Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRETİM SÜRELERİ NORMAL SÜRE AZAMİ SÜRE 1 YIL 2 YIL 4 YIL 7 YIL

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRETİM SÜRELERİ NORMAL SÜRE AZAMİ SÜRE 1 YIL 2 YIL 4 YIL 7 YIL"— Sunum transkripti:

1

2 ÖĞRETİM SÜRELERİ NORMAL SÜRE AZAMİ SÜRE 1 YIL 2 YIL 4 YIL 7 YIL
İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI 1 YIL 2 YIL LİSANS (4 YILLIK PROGRAMLAR) 4 YIL 7 YIL ÖN LİSANS (2 YILLIK PROGRAMLAR)

3 KAYIT YENİLEME KOŞULLARI (Azami Süre İçinde)
-Dönem Ücretini ödemek -Ders Kayıtlarını yapmak. *Kayıt Yenileme işlemi yapmayanlar azami sürelerinden kullanmış sayılırlar.

4 KAYIT YENİLEME (Azami Süre İçinde Kayıt Yenilemeyenler)
Öğrencilik Haklarından YARARLANAMAZLAR. Kayıt yenilemeyen Erkek öğrenciler, ilgili kanun gereği Askerlik Şubeleri’ne bildirilir.

5 ÖĞRETİM SÜRELERİ Azami Süre Sonunda Mezun Olamayanlar
Azami öğrenim süresi içinde mezun olamayan ve mezun olmak için beş dersten fazla dersi kalan öğrencilere; Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliğinde yer alan şartları sağlamaları halinde ek sınav hakkı verilebilir. Ek sınav hakkı sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere ek süre verilebilir.

6 DERS KAYITLARI Her dönem(yarıyıl) başında yapılır.
Tarihleri web sitesinde yayınlanan AKADEMİK TAKVİM’de belirtilir.

7 İkinci hafta içinde belirlenen günlerde
DERS EKLEME-BIRAKMA Derslerin başladığı İkinci hafta içinde belirlenen günlerde kayıtlandığınız bir dersi Bırakabilir veya Yeni Ders Ekleyebilirsiniz.

8 DERS KAYIT KOŞULLARI Tekrarlanan dersler normal ders yükünden sayılır.
Bir öğrencinin her dönemde alacağı normal ders yükü 30 AKTS kredisidir. Tekrarlanan dersler normal ders yükünden sayılır.

9 DERS KAYIT KOŞULLARI (Ön Koşullu Dersler)
Önkoşul dersinden başarılı olamayan öğrenciler ona bağlı derse kayıtlanamazlar. Önkoşulu bulunan dersler Üniversitemizin web sitesinde yayınlanan “AKTS ve TYYÇ Kataloğu”nda bölümlerin öğretim programlarında gösterilmektedir.

10 Başarısız olunan dersler (FD-FF-NA-W-U)
DERS KAYIT KOŞULLARI Başarısız olunan dersler (FD-FF-NA-W-U) veya alınması gerektiği halde alınmayan derslerin öncelikle alınması önerilir.

11 TEKRARLANAN DERSTEN ALINAN
NOT YÜKSELTME DD-DC-CC-CB-BB-BA olan notlarınızı yükseltmek için tekrarlayabilirsiniz. TEKRARLANAN DERSTEN ALINAN SON NOT GEÇERLİDİR.

12 DÖNEM NOT ORTALAMASI VE
GENEL NOT ORTALAMASI Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan derslerin AKTS kredisine göre hesaplanır. Bir dönem içinde alınan derslerin hesaplanması ile dönem not ortalaması, o zamana kadar alınmış bütün derslerin hesaplanması ile genel not ortalaması elde edilir.

13 GENEL NOT ORTALAMASI Genel not ortalaması en az 2,00 olan, Dönemde en az 25 AKTS kredilik ders alan öğrenciler başarılı sayılırlar.

14 GENEL NOT ORTALAMASI Genel Not Ortalaması 1,50 ve üzeri olan,
1. sınıfın sonunda; Genel Not Ortalaması 1,50 ve üzeri olan, öğrenciler 2. sınıfa geçmeye hak kazanırlar.

15 GENEL NOT ORTALAMASI Genel Not Ortalaması 1,70 ve üzeri olan,
2. sınıfın sonunda; Genel Not Ortalaması 1,70 ve üzeri olan, öğrenciler 3. sınıfa geçmeye hak kazanırlar.

16 GENEL NOT ORTALAMASI 3. sınıfın sonunda;
Genel Not Ortalaması 1,80 ve üzeri olan, öğrenciler 4. sınıfa geçmeye hak kazanırlar. Ancak, mezuniyet için gerekli olan en az Genel Not Ortalaması 2,00’dir.

17 GENEL NOT ORTALAMASI Belirtilen şartları sağlayamayan öğrenciler BAŞARISIZ sayılırlar ve bir üst sınıfa geçemezler. Bu durumda olan öğrenciler genel not ortalamalarını belirtilen değerlere çıkartıncaya kadar varsa bulunduğu veya alt sınıflara ait henüz almadıkları dersler ile başarısız oldukları dersleri ve başarılı oldukları derslerden notunu yükseltmek istediklerini tekrar alabilirler.

