TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.Ç.2. Engelsiz Hayat Teknolojileri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KURUMSAL TANITIM BELGESİ
Advertisements

Hazırlayan : Semiha SARAÇ
İŞİTMEYE YARDIMCI SİSTEMLER
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ
BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8
ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN BULUŞLAR MELDA KARA
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
1 Mustafa Çağan 10 Eylül 2013 ENGELSİZ BİLİŞİM. Türkiye’de Engelliler ve İstihdam.
İyi İş Güvenliği Uygulamaları Araca Binerken
PROJE ORTAKLARIMIZ. PROJE ORTAKLARIMIZ Projenin Amacı Engellilerin sosyal yaşamın her alanında var olmasını sağlayacak tedbirler alarak toplumda ayrımcılığın.
LEBİB YALKIN-MEVBANK Lebib Yalkın tarafından 1996 yılında geliştirilmiş olan Mevbank, güncel mevzuata elektronik ortamda ulaşılmasını sağlayan bir mevzuat.
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE
İŞLETMELERDE PAZARLAMA YÖNETİMİ 1
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
DIGITAL SIGNAGE ÇÖZÜMLERİ
Bilgi Teknolojileri Hafta 01. Bilgi Nedir???  Fikir  İlim  Malumat.
İŞ GÜVENLİĞİNDE ENGELLİLERDE BİNA TASARIMI(9111)
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
YENİ TASARIM MÜZEKARTLAR Müzekartlar için yeni tasarım çalışmaları yapılmıştır.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DERSİ Dilan BOZFIRAT
ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ (EOB) EOB’nin Kuruluşu 2006 yılında onaylanan ve 2010 yılında revize edilen “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma.
ATIĞI AZALTMANIN 10 YOLU
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplumsal Duyarlılık Projesi
ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler çevrelerinde gördükleri teknolojik araçlar hakkında bilgi edinecekler. Yeni teknolojik araçlar tanıyacaklar. Tanıdıkları araçların.
TRAFİK GÜVENLİĞİ.
ONUR DURAK 7/E 2533 ALİ FETHİYE GAZİ O.Ö.O TEKNOLOJİ ALANINDA SAĞLIK 17/12/2014.
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
Endüstrİ ÜRÜNLERİ TASARIMI
1. ETKİNLİK/DRAMA Çocukların kullandıkları elleri bağlanarak kullanmadıkları elleri serbest bırakılır ve öğretmen tarafından kısa bir metin yazdırılır.
Bilgi İşlem Birimi (Bilişim Teknolojileri Birimi)
EŞİT BİR EĞİTİM İÇİN ENGELSİZ KAMPÜS
Onur TAT Yasin ARMUTÇU Dursun ÜLKER
ANAMNEZ ALMA Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto
ENGELSİZ YER HİZMETLERİ; ÖNCELİĞİMİZ MEMNUNİYETİNİZ Havaalanı ulaşımında tüm engellerin yerini konfor ve rahatlık aldı. Güvenli, rahat ve keyifli bir uçuş.
KONGRE ve FUAR ORGANİZASYONU(2.Hafta)
Müşteri Odaklı Mobil Pazarlama ve Mobil Reklam
SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ
Bilişim Ortağınız.
Her zaman daha ileriye…. Şubat 2016 Okulumuz 1981 yılında bir ilkokul binası ile eğitim öğretime başlamış, 1997 yılında ilköğretime dönüşmüştür
İNSAN-BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ. İnsan Bilgisayar Etkileşimi (İBE) alanındaki pratik ve teorik çalışmalar, bilgi ve iletişim teknolojilerinin insana ve insan.
4 .BÖLÜM Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Geliştirmede Öğretmen Nitelikleri Ve Öğretmen Yetiştirme Ahmet ATAÇ- Cihan ÇAKMAK – Gülenaz SELÇUK – İhsan.
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
ENGELSİZ YER HİZMETLERİ; ÖNCELİĞİMİZ MEMNUNİYETİNİZ Havaalanı ulaşımında tüm engellerin yerini konfor ve rahatlık aldı. Güvenli, rahat ve keyifli bir.
Bölüm 1 Giriş. Bölüm 1 Giriş Teknolojik Yeniliğin Önemi Teknolojik yenilik günümüzde birçok endüstrideki rekabet başarısının en önemli tek itici gücüdür.
7. SINIF DERS İÇERİĞİ.
7. SINIFTA NELER YAPACAĞIZ EYLÜL 2017-ARZU EBRU GİRAY.
Özel Gereksinimli Bireyler için Haklar ve Hizmetler
MÜFREDAT NEDİR, NEDEN GÜNCELLENMEKTEDİR?
Hazırlayan: Hasan ACAR
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
KONU:BENİM DE KİMLİĞİM VAR SUNUSU HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
ENGELLİLERE YÖNELİK TUTUMLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
7. SINIF DERS İÇERİĞİ TEKNOLOJİ ve TASARIM PROGRAMI.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.C.1. Mimari Tasarım.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.B.2. Bilgisayar Destekli Tasarım.
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
SWOT ANALİZİ TÜRKER DURAN YATIRIM TEŞVİK DANIŞMANI.
Analog Elektronik Hafta 1
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
‘Özgün Ürünümü Tasarlıyorum’ Hazırlayan: Mustafa ÇAKIR
2 M OTORLU A HŞAP H ASTA Y ATAĞıH ASTA Y ATAĞı Dual elektrik motoru sistemi ile çalışır. Alüminyum tabanca sistem, kolay kullanılabilir yan korkuluklar.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.Ç.2. Engelsiz Hayat Teknolojileri

