Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kaz Irkları Toulouse, Emden, Afrika, Pilgrim ve Çin kazları ticari yetiştiriciliği en çok yapılan ırklardandır. Kaz ırkları; ağır, orta ağır ve hafif.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kaz Irkları Toulouse, Emden, Afrika, Pilgrim ve Çin kazları ticari yetiştiriciliği en çok yapılan ırklardandır. Kaz ırkları; ağır, orta ağır ve hafif."— Sunum transkripti:

1 Kaz Irkları Toulouse, Emden, Afrika, Pilgrim ve Çin kazları ticari yetiştiriciliği en çok yapılan ırklardandır. Kaz ırkları; ağır, orta ağır ve hafif ırklar olarak ayrılır.

2 Afrika Kazı En büyük kaz ırklarından biridir.
Hızlı büyür ve çabuk gelişir, fakat ticari yetiştiriciler tüyleri renkli olduğu için pek tercih etmez. Erkeklerde ergin canlı ağırlık ortalama 9 kg, Dişilerde ise 8 kg’dır.

3 Beyaz İtalyan Kazı Avrupa’da yaygın bir ırktır.
Civcivlerinde cinsiyet 10 gün içinde yumuşak tüy rengine bakılarak belirlenebilir. Erkekler dişilerden daha açık renklidir. Ergin erkekler ortalama 7 kg, dişile ise 6kg’dır.

4 Amerikan Buff Ağır ırklardandır. Amerika'da geliştirilmiştir.
Farklı renk varyeteleri olmakla birlikte tüy rengi açık kahvedir. Bir yumurtlama sezonu boyunca yumurta verir. Erkekler 8 kg. Dişiler 7 kg CA ulaşır.

5 Emden (Embden) Almanya’nın Hannover şehrinden köken almıştır.
Ağır ırklardandır. Sakin mizaçlıdır. Bir yumurtlama sezonunda yumurta verir. Yumurta ağırlığı 170 g’dır. Kuluçkaya yatma özelliği iyidir.

6 Toulouse Fransa'dan köken almış ağır ırklardandır.
Tüy rengi bakımından iki varyetesi vardır. Gri ve Kahverengi Ağır ırklar içerisinde yumurta verimi en iyi olan ırktır. Bedenin aşırı büyük olması iyi otlamasına engel olur.

7 Çin Kazı Çin den köken almış bir ırktır. Hafif ırklardandır.
2 renk varyetesi vardır (kahverengi ve beyaz)


"Kaz Irkları Toulouse, Emden, Afrika, Pilgrim ve Çin kazları ticari yetiştiriciliği en çok yapılan ırklardandır. Kaz ırkları; ağır, orta ağır ve hafif." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları