İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI 1. İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, eğitimleri.
Advertisements

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Özverili, İlerleyen Daire Başkanlığı ŞUBE MÜDÜRÜ ESMA ULUTAŞ ŞUBE MÜDÜRÜ BAYRAM KAYHAN.
ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI (no:2) ECZACILIK FAKÜLTESİ.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ MADDE ay arasındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin okul öncesi eğitimi zorunludur. Ancak,
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Görev ve Sorumluluklar Ö Ğ RET İ M ÜYES İ DI Ş INDAK İ Ö Ğ RET İ M ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK.
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
MEHMET SALİH BAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DAL SEÇİMİ (10. sınıftan, 11.sınıfa geçen öğrenciler için)
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
6.SABDEK Toplantısı nisan 2017, Eskişehir
BBY 252 Araştırma Yöntemleri 2017 Bahar Ders Hakkında Bilgi
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
NOT VERME VE MEZUNİYET.
Bitirme Çalışması Konu Başlığı
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
İYTE’de KİMYA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ
AACSB AKREDİTASYONUNDA NEREDEYİZ?
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı
MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ
BBY 252 Araştırma Yöntemleri 2018 Bahar Ders Hakkında Bilgi
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
Görev ve Sorumluluklar
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
UZEM KULLANIM KILAVUZU
ÖĞRETİM SÜRELERİ NORMAL SÜRE AZAMİ SÜRE 1 YIL 2 YIL 4 YIL 7 YIL
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Atanma Yönetmeliği
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Doktora eğitim programı
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
YURT DIŞINDA HAZIRLIK PROGRAMI
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Atanma Yönetmeliği
Bilgilendirme Toplantısı
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Sunum transkripti:

İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME) KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME) İşyeri Eğitimi, nitelikli mühendis adayı yetiştirmek üzere, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin 8. yarıyılda tam zamanlı olarak bir sanayi kuruluşunda eğitim aldıkları bir uygulamalı eğitim modelidir.

İME İle İlgili Genel Esaslar İşyerinde Mühendislik Eğitimi (İME) kapsamında, bölümün 15 AKTS’lik zorunlu derslerine ilave olarak 5 saat teorik (İşyeri Mühendislik Eğitimi), 10 saat uygulama (İşyeri Mühendislik Uygulaması), olmak üzere 15 AKTS’lik 2 ders açılır. İME öğrencisi 8. Yarıyılda planda belirtilen derslere kayıt yaptırır.

İME İle İlgili Genel Esaslar İME dönemi 8. Yarıyılda haftada 4 gün olmak üzere akademik takvimde belirtilen ders başlangıç ve bitiş tarihleri arasındaki süreyi kapsar. İME döneminde başlamadan geçerli bir mazereti nedeniyle kayıt donduran bir öğrenci takip eden diğer yarıyılda İME programı açılırsa katılabilir. İME Öğrencileri işyeri eğitimlerini bölümle ilgili bir alanda faaliyet gösteren ve o alanda en az bir işyeri temsilcisi çalıştıran kamu/özel sektör işletmelerinde, teknoparklarda, AR-GE merkezleri ya da sanayi kuruluşlarında yaparlar.

İME İle İlgili Genel Esaslar Devam zorunluluğu iş günü üzerinden %90’dır. İME’nin kesintisiz yapılması esastır. İME öğrencilerinin İME işletmelerine yerleştirilmesi İME takviminde belirlenen süreler içinde gerçekleştirilir.

İME’ye Başvuru ve Yerleştirme Esasları Her yıl Aralık ayında bir sonraki döneme denk gelen İME takvimi ve İME dönemi kontenjanları Fakültenin ve Bölümün ilgili Web sayfasında ilan edilir. İME öğrencisi, talep formu ile bölümüne başvurusunu yapar.

İME’ye Başvuru ve Yerleştirme Esasları İME öğrencisi tercihi, öğrenci akademik başarı (genel not ortalamasının 3.00 ve üzeri olması, 8. Yarıyılda alttan dersi bulunmaması vb.) kriterleri dikkate alınarak İME işletmesine yerleştirme BİMETAK (Bölüm ölçeğinde İME takip ve kontrol kurulu) tarafından yapılır ve bölüm web sayfasında ilan edilir.

İşyerinde Uyulması Gereken Kurallar İşyerinde, Yükseköğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği hükümleri geçerlidir. İME öğrencileri, işyerlerinin mevzuatlarına çalışma koşullarına, disiplin ve iş emniyetine ilişkin kurallarına uymak zorunda olup sendikal etkinliklere katılamazlar. İME öğrencileri, işletme temsilcisi tarafından hazırlanan programa uyar.

İşyerinde Uyulması Gereken Kurallar İME öğrencisi BİMETAK’a bilgi vermeden İME dönemine ara veremez, işyeri değiştiremez. İME öğrencisinin İME dönemindeki %10’u aşan iş günü mazeretsiz ya da izinsiz devamsızlık durumu BİMETAK’a bildirilir ve o kişiye ait İME programı iptal edilir. Hastalık durumunda mutlaka sağlık raporu alınmalıdır. İşletmeye ait gizlilik gerektiren hususlarla ilgili bilgiler İME Öğrencisi tarafından hiçbir ortamda paylaşılmaz.

İME Değerlendirilmesi İME danışmanları firmayı dönem içerisinde en az iki kere ziyaret ederler. İME öğrencisi, İME dönemi içinde ve sonunda İME danışmanını bilgilendirir ve rapor sunar. İşletme temsilcisi tarafından her bir İME öğrencisi için doldurulan ve işletme yetkilisi tarafından onaylanan değerlendirme formu BİMETAK üzerinden İME danışmanına ulaştırılır.

İME Değerlendirilmesi İME raporu, İME öğrencisi değerlendirme formu ve İME danışmanı tarafından yapılan dönem içi değerlendirmeler dikkate alınarak İME danışmanı tarafından Kocaeli Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde tanımlanan harf notlarından birisi verilir. İME kapsamında açılan her iki ders için de aynı değerlendirme notu girilir. En az CC notu alan İME Öğrencisi başarılı sayılır ve transkriptine de “İME programına katılmıştır” ibaresi yazılır. Her öğrenci yalnızca bir kez İME programından yararlanabilir.

İME Değerlendirilmesi Değerlendirme sonuçları, en geç İME döneminin tamamlandığı yarıyılın bütünleme sınav sonuçlarının açıklandığı son tarihe kadar Öğrenci Bilgi Sistemine girilir. Başarısız olarak değerlendirilen İME öğrencisine tek ders hakkı tanınmaz. Başarısız olma durumunda AKTS koşulunu tamamlayacak şekilde sorumlu olduğu yarıyılın seçimlik derslerini alır.