“Walk the Talk” Kullanım Rehberi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ZOR İNSANLARLA BAŞA ÇIKMA
Advertisements

Satışta İletişimin Rolü
Hasan H. YAVUZ Bahar Tekstil İnsan K. Müdürü
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
İnternet ve BİT Kullanım Kuralları
PRATİK TECRÜBELER BUSINESS EXPERIENCES BETWEEN SWEDEN & TURKEY.
Stratejik Plan Şablonu
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
MODÜL 10 Müşteri Hizmetleri.
MODÜL 4 Organizasyon.
YÖNETİM İŞLEMİNİN FONKSİYONLARI
ÜMMÜHAN YAPAR ÖZEL GÜVENTAŞ LİSESİ P.D.R.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
Kurum İçi Sosyal Medya & Blogy Uygulaması
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
TİDE XI. Türkiye İç Denetim Kongresi - 9 Kasım 2007
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
Hüseyin ŞİRİN Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi EYTEP ABD.
Network Marketing Dünyasına Hoşgeldiniz!
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
İş sağlığı ve güvenliği; işyerlerinde iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için gerekli bütün faaliyetleri kapsayan bir konu olup, işveren.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
İLETİŞİM   İletişim, dil kullanarak ya da kullanmaksızın insanlar arasındaki duygu, düşünce ve yaşantıların ifade edilme yöntemidir.
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İletişim Sanatı 1.
YARDIM ETME Amaç : Öğrencilerin yardım etme duygularının geliştirilmesi Düzey : 1. sınıf ve üstü Materyal: Yazı tahtası,kalem,fon kağıdı Süre.
Yönetimde stres kaynakları ve başa çıkma Dr. Alper Engeler
İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALİTE YÖNETİMİ.
Oturum aç butonuna tıklayın.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İşgücü Piyasası ve Eğitim sektörü arasında Karşılıklı Güvenin Oluşturulması.
E.Ü.T.F. ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
Fatih İlkokulu Rehberlik Servisi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Modern işletmeler için sınıfının en iyisi üretkenlik araçları Telista Bilişim ve İletişim Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
Çalışma Yaprağı.
YETİŞKİN EĞİTİMİ VE İLETİŞİM BECERİLERİ
Projelerde İLETİŞİM VE PAYDAŞ YÖNETİMİ
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
İŞ KAZALARININ ANALİZ ÇALIŞMALARIYLA DEĞERLENDİRİLMESİ Ülkemizde inşaat sektöründe meydana gelen iş kazaları sonucunda; daimi iş görmezlik ve ölümle maddi.
Bölüm 8: KKP Proje Yönetimi Kurumsal Kaynak Planlaması Prof. Mary Sumner Çeviren Sinan Berkdemir Şubat
Büyük endüstriyel kazalar
KÜÇÜK GRUP EĞİTİMİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 151.
… Bölümü Öğretim Elemanının İsmi Sunum tarihi../../2016 Gidilen Kurumun Fotografı Olacaktır … Bölümü/Birimi Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OCAK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OLUŞUMU EĞİTİMİ VE ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ.
Güvenli Sürüş Teknikleri
eTwinning Twinspace Proje Çalışma Alanı
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
6.2. Personel Sağlığı ve İş Güvenliği
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Hüseyin ŞİRİN Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi EYTEP ABD.
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
AİLELER ÇOCUKLARINI NASIL DESTEKLEYEBİLİR?
Güvenli Sürüş Teknikleri Güvenli sürüş teknikleri eğitimi, otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, tır ve motosiklet gibi trafiğe çıkan her.
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
ISO
Mağaza Satış Danışmanlarına Taşpınar Akademi Altın Tavsiyeler.
ISOPA URUN DESTEK PROGRAMLARI
KAZAYA RAMAK KALA OLAYI
İş Sağlığı ve Güvenliğine Genel Bakış ve Güvenlik Kültürü.
Sunum transkripti:

