POLYÜREA MASTİK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ZEMİN AKSU TİCARET BİR KERVANCI KURULUŞUDUR.
Advertisements

BİYOMEKANİĞE GİRİŞ Kemik Biyomekaniği
SIVILARIN YÜZEY GERİLİMİ
AMAÇ Malzemelerin iç yapılarının malzemelerin özelliklerini nasıl etkilediklerini öğrenmek Metaller: Metalik bağlar  sünek Seramikler: iyonik ve kovalent.
ISI YALITIMI.
PERE THIOTAR 2K YATAY DERZLER İÇİN DERZ DOLGU MALZEMESİ
MADENLERİMİZ -DEMİR -KÜKÜRT -BAKIR -BOKSİT -KURŞUN -MAGNEZYUM
Madde ve Isı.
ATAMİKS EPOKSİ.
SWING 2011 SUNUM.
ISI YALITIMI Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
BETON ve BETON BİLEŞENLERİ SEMİNERİ
PULTRÜZYON YÖNTEMİ CİHAT OKTA YAVUZ ÜNAL
6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ MADDE VE ISI ÜNİTESİ
Mimari Tekstiller Ekim 06, PVC/Polyester Membran Mimari Tekstil Kriterleri Düşük Kılcal Yapı Düşük Kılcal Yapı Yüksek Yapışma ve İşleme Kolaylığı.
İNORGANİK KAPLAMALAR.
YAYGIN MALZEMELER -Kireç, harç, beton -Cam, seramik, porselen -Boyalar
Toprak Çeşitleri Ve Özellikleri
 Abradable hareketli halindeki çok aşınan bölgelerde kullanılan ve ana metali aşınmalardan korumak için kullanılan kompozit malzemedir.  Hareket halindeki.
İZOLATÖR VE PARAFUDR.
MADDE VE ISI.
Kaynama, Erime ve Donma.
Doç.Dr.Hasan Sabri Öztürk
SOĞUK VE SICAK HAVADA BETON DÖKÜMÜ
ISI YALITIMI.
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
NATURAL SHIELD ISI YALITIM SIVASI
SERALARIN TASARIMI (Sera Yapı Elemanları)
BOYA TEKNOLOJİSİNE GENEL BAKIŞ
KOKU FİLTRE SİSTEMİ.
Isının Yalıtımı.
BASKI (PRES) BETONLAR.
ThermoPlast nedir? ThermoPlast hazır sıva ve kaplama malzemesi, yalıtım amaçlı veya binaların dış cephelerinde mantolama amaçlı olarak geliştirilmiş.
Beton yollar MEVLÜT DUMAN
NANO MALZEMELER Ramazan YILMAZ Sakarya Üniversitesi,
3. ÜNİTE.
Yrd. Doç. Dr. Nesrin ADIGÜZEL
Çatılarda Su Yalıtımı Kenan GÖKÇEN 0750Y29006.
POLİMERLERİN ÖZELLİKLERİ
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 1 GİRİŞ.
MAKİNA ELEMANLARI YAĞLAMA TEKNİĞİ.
DEMİRDIŞI METALLER.
C/C KOMPOZİT Furkan TEZER Enes Can ALTUN
PREPARAT HAZIRLARKEN GEREKLİ KİMYASAL MADDE, ALET-EDEVAT, CİHAZ VE SARF MALZEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLER DR. OKAN EKİM.
HAYATIMIZDA KİMYA YAYGIN MALZEMELER.
2 farklı tipte cam kullanılır (normal pencere camı, emprime cam)
REFRAKTER MALZEMELER SİLİKA REFRAKTERLER.
DEPO ZEMİN KAPLAMALARI
FLOROPOLİMER KAPLAMALAR ( TEFLON )
HONEYCOMB (BAL PETEĞİ)
ISI YALITIMI.
ELEKTRİK ARK SPREY KAPLAMA TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI
ALÜMİNYUM ERGİTME POTALARI
DİREKT BASKI Esra ÇINAR.
KİR ÇEŞİTLERİ.
YIKAMA SEMBOLLERİ.
BİTKİSEL LİFLER.
İçindekiler Kompozit malzemelerin tanımı ve bileşenleri
METAL ESASLI DIŞ CEPHE KAPLAMALARI
Cam-iyonomer Simanlar
KONULAR Maddenin Ayrıt Edici Özellikleri Suyun Serüveni.
TEMİZLİK MADDELERİ. Pek çok temizlik ürünü çeşidi vardır.Sabun ise eskiden beri temizlikte kullanılmaktadır. Günümüzde ise ; sabun, kireç giderici, yağ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Uygulamalarımız.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ms-954 duayen sprey sistem
MS-955 DUAYEN SPREY SİSTEM
Elektrik-Elektronik Mühendisliği için Malzeme Bilgisi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

POLYÜREA MASTİK

İçindekiler : 1. Mastik Nedir ? 2. Mastiklerin Genel Özellikleri 3. Mastik Çeşitleri 4. Mastiklerin Kür Olma Şekillerine Göre Sınıflandırılması 5. Silikon Mastikler 6. Polisülfit Mastikler 7. Poliüretan Mastikler 8. Epoksi Mastikler 9. Neden Polyürea Mastik ?

