Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Barınak Kaz yetiştiriciliğinde maliyetli ve özel bir barınağa gereksinim yoktur. Kazlar genelde besinin ilk haftasında rahat ve su geçirmez bir barınağa.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Barınak Kaz yetiştiriciliğinde maliyetli ve özel bir barınağa gereksinim yoktur. Kazlar genelde besinin ilk haftasında rahat ve su geçirmez bir barınağa."— Sunum transkripti:

1 Barınak Kaz yetiştiriciliğinde maliyetli ve özel bir barınağa gereksinim yoktur. Kazlar genelde besinin ilk haftasında rahat ve su geçirmez bir barınağa ihtiyaç duyarlar. Bu dönemden sonra hava soğukta olsa kazlar kümes dışını tercih etmektedir. Kümes zemini beton veya ızgara olabilir.

2 Birçok ülkede altlıktan kaynaklanan sorunlar nedeniyle taban ızgara olmaktadır.
Bunun için ızgaralar 2 cm genişliğinde ve Altlığın kolayca kaldırılması için ızgara altındaki boşluk en az 30 cm olmalıdır. Izgaralar arasında ki mesafede cm olmalıdır.

3 Entansif sürüde yerleşim yoğunluğu

4 Sıcaklık

5 Altlık

6 Folluk Yumurtlayan kazlar için folluk bulundurulmalıdır.
Folluklar loş olan yerlere yerleştirilmelidir. Genelde folluk dışına yumurtlama eğilimleri fazladır. Eğer folluk dışında yumurtladıkları alanlar varsa oralara folluk konularak folluğa yumurtlama teşvik edilebilir.

7 3 dişi için bir folluk hesaplanmalıdır.
Folluk alanı 60X60 veya 50X50 cm boyutlarında olmalıdır. Yükseklik 45 cm Folluklara üst veya ön kısım yapmaya gerek yoktur. Follukların zeminine 10 cm kalınlığında altlık ilave edilmelidir.

8 Suluk Kazlar için su önemlidir. Her zaman taze ve temiz su sağlanmalıdır. Suluklar kazın gagasını daldırabileceği derinlik ve genişlikte olmalıdır. Suluklar ve yemlikler birbirlerinden çok uzakta olmamalıdır.

9 Yemlik Kanatlı yetiştiriciliğinde kullanılan yemlikler kaz yetiştiriciliğinde de kullanılabilir.

10 Aydınlatma Aydınlatma diğer kanatlılarda olduğu gibi, büyüme ve yumurtlama için önemlidir.


"Barınak Kaz yetiştiriciliğinde maliyetli ve özel bir barınağa gereksinim yoktur. Kazlar genelde besinin ilk haftasında rahat ve su geçirmez bir barınağa." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları