Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2017 TESKON ATİLLA GEDİK www.bacader.org ORTAM HAVASINDAN BAĞIMSIZ ÇALIŞAN KATI YAKITLI ISITMA CİHAZLARI İÇİN HAVA ATIK GAZ BACA SİSTEMLERİ ATİLLA GEDİK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2017 TESKON ATİLLA GEDİK www.bacader.org ORTAM HAVASINDAN BAĞIMSIZ ÇALIŞAN KATI YAKITLI ISITMA CİHAZLARI İÇİN HAVA ATIK GAZ BACA SİSTEMLERİ ATİLLA GEDİK."— Sunum transkripti:

1 2017 TESKON ATİLLA GEDİK www.bacader.org
ORTAM HAVASINDAN BAĞIMSIZ ÇALIŞAN KATI YAKITLI ISITMA CİHAZLARI İÇİN HAVA ATIK GAZ BACA SİSTEMLERİ ATİLLA GEDİK

2 KATI YAKITLI CİHAZLAR İÇİN HAVA ATIK GAZ SİSTEMİ
BACADER Amaç: Katı Yakıtlı Cihazlar için Hava Atık Gaz Sistemlerinin; Kapsamlı tanımını yapmak, Uygulama Yöntemlerini kavratmak, Sistemin çevreye ve insan sağlığına katkılarını vurgulayarak bilinirliğini artırmaktır.

3 HAVA ATIK GAZ SİSTEMLERİNİN UYGULAMA YÖNTEMLERİ
BACADER İçerik: LAS-F Nedir? Hangi ihtiyaç nedeniyle geliştirilmiştir? Hava Alış şekillerine göre LAS-F uygulamaları nelerdir? LAS-F ile çalışabilen Isıtma cihazının Belgelendirilmesi nasıldır? Birden fazla cihazın LAS-F e bağlantı kuralları nelerdir?

4 HAVA ATIK GAZ SİSTEMLERİNİN UYGULAMA YÖNTEMLERİ
L A S-F Luft Abgas System –F (Feste Brennstoffe) Hava Atıkgaz Sistemi- K (Katı Yakıtlar) GENEL TANIM: Katı Yakıtla çalışan Isıtma cihazının ihtiyaç duyduğu taze havayı, Konsantrik tasarlanmış dikey baca kanalından veya bir bağlantı parçasıyla dış atmosferden temin eden sistemlere denir ?

5 HAVA ATIK GAZ SİSTEMLERİNİN UYGULAMA YÖNTEMLERİ
BACADER

6 Çözüm LAS-F Baca Sistemidir.
Katı Yakıtla ısınıyorsanız ve pencereleriniz sızdırmaz ise; Çözüm LAS-F Baca Sistemidir.

7 HAVA ATIK GAZ SİSTEMLERİNİN UYGULAMA YÖNTEMLERİ
BACADER Bu Sistem sayesinde; 1- Pencereden Havalandırma, 2- Bir Kanal aracılığı ile ortam havalandırması, 3- Menfez ile havalandırma, GEREKLİ DEĞİLDİR

8 HAVA ATIK GAZ SİSTEMLERİNİN UYGULAMA YÖNTEMLERİ
BACADER Ortam havası kullanmadan çalışabilen bir katı yakıtlı ısıtma cihazının BELGELENDİRİLMESİ; Ortam havasından bağımsız yakıcı cihazlar, yanma için gerekli olan havayı yakıcı cihazın kurulu olduğu mekândan almayan yakıcı cihazlardır. Motorlu yapı parçası olan veya olmayan bu cihazlar, yüksek sızdırmazlık gereklerini sağlayan ve bu nedenle kurulu oldukları MEKANDAN ve ORTAM HAVALANDIRMASINDAN bağımsız olarak çalıştırılmasına izin verilen yakıcı cihazlardır. Katı yakıt yakan ortam havasından bağımsız yakıcı cihazlar atık gazların atılmasına ve yanma havası beslemesine göre aşağıdaki gibi ayırt edilmektedir:

9 HAVA ATIK GAZ SİSTEMLERİNİN UYGULAMA YÖNTEMLERİ
BACADER Yakıcı Cihaz Sınıflaması: Şekil 1 ve 2 : F C4x Şekil 3 ve 4 : F C5x

10 Yakıcı Cihazın Test Süreçleri
BACADER Yakıcı Cihazın Test Süreçleri A. Üreticiden istenilen Belgeler: 1-Cihazın Ayrıntılı tarifi 2-Kullanım, çalıştırma ve Bakım Bilgileri 3-Kullanma ve Kurulum Kılavuzu 4-Çalışma ve Yangın emniyeti Test Raporları 5-Teknik Çizimleri 6-Yanma Havası Hattına ve Bağlantı parçasına ait bilgiler B. Bağımsız Test Kuruluşu Raporu: 1- Yanma Havası Bağlantı Kanalının Sızdırmazlık Testi 2- Atık Gaz CO oranı Testi 2- Yanma Bölmesi Kapağı Sızdırmazlık Testi 3- Küllük Kapağı Sızdırmazlık Testi

11 BACADER Yakıcı cihazın ve onunla birlikte teslim edilen bağlantı hattına ait yapı elemanlarının sızdırmazlığı tespit edilmelidir. Kaçak oranları  Pa arasındaki üç farklı pozitif basınç altında ölçülmelidir. Yanma bölmesi kapağı, doldurma kapağı ve küllük kapağı mekanik strese tabi tutulmalıdır. Doldurma kapağı için 6000 açma/kapama hareketi yapılmalıdır. Küllük kapağı için 1000 hareket gereklidir. Bu mekanik stres uygulamasından sonra tüm testler tekrarlanıp aralarındaki fark ölçülmelidir.

12 HAVA ATIK GAZ SİSTEMLERİNİN UYGULAMA YÖNTEMLERİ
BACADER Cihaz testlerinin yapılacağı ilgili Standartlar EN 15250: Düşük Isılı, katı yakıtlı cihazlar, özellikler ve deney metodları EN 13240: Sobalar, katı yakıt yakan, özellikler ve deney metodları EN 13229: Şömineler, katı yakıtlı, açık yanmalı, özellikler ve deney metodları

13 HAVA ATIK GAZ SİSTEMLERİNİN UYGULAMA YÖNTEMLERİ
BACADER Ü-İşareti 1-Üretici İsmi 2-Belge Numarası 3-Cihazın çalışma sınıfını belirten işaretler 4-Onya veren Kuruluş isimi

14 BİRDEN FAZLA ISITMA CİHAZININ HAVA ATIK GAZ BACA SİSTEMİNE BAĞLANMASI:
1- En fazla 3 adet, ortam havası kullanmadan çalışan katı yakıtlı ısıtma cihazı, bir hava atık gaz bacasına bağlanabilir. 2- Isıtma cihazları, tek bacada çoklu kullanıma göre belgelendirilmiş olmalıdır. Aynı tip yakıt türünü kullanmalıdır. Her üçü de Atmosferik çalışmalıdır. 3- Max. 10 kW gücünde olmalıdır. 4- Her kata sadece 1 adet ısıtma cihazı bağlanabilir. 5- Baca, Hava Atık Gaz Sistem bacası belgesine sahip olmalıdır. LAS-F. 6-Taze hava emiş ile atık gazın drenaj bölgesi aynı basınç alanı içinde yer almalıdır. 7- Her üç cihaz da aynı kullanıcı tarafından kontrol edilebiliyor olmalıdır.

15 MEVZUATLARDA BACA BACADER TEŞEKKÜRLER…


"2017 TESKON ATİLLA GEDİK www.bacader.org ORTAM HAVASINDAN BAĞIMSIZ ÇALIŞAN KATI YAKITLI ISITMA CİHAZLARI İÇİN HAVA ATIK GAZ BACA SİSTEMLERİ ATİLLA GEDİK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları