Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Civcivlerin bakımı Kaz civcivlerinin davranışları da diğer kanatlılar gibi sıcaklık konusunda bilgi verir. Bulundukları yer soğuksa ısı kaynağının altında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Civcivlerin bakımı Kaz civcivlerinin davranışları da diğer kanatlılar gibi sıcaklık konusunda bilgi verir. Bulundukları yer soğuksa ısı kaynağının altında."— Sunum transkripti:

1 Civcivlerin bakımı Kaz civcivlerinin davranışları da diğer kanatlılar gibi sıcaklık konusunda bilgi verir. Bulundukları yer soğuksa ısı kaynağının altında birbirlerine sokulurlar yada fazla sıcaksa ısı kaynağının uzağında toplanır. Yüksek sıcaklık yavaş tüylenmeye ve geç büyümeye neden olur.

2 Kazlar 5 farklı şekilde besiye alınabilir

3 Canlı ağırlık artışını etkileyen faktörler
Kazlarda canlı ağırlık artışı genotip, yaş, cinsiyet ve beslenme tekniklerine bağlı olarak değişir. 1. Yaş, Shalev (1995), kazların 14. güne kadar çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve diğer organların gelişimine göre kanatların daha yavaş geliştiğini, kaz ve ördeklerin yaklaşık 8-9 haftalık yaşta ergin ağırlıklarının %70-80’ini tamamladıklarını, tavuk ve hindilerde bu rakamın yaklaşık %40 olduğunu bildirmişlerdir.

4 Shanawany (1987), kaz için ortalama yumurta ağırlığı 154 g, çıkım ağırlığı 91 g ve civciv çıkım ağırlığının yumurta ağırlığına oranı %58.9 olduğunu bildirmiştir. 2. Irk-genotip 3. Cinsiyet, en hızlı büyüme erkekte 4-6. hf arasında, dişide 6-8. haftalar arasındadır. Dişi ve erkek kaz arasındaki farklılık 5. hf dan itibaren belirginleşmektedir.

5 4.Beslenme, Ticari amaçla kazlar 2 şekilde büyütülür:
Kazlar belli bir süre merada kalır (14-18 hf) ve kesimden 2-3 hf önce yoğun bir beslemeye alınır. Kazlar kapalı yerde 8-10 hf yoğun bir besiye tabi tutulur ve kesime gönderilir. Her 2 metotta CA, CAA ve et kalitesi farklı olmaktadır.

6 Yemden yararlanma; Erkek kazlarda 16 haftalık yaşa kadar, dişi kazlarda ise 12 haftalık yaşa kadar yemden yararlanma iyidir.


"Civcivlerin bakımı Kaz civcivlerinin davranışları da diğer kanatlılar gibi sıcaklık konusunda bilgi verir. Bulundukları yer soğuksa ısı kaynağının altında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları