HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Hindinin Yapısal özellikleri Baş ve boyun kısmı çıplak, baş ve boyun hafif mavimsi renkte Üzerlerinde karunkula denilen deri çıkıntıları var (öfke ve heyecanda kırmızı renk alır) Boyun orta uzunlukta, gaganın altında boyun eti (gerdan) var Burunda aşağı sarkan bir et parçası (snood) var (erkekte daha belirgin) Erkek ve bazı yaşlı dişilerde göğüs ve boynun birleşim yerinde bir demet siyah kıl (sakal) var
Hindi Irkları (varyeteler)
Hibritler Nicholas BUT (British United Turkeys) Hybrid gibi çeşitli hibritler ve ve bunların değişik hatları kullanılmaktadır.
Hindi üretim endüstrisinde; Ana üretim birimleri (ebeveyn hindi yet) Çoğaltıcılar (Kuluçka birimleri) Hindi besicileri (büyütme işletmeleri) Hindi kesim, işletme ve pazarlama birimleri bulunmaktadır.
Yetiştirme Sistemleri Ekstansif sistem Semi entansif sistem Entansif sistem
Hindi yumurtaları
Kuluçka Kuluçka süresi (25 + 3) 28 gündür Koşullar Sıcaklık Nem Çevirme Havalandırma Pozisyon
Hindi besisi