“Walk the Talk” Kullanım Rehberi ISOPA URUN DESTEK PROGRAMLARI “Walk the Talk” Kullanım Rehberi ISOPA URUN DESTEK PROGRAMLARI “WALK THE TALK” COZUM PAKETI NASIL KULLANILIR   Asagidaki notlar “Egitmenleri Egit” bolumunde kullanilacaktir. Bu materyal sunuculara rehberlik edecektir ancak musterilere verilecek sunum paketinin bir parcasi degildir. SAYFA #1 Bu sunum “Walk the Talk” cozum paketinin kullanimi hakkinda onemli bir rehberlik yapmaktadir. Revizyon 2015

ISOPA Member Companies SLIDE #2 Öncelikle ISOPA hakkında birkaç kelime. Bu çalışma tüm ISOPA üyeleri ile paylaşılmış ve burada ISOPA üyesi firmaların logoları görülüyor.  

ISOPA “Walk The Talk” Paketinin Kullanımı – Önemli noktalar Fabrika Müdürü ile işletmeyi gezin, paketin içeriğini müşteriye uyarlayın Çalışanların davranışlarını nasıl geliştirebileceğini tasarlayın - Pozitif motivasyon oluşturun - Diyalog geliştirici faaliyetlerde bulunun Risk yönetimi ve riski dengelemeyi gelistirin Müşteriye uygun gerçekçi pratikler uygulayın Zorlu sorularla nasıl basa cıkacağınızı bilin SAYFA #3   Burada sunum ve diyalog yeteneginin gelistirilerek calisanlarin davranislarini hedefimiz olan kimyasallarin emniyetli kullanimi yonunde nasil degistirebileceklerinin puf noktalarini bulmaktasiniz.

İcerigi Müsteriye Uyarla Fabrika Müdürü ile işletmeyi gezin Belirli davranış özellikleri ve cevreyle ilgili fabrika müdürü ile görüş alışverişinde bulunun, son kazalarla ilgili duygusallık var mı ? ISOPA Programı’nın davranış gelisimi üzerine sürekli bir eğitim oldugunun altını cizin. Odaklanmanız gereken konuları kararlastırın- örnek: -    Sadece MDI la calışan insanlara TDI dan bahsetmeyin -    Sadece TDI la calisan insanlara Pentan dan bahsetmeyin ISOPA “Walk the Talk” Paketinin Amaci tesis icin gerekli butun emniyet tedbirlerini saglamak yonetmeliklerdeki sartları yerine getirmek DEGILDIR SAYFA #4   Musterinin tesisi ve buradaki sartlar hakkinda bilgi sahibi olman hayati onem tasir. Boylelikle cozum paketini mevcut sartlara gore uyarlayabilirsin. Sonucta cozum paketi daha spesifik olur ve daha kolay sonuc alinir. Bir on gorusme ve fabrika muduruyle yapilacak isletme gezisi olmazsa olmaz bir ilk adimdir. Fabrika mudurune cozum paketinin calisanlarin davranis guvenligine odaklandiginin, fabrika guvenligi ile ilgili yasal sorumlulugu kapsamadiginin altini ciz.

Isletme Turu – Kontrol Listesi Yönetim Sisteminin kalitesini değerlendirin Calışan davranışın hammaddelerle güvenli çalışmaya uygunluğunu değerlendirin Mühendislik kalitesini değerlendirin Varsa hassas konuları tanımlayın Yönetimle eğitimde odaklanılacak konular ve anahtar mesajlar konusunda fikir birliğine varın. SAYFA #5   Kontrol Listesi gorusme ve isletme ziyareti sirasinda yardimci olacak onemli bir aractir. BUNUN BIR TEFTIS OLMADIGINI HATIRLATMAK ISTERIZ

Çalışanların Davranışları Nasıl Geliştirilebilir ? Kazaların % 80 i yanlis davranislarla ilgilidir Calışan Davranışını geliştirmek icin motivasyonu kullanın Calışanları ürkütmeden risk bilincini geliştirin. Risk yaratabilecek konulara odaklanın; Gizli patlama riskleri, bakım işçileri, sıcak yüzeyler, atık fıçılarda olusan basınç C. Patlamaları önlemek, acil durum ve kaza yönetimiyle ilgili uygun eğitimler önerin. SAYFA #6   Bu sayfa davranış guvenliginin onemini vurgulamaktadir.

Pozitif Motivasyonu Geliştirin ISOPA “Walk the Talk” – paketi bir seferlik bir oluşum değil bir sürectir   Faz 1 Sürekli DAVRANIS gelişimi, tüm poliüretan hammadde tedarikçilerinin iyi ve tutarlı bir örnek oluşturmasıyla baslar Faz 2 Sağlanan ISOPA sunum malzemelerini kullanarak güvenlik diyaloğunu baslatır   Faz 3 Sürekli DAVRANIS gelişimi, müşterinin ve tüm poliüretan tedarikçilerinin takibi ve desteğine ihtiyac duyar Sorun çıkaranların baskın olmasına, 2 ve 3 nolu fazları bozmasına müsaade etmeyin. Catışmalar fabrika yönetimi ile işbirliğine girerek tanımlanmalı ve cözümlenmelidir.   Tedarikçilerin ve yöneticilerin sürekli takip ve öncülüğü olmaksızın yapılan DAVRANIS gelişimi başarısız olacaktır. SAYFA #7   Her ne kadar calisanlara yapılan ilk sunus onemliyse de, zaman icinde tum calisanlar bunu gunluk hayatlarina kaynastirmalidir. Onemli 3 faz vardir. Birinci ve surekli olan faz tum poliuretan tedarikci firma temsilcilerinin Cevre Saglıgı ve Güvenligi konularında ornek standartlar sergilemesidir. Fabrika mudurunun de buna paralel davranislar sergilemesi son derece onemlidir.  

Phase 2 Güvenlik Diyaloğu Kurun Tek taraflı konusmanın faydasi yok   Kimyasallarla uğraşanlar sorunlar hakkında bilgi sahibidir Kendi özel güvenlik standartlarını oluşturanlara yardım edin Katılımcıların toplam sürenin en az % 40 ında konuşup tartışmalarına olanak sağlayın. Dinleyin; tartışmaları baslatın, ilerletin ve sonuclandırın SAYFA #8   Diyalog yoluyla pek cok sey ogrenilebilir. Bu hazirlanan sunumun isletmeye ve calisanlara yonelik olmasini saglar. Konusmak kadar dinlemek de onemlidir!

Phase 2 Dikkati toplamak ve Diyalogu Başlatmak Katılımcılardan kendilerini ve görevlerini tanıtmalarını isteyin     ISOPA çözüm paketinde tartışmaları başlatmak için pek çok açık soru vardır. Katılımcılara PU kimyasalları ile ilgili bir kaza yaşayıp yaşamadıklarını sorun Insanların kendi deneyimlerini paylaşmalarına fırsat verin SAYFA #9   Katilimcilarin kendi iclerinde konusmalari ve tartismalariyla basla. Bilgiyi topluma ozel hale getir.

Phase 2 Güvenlik Diyalogu – Nasıl Gerçekleştirilmeli Fabrika müdürü ile birlikte bir eğitim odasında başlangıç güvenlik sunumu düzenlenmeli Bunun bir saati sunum, toplamda iki saati aşmayacak şekilde geri kalan kısmı da genel tartışma olmalıdır Sunumu görsel olarak desteklemek icin hazırlık yapılmalıdır. Fabrika müdürünün katılımı sağlanmalıdır  SAYFA #10   Fabrika muduruyle sunum icin gereken sure ve diyalog olusturmanin onemi konusunda gorus birligine varilirsa iyi netice alinir. Ziyaretden once gorsel sunus ekipmanlarinin kontrolu yerinde olur. . Fabrika mudurunun de sunuma katilimi saglanmalidir. Bunun icin daha onceden soz alınabilir

