Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ. Mega Yatlar ve geleneksel yelkenli tekneler aynı denizlerde farklı iki oluşumdur. EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ. Mega Yatlar ve geleneksel yelkenli tekneler aynı denizlerde farklı iki oluşumdur. EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ."— Sunum transkripti:

1 EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ

2 Mega Yatlar ve geleneksel yelkenli tekneler aynı denizlerde farklı iki oluşumdur. EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ

3 Arz yönüyle Yaklaşım Mega Yat ekonomisi Türkiye için imalat (gemi inşa) sektöründeki son yıllardaki hızlı büyümeyi ve dünyaya ihracatı anlatıyor.

4 Buna karşılık geleneksel yelkenli yat ekonomisi hizmet sektöründeki gelişmeleri anlatıyor.

5 Bu hizmetler özel yat turizmi ile charter hizmetleridir. EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ

6 Bu sektörde de bir anlamda ihracat vardır: Hizmet ihracatı. EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ

7 Ortak Yan: Her iki ekonomi de döviz kazandırmakta, istihdam yaratmakta, ekonomik büyüme ve refahı artırmaktadır. EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ

8 Talep Yönüyle Yaklaşım Yat sahibi olma/kiralama, kullanım amacı ve biçimi farklıdır. EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ

9

10 Ortak yön: Turizm, bireysel mutluluk EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ

11

12 1. Altyapı Özel Marinalar Limanlar, Belediye Marinaları Balıkçı Barınakları

13

14

15 Altyapı yatırımları yetersizdir. Özel Marina hizmet kalitesi yüksek ama kapasiteleri azdır, fiyatlar yüksektir. Liman, Belediye Bağlanma Yerleri, Balıkçı Barınakları kaliteli altyapı olanaklarına sahip değildir. Koca İzmir Körfezi'nde bağlanacak yer yoktur. Daha da acısı muhatap olacak bir makam bulunmamaktadır.

16 2. Çevre

17 Temiz bir deniz için kullanıcıların ve kamu otoritelerinin yüksek gayreti gerekir.

18 Başlıca kirlilik nedenleri: Sintineden boşalan yakıt ve yağlar Deterjan gibi kimyasal atıklar Evsel atıklar özellikle doğada yok olma süreci uzun olan plastik, naylon gibi malzemeler

19

20

21 Kullanıcıların bilinçli davranışları da kamu ve özel kurumların atık toplama kapasitelerini artırmaları ve işlemleri kolaylaştırmaları da çözüm için elzemdir. Mega yatlarda bu yönden gelen tehlike daha büyüktür. Ayrıca gürültü faktörünü e bir kirlilik unsuru olarak ele almak gerekir.

22 3. Denizci Kimliği

23 Denizci; Doğaya saygılı, insana saygılı, hoşgörülü sabırlı, yardımsever, sportmen, paylaşımcı ve hümanisttir.

24 Denizcilik bir Kültürdür Yelkenciler denizcilik kültürünü bugüne kadar en iyi şekilde temsil etmiştir. Son yıllarda denizlere açılan büyük yat sahiplerinin, mürettebatının ve yolcularının da aynı kültürü devam ettirmesini beklemekteyiz.

25 Bu dünya bizim, bu denizler bizim, hep birlikte var olacağız...

26


"EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ. Mega Yatlar ve geleneksel yelkenli tekneler aynı denizlerde farklı iki oluşumdur. EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları