Süs Irkları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dünya’da Türkiye’de Konya’da KOYUNCULUK Prof.Dr. Şeref İNAL.
Advertisements

Mastarlar.
HAYVANLAR ALEMİ RESİMLER RESİMLER METİNLER METİNLER.
EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ. Mega Yatlar ve geleneksel yelkenli tekneler aynı denizlerde farklı iki oluşumdur. EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ.
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
Mısır danatında resim ve heykel
FERİT FATİH’İN HAYVANLARI. Kedi;Ablamın en sevdiği evcil hayvandır. Kuş ve fare yemeyi sever. Her renktedir. Evcildir. Vahşileri de vardır. Bunlar: Van.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
1 Hücre nedir? Hücre, canlının en küçük yapı ve görev birimidir.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
HAYVAN YETİŞTİRME Prof. Dr. Tülin AKSOY
İŞLETİM SİSTEMLERİ ISE 206 DR. TUĞRUL TAŞCI. Dersin Amacı Bilgisayar sistemlerinin temel organizasyonunu tanımak İşletim sistemlerinin ana bileşenlerini.
Paragraf Nedir? & Herhangi bir yazının bir satırbaşından öteki satırbaşına kadar olan bölümüdür. & Duygu, düşünce, istekleri anlatım tekniklerinden yararlanarak.
Çöl Biyomu Ve Tundra Biyomu
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
YAZI TÜRLERİ GURBET DUYMUŞ
ARDA KIRTASİYE. İ nsano ğ lunun ilk hesap makinesi abaküsdür ve abaküse benzeyen ilk araçlar bundan 3,000 sene önce kullanılmı ş tır. Otomatik hareketlerden.
Kalıtım – Kalıtsal Özelliklerimi Nasıl Kazandım? Mendel’in Kalıtıma Kazandırdığı Bilgiler Kalıtsal özelliklerin yavruya aktarımına da kalıtım denir. Genetik,
MAYOZ BÖLÜNME. Mayoz bölünme bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (sperm, yumurta ve polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
MAYOZ BÖLÜNME. MAYOZ BÖLÜNME:Bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (Sperm, Yumurta ve Polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
5.Sınıf SOSYAL BİLGİLER 4. ÜNİTE ÜRETTİKLERİMİZ.
TRAIning Transversal Supporting Career Development And Research
TALEP (İstem).
Başarılı bir üretim amaçlandığında yüksek verim, kalite ve en başta genetik özellikleri bilinen, canlılığı, çimlenme ve çıkış gücü yüksek tohum kullanımı.
Metinlerin Sınıflandırması
HÜCRE VE HÜCRE ORGANELLERİ
İŞLETİM SİSTEMLERİ ISE 206 Dr. Tuğrul TAŞCI.
ET VE ET ÜRÜNLERİ.
MELEZ ÜÇGÜL ( Trifolium hybridum L.)
GEZEGENLER bilgidagi.com.
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
AİLENİN TÜRLERİ VE İŞLEVLERİ
TOPLUMSAL YAPI Gülen SARI.
Epistase.
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
Ördek Barınakları.
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
Prof. Dr. Fatih ATASOY Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi,
Eğitim; bireyin davranışlarında, kendi yaşantısı yoluyla,
FEN VE TEKNOLOJİ PROJE ÖDEVİ ...Egitimhane.com....
KUZU BESLEME.
Aşağıda verilen bilgileri (dönem / ulus – destan) eşleştiriniz.
BESİ SIĞIRCILIĞI.
Arı Irkları Bütün canlılarda olduğu gibi arılar da zaman içinde yaşadıkları coğrafi bölgenin şartlarına uyum göstererek değişik ırk özellikleri kazanmışlardır.
Dr. İbrahim ÇETİN Veteriner Hekim GTHB Bursa İl Müdürlüğü
Kemal AKYOL, Şafak BAYIR, Baha ŞEN
TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ
Yazı Sistemleri.
ÖRDEK YETİŞTİRİCİLİĞİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hayvanlar Hayvan yetiştirme sistemlerinin yerini belirtirken en çok göz önüne alınması gereken iklim elemanlarından biri yağıştır.
LONİCERA JAPONİCA (Japon Hanımelisi, Beyaz Hanımeli)
Kaz Irkları Toulouse, Emden, Afrika, Pilgrim ve Çin kazları ticari yetiştiriciliği en çok yapılan ırklardandır. Kaz ırkları; ağır, orta ağır ve hafif.
Maddeyi Tanıyalım.
MANDA Vet. Hek. Tahir S. YAVUZ.
EĞİTİMİN TARİHSEL TEMELLERİ
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
TANIM Otlatma alanlarından yararlanmayı, vejetasyon, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasıyla beraber, devamlı maksimum hayvansal ürünü elde edecek.
Heterozis (Melez Azmanlığı)
HAYVANCILIĞIN GELECEĞİ
HIYARDA GÖRÜLEN BESİN ELEMENT NOKSANLIĞI
IŞIĞIN SOĞURULMASI VE AYNALAR
KOYUN IRKLARIN SINIFLANDIRILMASI
MADDEYİ TANIYALIM.
Yumurtacı İşletme Tipleri
HAYVAN YETİŞTİRME VE BESLEME
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
Sunum transkripti:

Süs Irkları

BAĞIRAN ÖRDEK (CALL DUCK) Görünümü Mallard ile çok benzerdir. Ama oldukça küçük ve kısa bir tiptir ve bantam ördek ırkı olarak bilinir. Gri,Beyaz, Devetüyü, Pastel, alacalı, çikolata gibi çeşitli renk tipleri vardır. Yumurta verimleri düşüktür. Yılda 30-75 yumurta üretir. Hızlı büyür. Canlı ağırlık 750 g kadardır. Eti kalitelidir fakat canlı ağırlığı çok düşük olduğu için etinden yararlanılmaz. Ötüşü ve küçük görünümü nedeniyle süs amaçlı yetiştirilir.

TEPELİKLİ ÖRDEK (CRESTED DUCK) Evcil ördeğe çok benzer ama diğer ördek ırklarıyla benzerliği azdır. Mallard’dan doğrudan geliştirilmiş, pekin ve Aylesbury melezidir. Kafasının üzerinde tüy demeti (tepelik-crest) bulunur. Bu nedenle süs hayvanı olarak üretilir. Tepelik büyüktür ve baş üzerine simetrik yerleşmiştir.

DEVETÜYÜ (BUFF) Orpington ördek ırkı olarak da bilinir. İngiliz ırkıdır. Süs amaçlı üretilir. Temelde et ve yumurta amaçlı geliştirilmiştir. Et ve yumurta üretimi için melezlemelere uygundur. Canlı ağırlığı 4-4.5 kg olup yılda 220 yumurta üretebilir. Başı koyu kahve, gövdesi kahverengi tüylüdür.

DOĞU HİNT ÖRDEĞİ (EAST INDİA) Bu ırk yeşilimsi parıltılı, siyah tüylüdür. Yabani Mallard’dan köken alır. İyi bir yumurtacıdır. Yılda 2 kez tüy değiştirir.

MANDARİN Bu renkli küçük ördek en ünlü süs ırklarındandır. Diğer ördeklerle melezleme yapılmaz.

MALLARD En yaygın ördek ırkıdır. Özellikle havuzlar için üretilir. Küçüktür ve bantam kabul edilir. Et, yumurta ve tüy için yıllarca üretilmiştir. Otlamaya çok uygundur. Yeşilimsi renkli yumurta üretir. Canlı ağırlık 1 kg kadardır.