Phase 3 Takip Etmek   Güvenlik Diyaloğu ile ilgili takip düzenli olarak hammadde tedarikçi firma temsilcileri ve fabrika yöneticileri tarafından yapılmalıdır. Sorunları görmezlikten gelmeyin, arkasındaki sebebi tartışın, cözüm önerilerini ortaya koyun. Tüm bu olanlardan fabrika yöneticisini haberdar edin. Temel nokta, davranış gelişiminin sahiplenilmesini sağlamak amacıyla sürekli takiptir. SAYFA #11   Sunum ve Diyalog sadece bir ilk adimdir. “Walk the Talk” paketi ise surekli bir işlemdir.Sonradan ortaya cikan tartismalar sure olarak kisa olabilir ancak eşit onemdedirler. Muhtemel sorun cikaricilarla acik tartismaya gir ve onlarin sorunlarini, bakis acilarini sapta. Fabrika mudurunun bu tartismalarda bulunmasini sagla veya onu bilgilendir.

Patlama Riski Yönetimi, Kaza ve Ilk Yardim Yonetimi ile Ilgili Uygun Cozum Onerin Gerektiginde ISOPA “Walk the Talk” çözüm paketinden uygun materyalleri kullanın SAYFA #12   Görevin en iyi uygulamayi onermektir Daha fazla materyale ihtiyac duyarsan kendi firmana basvur.

Zor Sorularla Başa Cıkma Fabrikadaki bir eksiği, orneğin eksik havalandırma, sakın savunma. Bu tür eksikler fabrika müdürüne yönlendirilmelidir. Yönetimsel hataları ve eksiklikleri (örneğin işe başlama öncesi sağlık muayenesinin yokluğu) savunmayın, yorum yapmayın. Bu konuları kendi yonetiminizle görüşün Hammadde ile uğrasırken yasanan kötü bir deneyim Tüm detaylarıyla derhal tartışın. Büyük bir grup içinde (kisisel korunum bebekler icindir) gibi damdan dusme laf atanlar olabilir Bu kisiyi yerin dibine sokmak yerine olayı şakaya vurun. Daha sonra ona güvenlikle ilgili bir kac soru sorup tartışmaya katılmasini sağlayın. Tipik sorular için rehber ISOPA paketine başvurun Sorunun cevabini bilmediğinizde Izosiyanat uzmanlarıyla görüsüp geri döneceğinizi bildirin SAYFA #13   Eger oturum verimli gecmisse pek cesitli ve zor sorular ortaya cikacaktir. İste bunlara bazi ornekler. ONEMLI – Eger sorunun cevabini bilmiyorsanız kendi firmanıza veya ISOPA uzmanlarına basvurup sorunun cevabını bir sonraki ziyaretinizde veya daha önceden fabrika müdürü vasıtasıyla iletin. Yarım yamalak bilgiyle blöf yapıp kendinizin ve programın guvenilirliğini zedelemeyin.

Tekzip Dışarıdan gelen belgeler için sorumluluk reddi ISOPA ve üyeleri, halihazırda mevcut olan en iyi bilgiler temelinde son derece iyi niyetli bir şekilde doğru ve güvenilir bilgiler sunmak için her türlü gayreti göstermiştir ancak doğacak riskler sadece kullanıcıya aittir. Bilgilerin eksiksizliği, doğruluğu veya güvenilirliğine ilişkin herhangi bir beyan ya da taahhütte bulunulması söz konusu olmadığı gibi, bu bilgilerin kullanılmasından veya bilgilere güvenilmesinden kaynaklanabilecek her türlü zarar ya da hasardan dolayı gerek ISOPA gerekse ISOPA üyesi herhangi bir şirket tarafından hiçbir yasal sorumluluk kabul edilmeyecektir. SLIDE #14 Tekzip