18 DERS KAYIT KOŞULLARI Genel Not Ortalaması; arasında olan başarılı öğrenciler; 6 AKTS’lik, arasında olan başarılı öğrenciler; 12 AKTS’lik, fazla ders alabilirler.

19 DEVAM ZORUNLULUĞU Teorik derslerin %70’i
Uygulamaların en az % 80’ine devam zorunludur. Devam koşulunu yerine getirmeyen öğrenciler FİNAL SINAVI’na giremez. (NA notu verilir. )

20 RAPORLAR Raporlu olan öğrenciler derslerden DEVAMSIZ SAYILIR.
Sadece Final Sınav döneminde raporlu olan öğrenciler için mazeret sınavı açılır. Bir dönemde 5 haftadan fazla raporu olan öğrenciler o dönem izinli sayılır.

21 Yarıyılın 10. haftasında yapılır.
DERSTEN ÇEKİLME Yarıyılın 10. haftasında yapılır. Çekildiğiniz dersler için o dönemin not durum belgelerine W (Withdrawal) notu yazılır. “W” notu ortalamaya dahil olmaz. Ancak “W” notu olan dersin açıldığı ilk dönemde alınması önerilir.

22 DERSTEN ÇEKİLME Tekrarlamakta olduğunuz derslerden veya
Daha önce çekildiğiniz bir dersten/derslerden çekilme izni verilmez. Lisans Programı 1. sınıf öğrencileri (Yatay ve Dikey Geçişle kabul edilen öğrenciler dahil) sadece planlarında seçmeli ders niteliğinde yer alan serbest Genel Eğitim Derslerinden çekilebilir.

23 * Değerlendirme Ölçütleri AKTS Kataloğunda SYLLABUS’larda yayınlanır.
DÖNEM SONU DERS NOTU Ara sınavlar Quiz Projeler/Ödevler Devam ve sınıf içi katılım Final Sınavı vb. kriterler birlikte değerlendirilerek öğretim üyesi tarafından takdir edilir. * Değerlendirme Ölçütleri AKTS Kataloğunda SYLLABUS’larda yayınlanır.

24 NOTLARDA MADDİ HATA Notlara
ilan edildiği tarihten itibaren 3 iş günü içerisinde itiraz edilebilir. Notlara itiraz yalnız maddi hata yönünden yapılır. Ölçme ve değerlendirme açısından yapılmaz.

25 NOTLAR, PUANLARI ve KATSAYILARI
ORTALAMAYA KATILAN NOTLAR PUAN YARIYIL DERS NOTU KATSAYI 90-100 AA 4.0 BAŞARILI 85-90 BA 3.5 80-84 BB 3.0 75-79 CB 2.5 GEÇER 70-74 CC 2.0 65-69 DC 1.5 KOŞULLU GEÇER 60-64 DD 1.0 50-59 FD 0.5 BAŞARISIZ-KALIR 49 ve aşağısı FF NA

26 ORTALAMAYA KATILMAYAN NOTLAR
AÇIKLAMA I Eksik (Ders için gerekli çalışmaları bitiremeyen öğrencilere verilir. 7 gün içinde eksikliklerin tamamlanarak yukarıda belirtilen notlardan birinin alınması gerekir. Aksi halde, I notu FF notu haline dönüşür.) S Yeterli (Not ortalamasına katılmayan derslerden başarılı olan) U Yetersiz (Not ortalamasına katılmayan derslerden başarısız olan) P Gelişmekte Olan (Bir yarıyıldan fazla süren derslere devam eden öğrencilere verilir.) EX Muaf (Muafiyet sınavı sonucunda kredisiz olarak muaf tutulan öğrencilere verilir. ) NI Not Ortalamasına Katılmayan (Not ortalamasına katılmamak koşuluyla alınan dersler için verilir.) W Çekilmiş Sayılma

27 MEZUNİYET Mezun olmak için :
Programında öngörülen tüm dersleri alıp bu derslerin tümünden başarılı olan, Stajlarını başarı ile tamamlayan, Lisans programları için 240 AKTS(ECTS) kredisi sağlayan, MYO programları için 120 AKTS(ECTS) kredisi sağlayan, GNO’su en az 2.00 olan öğrenciler MEZUN OLABİLİR.

28 ÇAP-YANDAL PROGRAMLARI
ÇAP için : GNO’su en az 3,00 Başarısız ve eksik ders bulunmaması Başarı sıralamasında %20lik dilim içinde kalmak YDP için : GNO’su en az 2,50 olması

29 İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN:
DETAYLAR VE İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN:


"ÖĞRETİM SÜRELERİ NORMAL SÜRE AZAMİ SÜRE 1 YIL 2 YIL 4 YIL 7 YIL" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları