COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİSİKLET KULLANMA KURALLARI
Advertisements

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSLARI
3- Ana-tali yol kavşağı TRAFİK KURALLARI.
Konu : Araçların Işıkları – Bozuk Araçların Çekilmesi
Konu : Hız Kuralları – Takip Mesafesi Kuralları
DİK PRİZMALAR Tabanları birbirine eş herhangi bir çokgen ve yan yüzeyleri taban düzlemlerine dik birer dikdörtgen olan cisimlere dik prizmalar dik prizmalar.
1-) Otoyollara girerken hangi şeridi kullanmak zorunludur
1-) Aşağıdakilerden hangisi trafik suçudur? A) Yaya ve okul geçitlerinde aracı yavaşlatmak B) Gidişe ayrılan sağdaki şeritte seyretmek C) Seyir halindeyken.
Konu : Durma – Duraklama – Parketme Kuralları
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Konu : Araçların Boyutları – Yükleme – Tehlikeli Madde – Otoyol Koruyucu Tertibatı – Bisiklet ve Yaya 1-) Araçlar yüklenirken.
Şahin ALP Yol Kullanıcıları Eğitimcisi Şahin ALP Yol Kullanıcıları Eğitimcisi 17 YAŞ GRUBU İÇİN TRAFİK EĞİTİMİ T.C. EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Trafik Hizmetleri.
ÖZÜRLÜLÜĞE YAKLAŞIM. Yanlış: Özürlü kişiler hastadır, tedavi edilip iyileştirilmelidirler. Doğru: Özürlülük hastalık değildir. Özürlü kişiler özürlü olmayan.
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 2
Konu : Çevre ve Sürücü Davranışları
1-) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullandıkları tespit edilenler için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Eylemin gerektirdiği.
IŞIĞIN SOĞURULMASI TANER BULUT. S OĞURULMA Işığın cisimler tarafında tutulmasına soğurulma denir.
MODÜL 6 OKUL SERVİS ARACI SÜRÜCÜLERİ İÇİN TRAFİK EĞİTİMİ
BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE TOPLUM KAVRAMLAR  Bilgi Toplumu: Bilgi üretimi ve etkileşiminin olduğu toplumdur.  Bilgi Otoyolu: Birçok bilgisayarın bağlı olduğu.
ÇEVRE BİLGİSİ Çevre: İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir. Çevre koruma: Çevre kirliğini önlemek amacıyla yapılan çalışmalara denir.
ARAÇLARIN TESCİL İŞLEMLERİ, MOTORLU ARAÇLARA AİT TEKNİK ŞARTLAR İLE MUAYENELERİ Araç sahipleri araçlarını yetkili tescil kuruluşuna tescil ettirmek ve.
EGE SÜRÜCÜ KURSU NEDİM METE (BİZİM HOCA) KADİR MALÇOK 1.
TRAFİK VE ÇEVRE DERS NOTLARI
Yaşlara Göre Oyunda Görülen Değişim
Toplu Taşıma Araçlarına Biniş ve Araçlardan İnişler
SÜRÜCÜ BELGELERİNİN SINIFLARI VE SÜRÜCÜ ADAYLARINDA ARANAN ŞARTLAR.
TIBBİ ATIK KAZALARI ANKARA’DA HASTANE ÖNÜNDE TIBBİ ATIK TAŞIYAN KAMYONDA PATLAMA Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nin.
Ünite 2.
DENİZ ÜZERİNDE YAĞIŞ ÖLÇÜMÜ
SAĞLIK VE GÜVENLİK İŞARETLERİ EĞİTİMİ.
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
DURMA DURAKLAM VE PARK ETME KURALLARI DURMA: Görevli kişilerce verilen dur emrinde, sesli, işaretli dur emrinde, kırmızı ışıkta,işaret.
YAYALAR VE KURALLAR.
Kaldırımlar Yayalarındır
Haritadaki Kısaltmalar ve Semboller
1. RİP Kıyıdan / Plajdan denize doğru olan bir akıntıdır.
ANLATIM TÜRLERİ.
ERGEN AİLE İLİŞKİLERİ.
GEREKSİZ YERE YAVAŞ SÜRME VE YAVAŞLAMA YASAĞI
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
YAŞLILIKTA DEMANS (BUNAMA)
VARDİYALI ÇALIŞMA VE GECE ÇALIŞMASI
TRAFİK VE ÇEVRE DERS NOTLARI
YANGIN.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Ders 6– Renk Sensör Uygulamaları
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
TRAFİK İŞARET LEVHALARI VE GÖREVLERİ
HOŞGELDİNİZ :23.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Türkiye Futbol Federasyonu 7-8 YAŞ TEMEL HAREKET EĞİTİMİ
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Oyun İçine Gömülü Öğretim
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Oyunda kargaşa olur. Oyunda anlaşmazlıklar olur
TYS102 ÖLÇME BİLGİSİ Yrd. Doç. Dr. N. Yasemin EMEKLİ
11 GÜVENLİK VE SAĞLIK İŞARETLERİ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
2017 TESKON ATİLLA GEDİK ORTAM HAVASINDAN BAĞIMSIZ ÇALIŞAN KATI YAKITLI ISITMA CİHAZLARI İÇİN HAVA ATIK GAZ BACA SİSTEMLERİ ATİLLA GEDİK.
Sunum transkripti:

COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi Bölüm-12 Tedbirsiz ve saygısız araç sürme Sürücü ve yolcuların koruyucu tertibat kullanması Bisiklet, motorlu bisiklet, motosiklet sürücüleri ile ilgili kurallar Yayalar ile ilgili kurallar www.coskunlarsurucukursu.com

Tedbirsiz ve Saygısız Araç Sürme: BÖLÜM-12 Tedbirsiz ve Saygısız Araç Sürme: Araç sürücülerinin; Su, çamur ve benzerlerini sıçratarak, Korkutarak veya şaşırtarak, İzmaritlerini, çöplerini yola atarak, Kasıtlı olarak yaya veya taşıt trafiğini seyir emniyetini tehlikeye düşürerek, Seyir halindeyken haberleşme cihazlarını kullanması, Tedbirsiz ve saygısız davranışlarda bulunarak araç sürmeleri yasaktır. Bu hükümlere uymayanlar para cezası ile cezalandırılır. www.coskunlarsurucukursu.com

Sürücü ve Yolcuların Koruyucu Tertibat Kullanmaları : BÖLÜM-12 Sürücü ve Yolcuların Koruyucu Tertibat Kullanmaları : Araç sürücülerinin; Motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinde koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcularda ise koruma başlığı takmak, Otomobiller, otomobil sınıfına giren arazi taşıtlarının; kamyon, kamyonet ve çekicilerin; minibüs ve otobüslerin bütün koltuklarında emniyet kemeri bulundurulması ve kullanılması zorunludur. 10 yaşından küçük çocukların ön koltukta taşınması yasaktır. www.coskunlarsurucukursu.com

Bisiklet sürücülerinin 11 yaşını, BÖLÜM-12 Bisiklet, Motorlu Bisiklet ve Motosiklet Sürücüleri İle İlgili Kavramlar: Bisiklet sürücülerinin 11 yaşını, Motorsuz taşıtları sürenlerin 13 yaşını doldurmuş olmaları gerekir. Bu araçların; Yaya yollarında sürülmesi, Ayrı bir bisiklet yolu olduğu halde, bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yollarında sürülmesi, İkiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinde yan yana sürülmesi, Sürücü arkasında oturma yeri olmadıkça başka kişilerin taşınması, Elde bagaj, paket ve benzerlerinin taşınması Yasaktır. www.coskunlarsurucukursu.com

BÖLÜM-12 Bisiklet ve motorlu bisikletlerin ön tarafında beyaz ışık veren ve 20 metreyi aydınlatabilen bir far, arka tarafına ise kırımızı ışık veren lamba veya yansıtıcı, Bisiklet ve motorlu bisikletlerde aynı ses tonu veren en az 30 m. duyulabilen korna bulun bulundurulmalıdır. Bisiklet, Motorlu Bisiklet ve Motosiklet Sürücüleri İle İlgili Kavramlar: www.coskunlarsurucukursu.com

Yayalarla İlgili Kurallar : BÖLÜM-12 Yayalarla İlgili Kurallar : Yayalar; Yaya yolu, banket veya alan varsa, buralardan yürümek , Banketlerden gidiş yönüne göre sol banketten yürümek, Yaya yolu bulunmayan. Gece ve gündüzün görüşün az olduğu hallerde uyarıcı açık renk elbise ve üstünde veya elindeki eşyada yansıtıcı bulundurmak veya ışık taşımak, Karşı yöne geçmek için yaya veya okul geçitlerinden geçmek Zorundadırlar. www.coskunlarsurucukursu.com

COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Test : 12 www.coskunlarsurucukursu.com