Türkiye Atıf Dizini nedir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
YAYIN TARAMA VE VERI TABANLARI Tacettin İnandı. Kapsam Veri tabanı Sınıflandırmalar İndeksler Atıflar.
Özel Hastane Web Sitelerinin Sağlık Turizmi Kapsamında Analizi
Hafta 7: Öz Türleri ve Fonksiyonları BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama.
BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
 1 – 5 Yaş Grubu  6 Yaş Anaokulu  7 – 16 Yaş İlk öğretim  Lise Eğitimi İSVEÇ EĞİTİM SİSTEMİ.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İSTATİSTİKLERİMİZ ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN MU? Alper GÜCÜMENGİL Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Projeler Grup Sorumlusu.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
BİBLİYOGRAFYA (Bibliography) Tanım: Kitapları, özellikle fiziksel özellikleri ve içeriklerine göre niteleme sanatı; kitapların fiziksel nesneler ve.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik Doç.Dr. Ertuğrul GELEN.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Profesyonel bir Çevirmen Olmak İster misiniz? Öyleyse bu yazıyı mutlaka okuyun.
Literatür taramasının önemi  Daha önce neler yapıldığını çıkarmaya çalışmayan araştırmacılar alanlarında önemli katkı sağlama fırsatından yoksun kalırlar.
Kadir AKTAŞ YASAMA UZMANI. Katılımda ana kurum AY-74 Başvuru hakkı, inceleme ve karar verme görevi 3071 sayılı dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanun.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
ŞOK HABER YAZILARI M.ŞAHİN. Haber Yazıları ile ilgili bazı terimler: Gazete: Politika kültür, ekonomi ve daha başka konularda haber ve bilgi vermek için.
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
5651 Sayılı Kanun Hazırlayan: Adı - Soyadı: Mehmet Ali ULUCAN Numara:
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. SUNUM AKIŞI TarihçeMisyonVizyonFakülte YönetimiSon Birkaç Yıla Ait Tavan ve Taban Puanları Bölümlerde Mevcut Öğrenci.
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 2
WILEY InterScience.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları (Microsoft Word Programı)
İNSAN KAYNAKLARI SAĞLAMA VE SEÇME
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com.
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
DERMATOLOJİ DİSİPLİNİNİN DÜNYA ÖLÇEĞİNDE YENİDEN GÖRSELLEŞTİRİLMESİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik
İNTERNET ORTAMINDA AKADEMİK ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR?
WILEY InterScience.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
DIGIKENT Kent Yönetim Platformu Elektronik Belge Yönetimi
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tezin Olası Bölümleri.
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Uzm. Dr. Kemal Türker ULUTAŞ
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Türkiye Atıf Dizini nedir?
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Marmara Üniversitesi Kütüphane Bibliyometri Uygulamaları
Türkiye Atıf Dizini nedir?
HAZİRAN – ARALIK ÇALIŞMA RAPORU
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Bilimsel bir Bildiri veya Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır?
Sunum transkripti:

Türkiye Atıf Dizini nedir? Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin, makalelerine aldıkları atıf sayılarını arttırabilmeleri için daha çok araştırmacı ile buluşabilecekleri platform.

Araştırmacılar&Yazarlar ne ister? Araştırmacılar, veri toplama aşamasında bir çok bilimsel kaynağa erişmek, içeriklerini kolayca irdelemek, onları karşılaştırmak, ilgisiz olanları elemek ve bu sürecin mümkün olduğunca kısa ve hızlı olmasını, Dergiler ve yazarlar ise bilimsel etkililiklerinin artması için, yayımladıkları makalelerin, ilgili tüm araştırmacılara ulaşmasını ve bu makalelere yeni yayımlarda atıf yapılmasını isterler.

Araştırma sürecinde karşılaşılan sorunlar Araştırmacı, araştırma konusu ile ilgili kaynaklara erişebilmek için; önce binlerce kaynak arasından tarama yaparak ilgili olanları tespit etmek, sonra basılı veya online kopyalarına ulaşmak zorundadır. Bu aşamada yüzlerde web sayfasını ziyaret etmesi, kaynakları elden geçirmesi, her kaynak için ayrı ayrı gerekli olabilecek, üyelik- abonelik işlemlerini gerçekleştirmesi gerekir.

Araştırma sürecinde karşılaşılan sorunlar Ulaşılan kaynakların güncel olması ve bilimsel etkililikleri yüksek yayınlar olması ayrı bir sorun, tüm bu hazırlık sürecinde harcanan zaman ise en büyük sorundur.

Türkiye Atıf Dizini Türkiye Klinikleri tarafından üretilen, veri tabanında Türkiye’de düzenli olarak yayımlanan 435 sağlık bilimleri dergisi kayıtlı olan, bu dergilerden 310 tanesinin, 2008’den bu yana yayımlanan makalelerine, toplu halde tam metin erişim imkanı sunan benzersiz tarama platformu. Kayıtlı dergilerin yeni sayılarının sürekli takibi ile anlık veri girişlerinin yapıldığı geniş ve güncel veri tabanı.

Kayıtlı dergi sayısında her geçen gün artış. Türkiye Atıf Dizini Tek bir arama ile 435 dergide yayımlanan güncel makale başlıklarını hızlıca liste halinde görebilme, ilgi duyulan makalenin Türkçe-İngilizce özetine kolayca göz atabilme, istenilen makalenin tam metnine (pdf) anında erişebilme. Makaleyi kaynak gösteren diğer makaleleri, makalenin yazarının başka makalelerine aldığı atıfları inceleyebilme. Kayıtlı dergi sayısında her geçen gün artış.

Türkiye Atıf Dizini Dergilerin ve makalelerin etkililiklerinin karşılaştırılabilmesi için; ulusal etki değeri, ziyaretçi sayıları,yayın periyotlarına uyumları, aldıkları atıf sayıları,uluslararası etki değerleri (impact factor), yazar ve makale bazında alınan atıflar gibi bir çok başlığı içeren ve veri tabanına kayıtlı toplam 435 ulusal derginin verilerinden derlenen “İstatistik” menüsü. Dergilerin, kaynak gösterilirken kullandıkları kısaltmalarını,yayın periyotlarını,kayıtlı oldukları indeksleri içeren kısa bilgileri.

Tüm bu özellikleri içeren Türkiye’deki tek ulusal atıf tarama dizini. Türkiye Atıf Dizini 435 Türkiye kaynaklı dergide yayımlanmış, Türkçe-İngilizce makale arasından tarama. (Makale sayısı anlık veri girişleri ile sürekli artmaktadır.) Başka makalelerden atıf almış makale başlığını, ilk tarama ekranında görebilme. Düzenli olarak çıkan dergilerin tamamını içeren bir veri tabanı Tüm bu özellikleri içeren Türkiye’deki tek ulusal atıf tarama dizini.

Türkiye Atıf Dizini Dizinde SCI-E'ye kayıtlı 33 dergi var. 27 tanesinin tam metin erişimleri mümkün.

Türkiye Atıf Dizini’ne abonelik Dizin; tıp, eczacılık, diş hekimliği, hemşirelik, veterinerlik, beden eğitimi ve spor, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, psikoloji ve sağlık bilimleri branşlarında yayımlanmakta olan dergilerin makalelerini kapsadığından,bu alandaki profesyonellere hitap etmektedir.   Türkiye Atıf Dizini’ne, arama motorundan yararlanarak kayıtlı dergilerin makalelerine online ulaşım ve istatistik linkine erişim iznini kapsayan yıllık abonelik gerçekleştirilmektedir.