Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Türkiye Atıf Dizini nedir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Türkiye Atıf Dizini nedir?"— Sunum transkripti:

1

2 Türkiye Atıf Dizini nedir?
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin, makalelerine aldıkları atıf sayılarını arttırabilmeleri için daha çok araştırmacı ile buluşabilecekleri platform.

3 Araştırmacılar&Yazarlar ne ister?
Araştırmacılar, veri toplama aşamasında bir çok bilimsel kaynağa erişmek, içeriklerini kolayca irdelemek, onları karşılaştırmak, ilgisiz olanları elemek ve bu sürecin mümkün olduğunca kısa ve hızlı olmasını, Dergiler ve yazarlar ise bilimsel etkililiklerinin artması için, yayımladıkları makalelerin, ilgili tüm araştırmacılara ulaşmasını ve bu makalelere yeni yayımlarda atıf yapılmasını isterler.

4 Araştırma sürecinde karşılaşılan sorunlar
Araştırmacı, araştırma konusu ile ilgili kaynaklara erişebilmek için; önce binlerce kaynak arasından tarama yaparak ilgili olanları tespit etmek, sonra basılı veya online kopyalarına ulaşmak zorundadır. Bu aşamada yüzlerde web sayfasını ziyaret etmesi, kaynakları elden geçirmesi, her kaynak için ayrı ayrı gerekli olabilecek, üyelik- abonelik işlemlerini gerçekleştirmesi gerekir.

5 Araştırma sürecinde karşılaşılan sorunlar
Ulaşılan kaynakların güncel olması ve bilimsel etkililikleri yüksek yayınlar olması ayrı bir sorun, tüm bu hazırlık sürecinde harcanan zaman ise en büyük sorundur.

6 Türkiye Atıf Dizini Türkiye Klinikleri tarafından üretilen, veri tabanında Türkiye’de düzenli olarak yayımlanan 435 sağlık bilimleri dergisi kayıtlı olan, bu dergilerden 310 tanesinin, 2008’den bu yana yayımlanan makalelerine, toplu halde tam metin erişim imkanı sunan benzersiz tarama platformu. Kayıtlı dergilerin yeni sayılarının sürekli takibi ile anlık veri girişlerinin yapıldığı geniş ve güncel veri tabanı.

7 Kayıtlı dergi sayısında her geçen gün artış.
Türkiye Atıf Dizini Tek bir arama ile 435 dergide yayımlanan güncel makale başlıklarını hızlıca liste halinde görebilme, ilgi duyulan makalenin Türkçe-İngilizce özetine kolayca göz atabilme, istenilen makalenin tam metnine (pdf) anında erişebilme. Makaleyi kaynak gösteren diğer makaleleri, makalenin yazarının başka makalelerine aldığı atıfları inceleyebilme. Kayıtlı dergi sayısında her geçen gün artış.

8 Türkiye Atıf Dizini Dergilerin ve makalelerin etkililiklerinin karşılaştırılabilmesi için; ulusal etki değeri, ziyaretçi sayıları,yayın periyotlarına uyumları, aldıkları atıf sayıları,uluslararası etki değerleri (impact factor), yazar ve makale bazında alınan atıflar gibi bir çok başlığı içeren ve veri tabanına kayıtlı toplam 435 ulusal derginin verilerinden derlenen “İstatistik” menüsü. Dergilerin, kaynak gösterilirken kullandıkları kısaltmalarını,yayın periyotlarını,kayıtlı oldukları indeksleri içeren kısa bilgileri.

9 Tüm bu özellikleri içeren Türkiye’deki tek ulusal atıf tarama dizini.
Türkiye Atıf Dizini 435 Türkiye kaynaklı dergide yayımlanmış, Türkçe-İngilizce makale arasından tarama. (Makale sayısı anlık veri girişleri ile sürekli artmaktadır.) Başka makalelerden atıf almış makale başlığını, ilk tarama ekranında görebilme. Düzenli olarak çıkan dergilerin tamamını içeren bir veri tabanı Tüm bu özellikleri içeren Türkiye’deki tek ulusal atıf tarama dizini.

10 Türkiye Atıf Dizini Dizinde SCI-E'ye kayıtlı 33 dergi var.
27 tanesinin tam metin erişimleri mümkün.

11 Türkiye Atıf Dizini’ne abonelik
Dizin; tıp, eczacılık, diş hekimliği, hemşirelik, veterinerlik, beden eğitimi ve spor, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, psikoloji ve sağlık bilimleri branşlarında yayımlanmakta olan dergilerin makalelerini kapsadığından,bu alandaki profesyonellere hitap etmektedir.   Türkiye Atıf Dizini’ne, arama motorundan yararlanarak kayıtlı dergilerin makalelerine online ulaşım ve istatistik linkine erişim iznini kapsayan yıllık abonelik gerçekleştirilmektedir.


"Türkiye Atıf Dizini nedir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları