Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Regresyon hipnoterapisi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Regresyon hipnoterapisi"— Sunum transkripti:

1 Regresyon hipnoterapisi
Temel kavramlar

2 Belli bir sıramız yoktur. Belli bir felsefemiz vardır
Akıcı olmayı öğrenmek Belli bir sıramız yoktur. Belli bir felsefemiz vardır Bilinçaltının verdiği malzemeye saygı duyarız

3 duyguyu yoğun bir şekilde hissedildiği ana geri dönülmelidir.
Strateji duygu abartılmalıdır. duyguyu yoğun bir şekilde hissedildiği ana geri dönülmelidir. duyguları boşaltmalıdır.

4 duyguyla bağlantılı kişileri affetmelidir.
Strateji duyguyla bağlantılı kişileri affetmelidir. Birey, bu olayla ilgili olarak kendini de bağışlamalıdır. birey bu olayın olumlu yönünü keşfetmelidir.

5 DUYGUNUN ABARTILMASI Bilinçaltı olayları çok farklı bir şekilde düzenler Terapistin görevi, bireyin sorunlarıyla bağlantılı duygularına odaklanmasını sağlamaktır. Hipnozda esas olarak hedeflenen şey, bilinç ve bilinçaltının birlikte çalışmasını sağlamaktır.

6 Hikayesini anlattır Değişimleri gözlemle
DUYGUNUN ABARTILMASI Hikayesini anlattır Değişimleri gözlemle Terapistler bireyin kendi vücuduyla yeniden bağlantı kurmasını sağlamalıdır.

7 DUYGUNUN ABARTILMASI Birey regresyon sırasında nereye giderse gitsin, bilinci onunla beraber olacaktır Aslında birey zaten trans halindedir. Çünkü geçmişte yaşadıkları onu hala etkilemektedir. Terapiye öfkeyle gelen bireylerin öfkesinin altından genellikle üzüntü çıkar. Terapiye üzgün gelen bireylerin üzüntüsünün altında ise genellikle bir öfke yatar.

8 DUYGUNUN ABARTILMASI Terapistin yapması gereken bireye bu duyguyu vücudunun neresinde hissettiğini sormaktır. Bu da duyguların abartılmasına yardımcı olur. . Terapistin bireye, duygularını tekrar tekrar söyletmesi bireyin o duyguyu daha yoğun bir şekilde hissetmesine yol açabilir.

9 DUYGUNUN ABARTILMASI Terapistlerin görevi bireylerin kendi gerçekleriyle yüzleşmesini sağlamaktır. Regresyon sezgiseldir. Birey yoğun şekilde hissettiği duygular terapisti gidilmesi gereken yere götürecektir.

10 DUYGUNUN ABARTILMASI Geçmişte yaşadığı olayların etkisinin bitmesi, benzer olaylarda bireyin aynı duyguları yaşamasını engelleyecektir. Bireylerin iyileşme hızı her zaman için aynı olmayacaktır. Gene de bilinçaltı üzerinde çalışmak her zaman için hızlı bir gelişim sağlayacaktır.

11 Duyguya regresyon Bu yüzden terapistlerin, regresyon sırasında son derece hızlı bir şekilde soru sorması gereklidir. Bireye pek fazla düşünme imkanı tanınmamalıdır. Terapist ilk seferde sorunun, veya duygunun kaynağına ulaşamayabilir.

12 Duyguya regresyon 5, şimdi bu duyguyu hissettiğin ana geri dönüyorsun.
4, Zamanda geriye doğru gidiyorsun. 3, Zamanda yol almaya devam ediyorsun. 2, bir sonraki sayıda bana bu duyguyu hissettiğin anı anlatacaksın. 1, şimdi ne hissediyorsun bana söyle.

13 Duyguya regresyon Bununla birlikte, terapist hiçbir zaman için karşısındaki bireyi zorlamamalıdır. . Duyguların boşalması sırasında bile birey aslında bilinçli bir şekilde bunu yapar. Yani her zaman için bir seçim hakları vardır. Birey bir önceki güne bile dönse, bu bir sonraki safha için önemli bir adım olabilir.

14 Duyguya regresyon terapist belli bir olaya odaklanmalı, bu olayla bağlantılı olan duyguyu bulmalı ve bireyin bu duygudan kurtulmasını sağlamalıdır. Bilinçaltı kendiliğinden daha derinde olanları ortaya çıkaracaktır. Bireyin ona rahatsızlık veren duygularından kurtulması, terapist ve bireyin izlediği yolu daha da aydınlatacaktır

15 Duyguya regresyon Terapist, birey duygularını boşalttıkça, bireyi kendini daha iyi hissetmesi için yüreklendirmelidir. Terapist bireye, yeni bireye yeni bir şeyler öğrenmekte olduğunu dikte etmelidir. Bilinçaltı yeni bir şeyler öğrenmekte olduğunu kavradığında, bunun yeni bir süreç olduğunu da anlayacaktır.

16 Duyguya regresyon Bireylerin duygularıyla yüzleşmemesi, duygularının onları rahatsız etmesine neden olacaktır. Birey bu duygulardan kurtulduğunda, onun hayatını etkileyen davranış ve düşüncelerden de kurtulacaktır.

17 Affa doğru Terapistlerin amacı bireyin, çevresindeki bireylerin o an için yapabileceklerinin en iyisini yaptığını anlamasını sağlamaktır. Birey duygularını yaşamaya direnmedikçe, duyguları kısa ömürlü olacaktır.

18 Affa doğru Birey regresyon sırasında etrafındaki kişilerle ilgili duygularını boşalttığında, algıları değişecektir. Kendilerine başka bir gözle bakmaya başlayacaklardır. Yaşadıkları olaylarda kendilerinin herhangi bir suçu olmadığını da anlayacaklardır. Böylece affetme yolunda bir adım atmış olacaklardır.

19 Affa doğru Birey karşısındaki bireyi bağışlarken herhangi bir şekilde zorlanma yaşarsa, bu onun içinde hala bir şeyler tuttuğunun belirtisidir Birey bu konuda o kadar ustalaşır ki, birkaç dakika içersinde onu rahatsız eden hislerden kurtulabilir. Birey bağışlama sürecinden sonra yaşadığı olayların, bu olaylarla bağlantılı kişilerin iyi yönlerini görmeye başlayacaktır.


"Regresyon hipnoterapisi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları