Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GOOGLE - SOSYAL MEDYA – FACEBOOK / TWITTER – BULUT DEPOLAMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GOOGLE - SOSYAL MEDYA – FACEBOOK / TWITTER – BULUT DEPOLAMA"— Sunum transkripti:

1 GOOGLE - SOSYAL MEDYA – FACEBOOK / TWITTER – BULUT DEPOLAMA

2 GOOGLE ARAMA MOTORU www.google.com.tr

3 GOOGLE Arama Motoru Google bir Amerikan Anonim şirketidir. Her ülkedeki adresi farklıdır ve her ülkede ana sayfasında farklı resimler gösterir. Bu resimlere Doodle deniyor. Google’ın Doodle arşivine adresinden erişebilirsiniz. Örneğin geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Google ana sayfasındaki Doodle.

4 GOOGLE Arama Motoru Google arama motoru olarak karşımıza çıksa da sonrasında gmail e-posta hizmeti, Google reklamlar, görseller ve video seçenekleri, harita seçeneği ile hayatımızı kolaylaştıracak bir dizi hizmete imza attı.

5 Google da Etkili Arama Yapma
Google arama motoru bilgi arama amacıyla kullanılır. Karşımıza gelen ekranda arama kısmına aramak istediğimiz metni yazıp Google’da Ara düğmesini tıklamamız veya Enter tuşuna basmamız yeterli olur.

6 Google da Etkili Arama Yapma
Arama yapmak istediğiniz bilgi birden fazla kelime içeriyorsa yazılan kelimeler tırnak işareti içerisinde yazılıp aratılırsa kelimeler bir bütün olarak aranır. Ünlü Türk Matematikçileri yazıp arama yaptığınızda bu kelimelerin ayrı ayrı geçtiği siteler görüntülenir. Bu durumda gereksiz birçok site ekrana gelir. Ancak bu arama şu şekilde “Ünlü Türk Matematikçileri” şeklinde yapılırsa 3 kelimenin aynı anda geçtiği siteler ekrana gelir ve daha başarılı bir arama gerçekleşmiş olur.

7 Google da Etkili Arama Yapma

8 Google Görsel Arama Google arama motorunun sadece görsel aramak amacıyla kullanıldığı bölümdür. Bu bölümde milyonlarca görsele ulaşabilir, büyük hallerini görüntüleyip bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. Google üzerinde arama yaptıktan sonra üst kısımda yer alan Görseller düğmesine tıklayarak aramanız ile ilgili görsellere erişebilirsiniz.

9 Google Görsel Arama

10 Google Gelişmiş Arama Google arama motorunun gelişmiş arama kısmı sayesinde ise dil seçimi, dosya türü seçimi, zaman seçimi gibi gelişmiş arama kriterleri ile arama yapmanıza olanak sağlar. Gelişmiş arama sayfasına adresinden erişebilirsiniz. Google arama kısmına “gelişmiş arama” yazıp aradığınızda ilgili sayfa arama sonuçlarında yer alacaktır.

11 Google Gelişmiş Arama

12 Google Gelişmiş Arama

13 Google Gelişmiş Arama Google Gelişmiş Arama özelliğinin en güzel yanı aradığınız konu ile ilgili Word, Excel, Powerpoint, PDF belgelerine direk olarak ulaşabiliyor olmanızdır. Örneğin arama yapmak istediğiniz konuyu arama kısmına yazıp, dosya türünü Microsoft Powerpoint (.ppt) seçerseniz aradığınız konu ile ilgili sunum dosyalarına direk erişebilirsiniz.

14 Google Gelişmiş Arama

15 Google Gelişmiş Arama Gelişmiş arama düğmesini tıkladığınızda aşağıdaki sonuçlar ile karşılaşırsınız. Listelenen sonuçlar web sayfasını ziyaret etmeden doğrudan ilgili dosyalara verilen bağlantıları listeler. Siz bu sayede herhangi bir web sayfasını açmadan, o siteye üye olmadan vb. ilgili dosyalara direk erişebilirsiniz.

16 Google Gelişmiş Arama

17 Google Gelişmiş Arama Bağlantıyı tıkladığınızda dosyayı bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. Bu işlem sonucunda arama kısmındaki ifadelerde aramanın bitişik yapılmasını “ -çift tırnak içerisinde yazarak- sağlarken aramanın yalnızca sunum dosyalarını içermesi için filetype:ppt ifadesi kullanılmıştır.

18 Google Gelişmiş Görsel Arama
Gelişmiş görsel arama sayesinde ise arayacağınız görselin büyüklük, renk, en boy oranı gibi özelliklerini belirleyebilirsiniz. Google Gelişmiş Görsel arama sayfasına adresinden veya Google arama kısmına “gelişmiş görsel arama” yazıp çıkan sonuç üzerinden erişebilirsiniz.

19 Google Gelişmiş Görsel Arama
Örneğin sadece siyah beyaz görselleri aramak için gelişmiş görsel arama ekranındaki Görseldeki Renkler bölümünü kullanabilirsiniz. Resim boyutu bölümünden arayacağınız görselin kalitesini, En boy oranı bölümünden ise arayacağınız görselin kare, geniş, panoramik gibi özelliklerini belirleyebilirsiniz. Dosya türü bölümünden ise arayacağınız görselin türünü belirleyebilirsiniz.

20 Google Gelişmiş Görsel Arama

21 Google Akademik adresi sayesinde, akademik alanda geniş çapta arama yapmak için kolay bir yol sunmaktadır. sayfasında Google Akademik hakkında daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

22 Google Maps (Haritalar)
adresi sayesinde aradığınız bir adresi harita üzerinde görebilirsiniz.

23 Google Maps (Haritalar)
Yol tarifi al seçeneği sayesinde gidiş güzergâhı, kilometre bilgisi vb. öğrenebilirsiniz.

24 Google Maps (Haritalar)
İlgili hedefe araba ile ne kadar sürede, yürüyerek ne kadar sürede varabileceğiniz gibi bilgiler de bu ekranda yer alır.

25 Facebook Hesabı Oluşturma Facebook Hakkında Her Şeyi Öğrenmek
FACEBOOK nedir? Facebook Hesabı Oluşturma Facebook Hakkında Her Şeyi Öğrenmek

26 Facebook nedir? Facebook kişilerin arkadaşlarını bulabilmelerine imkân sağlayan, kişilerin kendi aralarında iletişim kurduğu ve fotoğraf, video gibi paylaşımlarda bulunduğu bir web sayfasıdır.

27 Facebook nedir? Kişiler üye olduklarında kendilerine ait bir profil sayfasına sahip olurlar. Facebook sayesinde sanki herkesin kişisel bir web sayfası varmış gibi bir durum oluştu. Facebook sitesi üzerinden arama yaparak arkadaşlarınızı bulmanız, onlara arkadaşlık isteğinde bulunmanız ve o kişinin verdiği yetki çerçevesinde paylaşımlarını takip etmeniz mümkün. Bunun yanı sıra firmalar da Facebook da sayfa oluşturup müşterileri ile bu kanal üzerinden iletişim kuruyorlar. Facebook çoğu kişi için artık olmazsa olmaz…

28 Facebook Hesabı Oluşturma
Adres satırına yazarak Facebook sitesine erişebilirsiniz. Ana sayfada üst kısımda kayıtlı kullanıcılar için bir oturum açma bölümü yer alır.

29 Facebook Hesabı Oluşturma
Eğer bir firma sayfası oluşturacaksanız sağ alt köşedeki Sayfa Oluştur bağlantısına tıklamalısınız.

30 Facebook Hesabı Oluşturma
Eğer Facebook üzerinde kaydınız yoksa ana sayfada yer alan formu şekildeki gibi doldurup Hesap Aç düğmesini tıklayarak bir profile sahip olmanız mümkün.

31 Facebook Hesabı Oluşturma
Hesap aç düğmesi ile ilerlediğinizde aşağıdaki ekran ile karşılaşırsınız. Bu ekranda sizden arkadaşlarınızı bulmanız istenir. Dilerseniz sağ alt köşede yer alan Bu Adımı Geç düğmesi ile bu işlemi geçebilirsiniz.

32 Facebook Hesabı Oluşturma

33 Facebook Hesabı Oluşturma
Sonraki sayfada sizden kişisel bilgilerinizi girmeniz istenir. Bu bölümde doldurduğunuz bilgiler sayesinde Facebook size arkadaşınız olma ihtimali olan kişileri arkadaş olarak önerecektir. Dilerseniz bu bölümdeki bilgileri doldurabilir, dilerseniz sağ alt köşede yer alan “Bu adımı geç” düğmesi ile bu adımı geçebilirsiniz.

34 Facebook Hesabı Oluşturma

35 Facebook Hesabı Oluşturma
Son olarak sizden bir profil resmi belirlemeniz istenir. Dilerseniz web kameranız ile hemen bir profil resmi çekebilir veya bilgisayarınızdaki kayıtlı resimlerden yükleyebilirsiniz. Geç düğmesi ile bu aşamayı da şimdilik geçebilirsiniz.

36 Facebook Hesabı Oluşturma

37 Facebook Hesabı Oluşturma
Bu işlemleri tamamladıktan sonra profil sayfanız hazırdır.

38 Facebook Hakkında Her Şeyi Öğrenmek
Facebook kendisi ayrı bir kitap konusudur. Kullanımı basit ancak ayarlamaları yapmak, paylaşımlarda bulunmak vb. binlerce konuyu içerir. Facebook ana sayfasında sağ alt köşede yer alan Yardım linki ile Facebook yardım sayfasına gidebilir ve Facebook sayfanız ile ilgili ayarlamaları yapabilirsiniz.

39 Facebook Hakkında Her Şeyi Öğrenmek

40 Twitter Hesabı Oluşturma Twitter Hakkında Her Şeyi Öğrenmek
TWITTER nedir? Twitter Hesabı Oluşturma Twitter Hakkında Her Şeyi Öğrenmek

41 TWITTER nedir? Twitter üzerinde kişiler hesap oluşturup kendileri ile ilgili durumları, bir konu hakkındaki fikirlerini 140 karakter sınırını aşmadan dilerlerse bu mesajlara fotoğraf bağlantıları ve video bağlantıları ekleyerek paylaştıkları bir platformdur.

42 TWITTER nedir? Twitter üzerinde Facebook arkadaşlık sistemi benzeri takip sistemi vardır. Siz takip etmek istediğiniz kişilerin mesajlarını okuyabilir, mesajları iletebilir (retweet) ve o mesajlara karşılık verebilirsiniz.

43 Twitter Hesabı Oluşturma
Adres satırına yazarak twitter sitesine erişebilirsiniz. Ana sayfada üst kısımda kayıtlı kullanıcılar için bir oturum açma bölümü mevcuttur. Hemen altında ise kaydolma bölümü yer alır.

44 Twitter Hesabı Oluşturma

45 Twitter Hesabı Oluşturma
Ad ve Soyadı, e-posta bilgileri ve şifre girilip Twitter’a Kaydol düğmesi tıklanarak kayıt işlemi başlatılır.

46 Twitter Hesabı Oluşturma
Sonraki ekranda ise bir kullanıcı adı belirleyip Hesabımı Oluştur düğmesini tıkladığınızda twitter hesabınız oluşturulmuş olur.

47 Twitter Hesabı Oluşturma
Daha sonra sizden bir takım bilgiler girmeniz istenir. Bu bilgiler ile takip etme önerileri size sunulur.

48 Twitter Hesabı Oluşturma

49 Twitter Hesabı Oluşturma

50 Twitter Hesabı Oluşturma

51 Twitter Hesabı Oluşturma
Adımları tamamladıktan sonra Twitter sayfan da hazır.

52 Twitter Hakkında Her Şeyi Öğrenmek
Twitter ana sayfasında alt köşede yer alan Yardım linki ile Twitter Yardım Merkezi sayfasına gidebilir ve Twitter ile ilgili istediğiniz bilgiye, sıkça sorulan sorulara ulaşabilirsiniz.

53 Bulut Depolama Bulut depolamayı belgelerinizi internet üzerinde bir alanda saklamak diye tanımlayabiliriz. Belgelerinizi bilgisayarınızda saklamak artık demode olmaya başladı. Yeni trend bulut depolama. Bu sayede belgelerinize tüm cihazlarınızdan kolayca ulaşabilirsiniz ve belgelerinize bilgisayardaki gibi bir şey olur mu acaba korkusu yaşamazsınız.

54 Bulut Depolama Bu alanda birçok ücretsiz servis de yer alıyor. Microsoft OneDrive, Google Drive, Yandex Disk, Dropbox vb. servisleri kullanabilirsiniz. Bu alanlara hem web tarayıcınız üzerinden dosya yükleyip indirebilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayarınıza kuracağınız bir program ile de işlemleri kolayca yapabilirsiniz. E-posta ile göndermekte sorun yaşadığınız yüksek boyutlu dosyaları arkadaşlarınızla paylaşmak da bulut depolama ile kolaylaşıyor.

55 Yandex Disk Yandex Diski inceleyeceğiz. Yandex Disk sayfasına “ adresinden erişebilirsiniz.

56 Yandex Disk Yandex hesabınız var ise hemen giriş yapabilirsiniz. Uygulamayı indir bölümünden uygulamayı indirebilirsiniz. Sisteme Giriş yaptığınızda aşağıdaki ekran ile karşılaşırsınız.

57 Yandex Disk Dosyaları yükleyin alanından diskinize dosya yükleyebilirsiniz. Yüklü olan bir dosyayı seçip sağ alt köşede yer alan Bağlantıyı Paylaş seçeneği ile arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Yandex Disk içerisinde yer alan Hoşgeldiniz.pdf dosyasını indirip Yandex Disk kullanımı ile ilgili daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.


"GOOGLE - SOSYAL MEDYA – FACEBOOK / TWITTER – BULUT DEPOLAMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları