4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAZIRLAYANLAR: Yunus Emre KALYONCU, Zeynep Sıla GÜNAY, İrem Gül TOKAT
Advertisements

TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ BÖLGELERİ.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
5.ÜNİTE ÜLKEMİZ VE DÜNYA DÜNYADA NÜFUS DAĞILIŞI VE EKONOMİK FAALİYETLER.
Dünya’da Türkiye’de Konya’da KOYUNCULUK Prof.Dr. Şeref İNAL.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
1. Karadeniz Bölgesi ‘NİN HALAYI
TÜRKİYENİN İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Ülkemizde dört mevsim belirgin olarak görülür.
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
Enerji Taşımacılığı Erce Mola Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi.
SIGHT School Self-Evaluation: Shared Reflection and Action TÜRKİYE MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ Türkiye eğitim sistemi Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından.
Sesli Dinleyiniz DERİK KAYMAKAMI 1988 Bu gün 30 Ağustos Zafer bayramı. Mardin ili Derik ilçesindeki ilk resmi bayramıma katıldım. Geceyi dağların en.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
DAĞLARI: Ortalama yükseltini az olduğu Marmara Bölgesi’nin yerşekilleri engebeli bir yapıya sahip değildir. Trakya’daki Işık, Koru ve Yıldız Dağları ile.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Türkiye'de Nüfusun Dağılışı Türkiye'de, 1997 nüfus sayımına göre, km2 ye düşen ortalama nüfus yoğunluğu 81 kişidir. Ancak, ülkemizdeki coğrafi bölgeler,
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
Türkiye’de Yetiştirilen Sanayi Bitkileri
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Çağdaş Türk sanatını konu alan birçok kaynakta, ulusal ve yöresel Türk resminin kurucusu ve öncüsü olarak nitelendirilen Turgut Zaim, 1906 yılında İstanbul`da.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Slovakya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Bratislava Önemli şehirleri :Kösice, Zilina Dili:Slovakça Dini:Hıristiyanlık.
5.Sınıf SOSYAL BİLGİLER 4. ÜNİTE ÜRETTİKLERİMİZ.
MARMARA BÖLGESİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ:
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü
TOPRAK ANA.
ENERJİ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ.
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
DEPREMLER İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
COĞRAFİ KONUM.
4.ÜNİTE ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
Yayla Turizmi.
İnsanlar Yerler ve Çevreler Ünitesi EŞLEŞTİRME – BOŞLUK DOLDURMA
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
KONU:BÖLGEMİZDE NELER YETİŞİR ?
TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM
ÜLKEMİZDE NÜFUS ARTIŞI
Haklarımı Öğreniyorum Adım Adım Türkiye Bölgemizi Tanıyalım
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
Türkiye’nin Kaynakları Sunu
Türkiye’de Petrol ve Türevleri
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP)
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
BÖLGELERİMİZDE YETİŞEN TARIM ÜRÜNLERİ SUNU.
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DOĞALGAZIN PAYI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
OSMANLI TARİHİ Osmanlı Ekonomisi.
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
Sunum transkripti:

4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ

Güney Doğu Anadolu Bölgesi Ekonomi Haritası 31.12.2018

Güney Doğu Anadolu Bölgesinde Ekonomi ENDÜSTRİ Irak-Türkiye petrol boru hattı bu bölgeden geçer. Batman'da bulunan petrol rafinerisi hem yöre halkı için önemli bir iş alanı, hem de ülke ekonomisi için büyük bir endüstri kuruluşudur. Bölgede çıkarılan petrol ve Batman'daki rafineri kara taşımacılığının önemli miktarda canlanmasına neden olmuştur. Batman Petrol Rafineris 31.12.2018

Güney Doğu Anadolu Bölgesinde Ekonomi GAP PROJESİ GAP 13 ayrı projenin birleşiminden meydana gelmiştir. Bu proje içinde 22 baraj, 19 hidroelektrik santral vardır. Proje, Gaziantep, Mardin, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman ve Şırnak illerimizi kapsamaktadır. Sadece Atatürk Barajı'ndan elde edilen elektrik üretimi ülke elektrik üretiminin 1/6'sına eşittir. Atatürk Barajı 31.12.2018

Güney Doğu Anadolu Bölgesinde Ekonomi YERALTI ZENGİNLİKLERİ Ekonomisi petrol çıkarımı ve tarıma dayanır. Hayvancılık ikinci sırada yer alır. Yeraltı zenginliği olarak başta petrol gelir. Petrol: Diyarbakır, Adıyaman, Siirt ve Batman dolaylarında bulunan yataklardan çıkartılır. Türkiye petrol üretiminin çok büyük bir kısmı buradan elde edilir. Yıllık üretim 3 milyon tondur. Bu Türkiye ihtiyacının 1/7'sini karşılamaktadır. 31.12.2018

Güney Doğu Anadolu Bölgesinde Ekonomi YERALTI ZENGİNLİKLERİ Cizre ve Silopi çevresinde linyit çıkarılır. Fosfatın en fazla çıkarıldığı bölgemizdir. Fosfat daha çok Mardin-Mazıdağı'nda çıkarılır. Fosfat 31.12.2018

Güney Doğu Anadolu Bölgesinde Ekonomi TURİZM Bölgedeki Nemrut Dağı (Adıyaman) ile Diyarbakır ve Şanlıurfa şehrinde bulunan tarihî eserler bölgenin turizm potansiyelini oluşturur. 31.12.2018

Güney Doğu Anadolu Bölgesinde Ekonomi HAYVANCILIK Güneydoğu Anadolu'da bozkırların geniş yer kaplaması küçükbaş hayvancılığı önemli hâle getirmiştir. En çok koyun, kıl ve tiftik keçisi beslenir. Bu bölgede küçükbaş hayvancılık ile birlikte yağ, peynir, yün gibi hayvansal ürünlerin de ticareti yapılmaktadır. 31.12.2018

Güney Doğu Anadolu Bölgesinde Ekonomi TARIM ÜRÜNLERİ Tarıma elverişli geniş düzlüklerin bulunması ve ayrıca toprağın verim gücünün fazla olması üretimi artırmaktadır. Ekili-dikili alanlar bakımından %20 ile dördüncü sıradadır. Buğday, keten, pamuk, pirinç, nohut ve susam yaygındır. 31.12.2018

Güney Doğu Anadolu Bölgesinde Ekonomi TARIM ÜRÜNLERİ Antep fıstığı, zeytin ve üzüm Gaziantep Plâtosu'nda oldukça gelişmiştir. Antep fıstığı ve kırmızı mercimek üretiminde birinci sıradadır. 31.12.2018