1.Mastik Nedir ? Derz, dilatasyon noktaları ve beton çatlakları için tasarlanmış, suyun, rutubetin, havanın, toz, kir ve kimyasal maddelerin malzemeye veya ortama sızmaması için kullanılan dolgu macunudur.

2.Mastiklerin Genel Özellikleri Yapışma Atmosferik şartlara dayanıklılık Mekaniki özellikler Mükemmel elektriki özellikler Uygulandıkları yerde olacak harekete uyum göstermeleri

2.Mastiklerin Genel Özellikleri Özelliklerini tüm kullanım süresince korumaları Düşük sıcaklıklarda kırılgan olmamaları Isı ve basınç değişmelerinden etkilenmemeleri Değişik yüzeylere yapışma Oda sıcaklığında ve daha yüksek sıcaklıkta kür olma

3.Mastik Çeşitleri 1.Sertleşen mastikler 2.Çözücü içeren mastikler Epoksi 1.Sertleşen mastikler Sert Akrilik Silikon Polisülfit Poliüretan Modifiye epoksi Neopren Esnek Neopren kauçuğu Klorosülfonlanmış polipten Nitril kauçuğu Bütil mastiği 2.Çözücü içeren mastikler Bütil kauçuğu Polibüten 3.Sertleşmeyen mastikler

4.Mastiklerin Kür Olma Şekillerine Göre Sınıflandırılması Tek komponentli mastikler İki komponentli mastikler Çözücü bazlı mastikler Oksidasyon-anaerobik mastikler Su bazlı emülsiyon türü mastikler

5.Silikon Mastikler Kir tutarlar. Koku problemi vardır. Yırtılmaya karşı dirençleri azdır. Kullanım süreleri boyunca yumuşak kalırlar. Kuru havada veya kuru yüzeylere uygulanmaları gerekmektedir. Silikon mastikleri kullanılmış silikon mastiklerine yapışmazlar. Boyanmazlar.

6.Polisülfit Mastikleri Koku problemi vardır. Yavaş kür olurlar. Yüksek sıcaklığa dayanmazlar. PVC, akrilik, ABS gibi plastik maddelerde kullanılamazlar. Raf ömürleri kısadır.

7.Poliüretan Mastikler Kir tutarlar. Kimyasallara karşı olan dayanım zayıftır. Raf ömürleri kısadır. Malzeme uzun ömürlü değildir.

8.Epoksi Mastikleri Esnekliğini zamanla koruyamazlar ve sertleşip kırılgan olurlar.

9.Neden Polyürea Mastik? %100 solventsizdir ve zararlı bileşen içermez. Kir tutmazlar. Esnek olması sebebiyle değişen ortam şartlarından etkilenmez, çatlamaz ve bozulmaz. Hızlı kürlenme süresinden dolayı avantaj sağlar. Solventlere, seyreltik asit ve bazlara dayanıklı olduğundan aşınma olmaz.

9.Neden Polyürea Mastik? Beton yüzeylere mükemmel yapıştığından dolayı astar uygulamasına gerek duyulmadan uygulanabilir. Hava alanlarında uçak yakıtları ve solüsyonlarına karşı dayanıklıdır. Köprü ve viyadüklerde yağış suyu, don ve buzlanmaya karşı kullanılan kimyasallar ile bitümlü örtüler, fren ve demaraj kuvvetlerinden gelen yatay yüklere karşı dayanıklı olup, sıcak olarak uygulanan asfalt kaplamalarında gösterdiği direnç diğer mastik çeşitlerine göre oldukça üstündür.

9.Neden Polyürea Mastik? Ağır araç ve yaya trafiğine dayanıklı bir yapıdadır. Akıcı olması sebebiyle tüm boşlukları doldurur ve tam bir yayılma sağlar. Makinede kullanıma uygundur. Uygun makine kullanımı ile kürlenme zamanı ayarlanabilir ve uzun metrajlı yerlerde avantaj sağlanabilir. Sıcak derz noktaları için yüksek direnç gösterir.

9.Neden Polyürea Mastik? Malzeme UV ışınlarına dayanıklıdır, yüzey rengi değişebilir ancak kimyasal yapısına bir şey olmaz. Boyanabilirler. Esnek, yarı sert ve sert olarak formülize edilebilirler. Deliminasyon problemi oluşturmadığı için yama yapılabilir. Uzun ömürleri sayesinde ortam şartlarından fazla etkilenmezler. Raf ömürleri uzundur.

Dinlediğiniz için teşekkürler…