itaat eder. Çünkü gemiyi kontrol eden esas işi yapan bilinçaltıdır."

 Adınızı nerden biliyorsunuz?  Fatih Sultan Mehmet’in hikayesini biliyor musunuz?  Peki ya Edison?

D İ NLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TE Ş EKKÜR EDER İ M.