TURNITIN programında tez tarama

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

TOPLU MAİL GÖNDERİM PROGRAMI ATOMIC MAIL SENDER KULLANIM KLAVUZU.
1. 2 Ödevin (sunu kısmının) hazırlanmasında, şu anda üzerinde çalışmakta olduğunuz sunu formatı kullanılacaktır. Bunun amacı, değerlendirme standardını.
Bir asistanın, asistanlık dönemimdeki bilgilerinin sistem üzerinden takibinin yapılmasını sağlamak.
EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
EBA( Eğitim Bilişim Ağı) Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal.
Bu sunu scratch programını tanıma amaçlıdır
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
Cambridge Journals Online 1584 yılında, University of Cambridge bünyesinde kurulmuş çok köklü bir yayınevidir. Cambridge Journals Online (CJO) paketi,
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri
Elektronik belge KILAVUZU
BİLGİSAYARINIZA E-İMZA ÜRETİMİ İÇİN
APP INVENTOR Emre ANLAR.
WILEY InterScience.
Katalog Tarama B a s ı l ı k a y n a k l a r
GARSON/VALE ÇAĞRI SİSTEMLERİ KURULUM
EBSCOhost iPhone Uygulaması
Üyenin Sisteme Girişi
EBSCOhost ile Arama Hatırlatmaları Oluşturma
Dil seçeneği mevcut Sınıf ekleyelim Dikkat : Oluşturacağınız sınıfın bitiş tarihini ileri tarih olması yararlı olacaktır. oluşturacağınız dersi.
Mersin DynEd İlçe Koordinatörleri®©™
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ
NERO NEDİR NASIL KURULUR ?
Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com.
EBSCO Discovery Service
KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER F5 PENCERESİ Beyannamelerde yer alacak.
Öğrenci E-Postası Kullanımı
XPEECH S Serisi CDR Kayıtları
Pirelli Kurulum Eğitimi yapacağımız tarihi de yazalım.
BAP Otomasyonuna girmek için aşağıdaki butona tıklayınız.
İNTERNET ORTAMINDA AKADEMİK ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR?
WILEY InterScience.
Portal.itkib.org.tr sayfasına daha önce kayıt olmadıysanız ‘Üye Ol’ linkine tıklayarak lütfen kayıt olunuz.
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
YARARLANICILAR İÇİN GÖRSEL KULLANIM KILAVUZU
OUTLOOK 2010 (E-POSTA YÖNETİM PROGRAMI)
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
GOOGLE - SOSYAL MEDYA – FACEBOOK / TWITTER – BULUT DEPOLAMA
E-BÜTÇE TENKİS OLUŞTURMA
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
My EBSCOhost Kişisel Klasörünün Kullanımı
Veritabanından Raporlama Yapmak
‘BELGELERİNİZİ YÜKLEYİN’ linkine tıklayınız.
KEP – Kayıtlı Elektronik Posta Sisteminden İhracatçı Birliklerine
Electude Kullanımı ile İlgili Bilgiler
Gmail Hesabı Nasıl Alınır?
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
UZEM KULLANIM KILAVUZU
E-DEVLET ANTRENÖR KURSU
e-Rapor – Yatağa Bağımlı Kişiler için Tek Hekim Raporu
Gis.gazi.edu.tr.
Sunucu Bilgisayara Eğitim Yazılımı Yüklemek İçin;
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU.
Disk Kota Yönetimi.
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
OKUDUKÇA WEB SAYFASI VE ANDROİD UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU
EBSCO eBooks Online Kullanım Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
BİLGİSAYAR (4) Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
ÇEKMECE KULLANIMI Çekmeceye Aday Ekleme Adayı Çekmecede Görüntüleme
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
Tam Metin Bildirimi Nasıl Göndereceğim? Tanıtım Dosyası
Öğrencilere, posta kutusu sayfasının bölümlerini tanıtın.
EBSCO eBooks Online Kullanım Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
Sunum transkripti:

TURNITIN programında tez tarama

1. Turnitin şifresi almak için üniversite e-posta adresinizle makbule 1. Turnitin şifresi almak için üniversite e-posta adresinizle makbule.tolen@amasya.edu.tr adresine turnitin şifresi almak istediğinizi belirten mail atınız. Mailinize şifreniz gönderilecektir.

2. https://www.turnitin.com/tr adresine tıklayarak “Hesap Oluştur” linkine tıklayınız.

3. https://www.turnitin.com/tr adresindeki “Oturum Aç” linkine tıklayınız.

4. Üniversite e-posta adresinizi ve mailinize gelen şifreyi girerek “giriş yap” butonuna basınız.

“+Sınıf Ekle” butonuna basarak sınıf oluşturmamız gerekmektedir. 5. Giriş yaptığınızda gelen ekranda (ilk kez giriş yapanlarda listelenen sınıflar olmayacaktır) “+Sınıf Ekle” butonuna basarak sınıf oluşturmamız gerekmektedir.

6. Gelen ekranda işaretli yerler aşağıdaki gibi doldurularak “Gönder” butonuna basınız. Böylelikle yeni bir sınıf oluşturunuz.

7. Sınıfımızı doğru bir şekilde oluşturduğumuzda aşağıdaki gibi bir uyarı ekrana gelmektedir. “Devam et” butonuna tıklayarak Sınıfımız ile ilgili işlemleri gerçekleştirebiliriz

8. Aşağıdaki listelenen sınıflardan “Fen Bilimleri” oluşturduğumuz yeni sınıfımızdır. Bu sınıf adına tıklayarak içerisine inceleyeceğimiz ödevleri ekleyebilir, Düzenle kısmındaki ikona tıklayarak sınıfımızın özelliklerini düzenleyebilir ve satır sonundaki çöp kutusu ikonuna tıklayarak da sınıfı silebiliriz.

 9. Sınıfımızın ismi üzerine tıkladığımızda aşağıdaki ekran gelmekte ve buradaki “Ödev Ekle” butonuna basarak sınıfımıza ödev/intihal değerlendirmesini yapacağımız tezi ekleyebiliriz.

10. Ödev ekle dediğimizde aşağıdaki ekrana ulaşırız 10. Ödev ekle dediğimizde aşağıdaki ekrana ulaşırız. Burada “isteğe bağlı ayarlar” ifadesinin yanındaki + işaretine basarak bu ayarları düzenlememiz gerekmektedir.

11. İsteğe bağlı ayarları aşağıdaki gibi ayarlayarak ve en alttaki “İleride başka ödevlerde tekrar kullanabilmek için, bu ayarları varsayılan ayarlarınız olarak kaydetmek ister misiniz?” ifadesini işaretleyerek bundan sonraki tüm ödev yüklemelerinizde bu ayarları kullanabilirsiniz. Burada önemli olan bir husus da “depo yok” seçeneğinin seçilmesidir. Aksi halde Ödevler depolanmakta ve birden fazla intihal kontrolünde benzerlikler çok büyük oranda çıkmaktadır.

12. Bu ayarlamalar yapıldıktan sonra Ödev baslığı yazılarak “Gönder” basılır. Daha sonra aşağıdaki ekranda bulunan “Görünüm” linki tıklanır.

13. Daha sonra aşağıdaki ekrandan “Dosyayı Gönder” butonuna basılır.

14. Aşağıda gelen seçenekler doldurulup, “Bu bilgisayardan seç” ile de tez dosyasının PDF ya da Word formatı sisteme yüklenir. Öğrenci adı ve soyadını giriniz Tez başlığını giriniz

15. Yükleme işlemi bittikten sonra aşağıdaki gibi eklediğimiz tez dosyasının yazarı, başlık ve benzerlik oranını görebiliriz. Benzerlik yüzdesinin yanındaki kutucuğa tıkladığımızda da benzerlik oranının detayına bakabiliriz.

16. Benzerlik oranına tıkladığımızda ekrana aşağıdaki gibi benzerlik raporu gelmektedir. Benzerlik oranı şu an görüldüğü gibi %29 dur. Sağdaki listeden renklerle kodlanmış benzerlik oranlarını görebilirsiniz. Tıklayarak benzerlik olan yerleri inceleyebilirsiniz. Burada listenin hemen solunda %29 un altında yer alan huni şeklindeki yere tıklayarak benzerlik taraması ile ilgili çeşitli filtreler uygulayabilirsiniz. Raporu kaydetmek istediğimizde şekilde gösterilen kaydet ikonu tıklanır. Benzerlik taraması ile ilgili filtre uygulamak için Raporu kaydetmek için

17. Kaydet tıklandıkdan sonra aşağıdaki ekran görüntüsü gelir 17. Kaydet tıklandıkdan sonra aşağıdaki ekran görüntüsü gelir. Buradan “Mevcut Durum” seçeneğini seçerek raporu kaydedebiliriz.

TEŞEKKÜRLER…