Engelsiz Hayat Teknolojileri Bu ünitede özel gereksinimli bireylere yaşama kolaylığı sağlayan teknolojiler hakkında bilgilendirme bu konuda farkındalık oluşturma amaçlanmaktadır.

Engelsiz Hayat Teknolojileri

Engelsiz Hayat Teknolojileri Özel gereksinimli bireyler yaşamlarında bir çok engel ile karşı karşıya geliyorlar. Bunlardan bazıları; Eğitim Ulaşım Kişisel ihtiyaçlarını giderme Bakım Güvenlik Sağlık vb. engellerdir. Özel gereksinimli bireyler karşılarına çıkan bu engelleri aşmak için çok çaba sarf etmektedirler. Duyarlı insanlar olarak bizim görevimiz onları anlamak ve engellerini ortadan kaldırmaya çalışarak onlara yardımcı olmaktır. Bu sorumluluk bilincinde olmamız gerekmektedir.

Engelsiz Hayat Teknolojileri Özel gereksinimli bireylerin yaşama kolaylığı için tasarlanmış bazı ürünler: Yürüme Engelliler İçin Araba Tasarımı Tekerlekli sandalye kullanıcıları için imal edilmiş araç elektrik motoru ile çalışıyor. Engelliler için İngiliz firmaları tarafından tasarlanmıştır. Arka kapısı sayesinde tekerlekli sandalye ile rahatlıkla araç içine konumlanabiliyor. Özel aparatları sayesinde ise tekerlekli sandalye araç içerisinde sabitlenme imkanı sunuyor. Şimdilik sadece İngiltere üzerinden satışı yapılan aracın zamanla dünya piyasasına açılması gündemde.

Engelsiz Hayat Teknolojileri Engelliler İçin Yatak Merdiveni: Tek başına yatakta doğrulamayan hastalara yardımcı olmak için tasarlanmış ergonomik bir merdivendir.

Engelsiz Hayat Teknolojileri Engelliler İçin Şişe Açacağı: Şişe açarken zorlananlar ve kapağı kavrayamayanlar için tasarlanmış mini bir aparattır. Şişe açacağı sayesinde kapağı kavramadan şişeleri açmak mümkündür.

Engelsiz Hayat Teknolojileri Özel gereksinimli bireylerin yaşama kolaylığı için geliştirilmiş ürünlerin tasarım özelliklerini araştırınız. Özel gereksinimli bireyler için yaşama kolaylığı sağlayacak bir ürün çizerek tasarlayınız.