Kütüphaneler neler yapabilir? - II -

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
Advertisements

TAIEX BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ
Okulumuzda kurulacak olan Fatih projesi ile ilgili bilgi sahibi olmak.
Hazrlayan: Sebiha Şafak
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Bütünleşik Müfredat ve “Bilgisayar” Dersi
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
T.C. SA Ğ LIK BAKANLI Ğ I İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Etkinlikleri   Darendeliler.
Polonya(Kurucu)-Türkiye(Kurucu)-Makedonya(Üye)
 Beyin emeğinin yerine geçen akıllı âletler üretilmeye başlandı. Elektronik teknolojisinin hızlı gelişimi ve lâboratuar ortamından günlük yaşantıya.
İLKÖĞRETİMDE EĞİTİM PROGRAMLARI
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
Philips 66 Tartışma Tekniği (1/6)
OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ Şalpazarı Atatürk Ortaokulu
Prof. Dr. Bülent Yılmaz H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
SERBEST ETKİNLİK SAATİ UYGULAMALARI
Bilgi Çağında Kütüphane
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
KAREKOD KULLANIMI.
BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında.
SORUMLU OLMAK ROMANYA’DA OKUL-TOPLUM HİBELERİ PROGRAMI Ana Maria Sandi Danışman Dünya Bankası.
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
DARICA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
HALK KÜTÜPHANESİ VE SOSYAL HİZMET BOYUTU Bu sunumdaki bilgiler Susan M. Currier’in «Public Libraries as Social Service Agencies: Birthright or Future Trend»
l İstanbul‘un Şişli İlçesi’nde risk altındaki çocukların ve sosyal çevrelerine davranış bağımlılığı konusunda olumlu değişiklik yapmak.
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Portalının Tanıtım Semineri
Bilimsel düşünme becerileri
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
Hazırlayan Serap TİRYAKİ BT Rehber Öğretmeni.
Geleceğin Kütüphanelerinde Değişen Hizmetler ve Kütüphanecilerin Yeni Rolleri Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi 51. Kütüphane Haftası, Geleceğin Kütüphaneleri.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Endüstri 4.0 ve Ulusal Eğitim Politikası. Dünya Nereden Nereye Ulusal Dijital Sınırlar Dışlayıcı İşbirliği (müttefik) Kapsayıcı İşbirliği (ortak) Kitlesel.
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi. GENÇLER İÇİN AVRUPA FIRSATLARI Gençlere soru cevaplama hizmeti yanında ihtiyaçları olan bilgiyi, bilgilendirme.
Kütüphane ve Dokümantasyon
Temel Bilgi Teknolojileri
Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi İktisadi İşletmesi Seminerleri
MEDYA NEDİR?. MEDYA NEDİR? ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ.
ÇOCUK EĞİTİMİNDE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI
21. YÜZYIL BECERİLERİ VE ‘Z KUŞAĞI’NIN EĞİTİMİ
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
T.C KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARŞIYAKA ÖZEL BÜRO 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI BAŞVURU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 26 Aralık 2016 Saat:
GENÇLERDE UYUM.
Kütüphaneler neler yapabilir?
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Kütüphaneler neler yapabilir? - I -
Dijital kütüphane işlevleri
Dijital Öyküleme
Hoş Geldiniz Çocuklar! Öğretmenin Adı.
Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi İktisadi İşletmesi Eğitimleri
Hoşgeldiniz Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi Kursu
Kütüphaneler neler yapabilir? - III -
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
Dönem ıII Prof. Dr. Zeki Yumuk.
Kütüphaneler neler yapabilir? - II-
KODLAMA ve BECERİLER Dr. Osman EROL.
Sunum transkripti:

Kütüphaneler neler yapabilir? - II - Çeşitli ülkelerden örnekler Bu sunumun hazırlanmasında EFIL’in «Public Libraries Advancing Community Development in Europe» adlı raporundan yararlanılmıştır.

Eğitime Destek

Zavidovici Halk Kütüphanesi (Bosna-Hersek) Uygulaması 2014 Mayıs’da başlayan ‘Gençler için Eğlenceli Finans’ eğitimleri ile gençler, bankacıların da katılımıyla para biriktirme, temkinli para harcama, bütçe planlaması gibi derslere katılmaktadır. Gençler bu sayede bilgisayar, akıllı telefon gibi dijital teknolojileri kullanarak analiz ve hesap yapmayı öğrenmektedir.

Rijeka Şehir Kütüphanesi (Hırvatistan) 2011’de başlayan ‘Çocuk Üreticiler’ projesi çocukların, üç boyutlu yazıcı kullanarak hayalindeki objeleri gerçekleştirebilmesini sağlamaktadır.

Pelci Kütüphanesi (Letonya) Uygulaması 2014 Haziranda’ başlayan ‘Yerel Tarih’ eğitimleri çerçevesinde öğrencilere, tarihçiler tarafından bölgesel tarih bilgisi verilmektedir.

Utena ‘A. ve M. Miskiniai’ Halk Kütüphanesi (Litvanya) 2014’de başlayan ‘Öğrenmek için Oyna’ projesinde çocuklar için, bilgisayar oynarken aynı zamanda da eğitici bilgiler verilmektedir. Müsabaka temeline dayanan bu oyun çocuklarda öğrenme azmini tetiklemektedir.

‘B.P Hasdeu’Belediye Kütüphanesi (Moldova) Uygulaması 2014 Haziran’da başlayan ‘Dinamik Yaz Okulu’ projesi gençlerin yaz tatilinde kütüphaneye olan ilgisini arttırmak için tasarlanmıştır. Bilgisayar, sesli kitap, müzik çalar gibi araçlarla donatılan troleybüs büyük ilgi görmektedir.

Piekart Slaskie Belediye Kütüphanesi (Polonya) Uygulaması 2014 Mayıs’da başlayan ‘Merak Uyandırma Projesi’ ile gençlerde, teknolojiye olan ilginin canlanması planlanmıştır. Bu proje çerçevesinde oyun-kod yazılımı, dizayn, robot üretimi gibi dersler verilmektedir.

Arad ‘Alexandru D. Xenopol’ Kütüphanesi (Romanya) 2014 Mayıs ayında başlayan ‘Medya Okur-Yazarlığı’ dersleri ile gençlerdeki, analitik düşünme yetisini geliştirmek amaçlanmaktadır. Bireyler dijital teknoloji bilgilendirmeleri vasıtasıyla pratik bilgiler edinmektedir.

‘Dusan Matic’ Cuprija Halk kütüphanesi (Sırbistan) 2014 Mayıs ayında başlayan ‘Bibliotheka++’ projesi ile gençlere çeşitli seviyelerde kod yazma dersleri verilmektedir. Düzenlenen atölye çalışmalarında çocuklar, robot kumanda etme, oyun kodları ile ilgili bilgiler öğrenmektedir.

Bu örneklerin ortak özelliği nedir? Bir «odak» gruba yönelik hizmet sunmaları.