Erasmus Staj Hareketliliği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
ERASMUS OFİSİ.
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI OFİS BAŞKANLIĞI
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
Özgeçmiş (cv) Hazırlama Teknikleri
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Erasmus Hareketliliği
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Portfolyo Nedir ? İş başvurularında çoğu zaman cv yeterli olmaktadır. Ama bazı işler vardır ki Portfolyo sunmanız gerekebilir. Peki nedir bu Portfolyo?
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı.
ERASMUS OFİSİ KAZANANLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
Üniversite Öğrencilerine Yönelik Faaliyetlerimiz.
3 HAZİRAN ERASMUS+ ORYANTASYON TOPLANTISI.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Almanya'da Diploma Denklik
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
Akademik Yılı.
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Gebze Teknik Üniversitesi Resmi Posta Gönderi Formu
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
e-Trakya Uzaktan Eğitim Sistemi
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Erasmus Staj Hareketliliği 12/30/2018 Erasmus Staj Hareketliliği Merhabalar öncelikle.ben özge bozkurt bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.geçtiğimiz yaz erasmus programından yararlanarak ingilterede yaz stajı yapma imkanı buldum.Erasmus staj ve öğrenim hareketliliğiyle ilgili prosedürler ve gereklilikler detaylı olarak harrran üniversitesi avrupa birliği web sayfasında bulunabilir. ben daha çok yararlanmış olduğum bu programın başvuru aşamaları ve süreç ile ilgili bilgi vermek istiyorum.en staj hareketliliğinden yararlanmış olduğum için özellikle bu konuda bilgilendirme yapacağım. Özge BOZKURT Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

12/30/2018 Başvuru Aşaması: İlk etapta nerede staj yapılmak istendiğine karar verilmelidir. Bu durumda Üniversiteler de ve/veya Özel firmalarda staj seçenekleri söz konusudur. İkinci aşamada staj yapılmak istenen ülkeye karar verilmelidir . Ben bunu İngilizce konuşulan ülkelerle sınırlı tuttum, ama İngilizce dışında diğer dillerin konuşulduğu yerlerde isteğe göre seçenekler arasında düşünülebilir. Üniversite tercihlerimde okumakta olduğum bölümün paralelinde yapılan çalışmalar ve akademisyenler üzerinde yoğunlaştım. başvuru aşamasında ben genellikle üniversiteleri tercih ettim çünkü özel firmalara göre kabul oranının daha fazla olabileceğini düşünmüştüm..Üniversite tercihlerimde okumakta olduğum bölümün paralelinde yapılan çalışmalar ve akademisyenler üzerinde yoğunlaştım. 

... 12/30/2018 Başlangıç aşamasında bu çerçevelere karar verildikten sonra başvuru yapılacak üniversite listesine vermiş olacağım link' ten ulaşılabilir. http://www.webometrics.info/en/Europe Bu link te Avrupa da bulunan en iyi 500 üniversite listesine ve üniversitelerin web sayfalarına ulaşılabilir. Verilmiş olunan bu listeden başvuru yapılmak istenen Üniversite seçilerek üniversite sayfasına yönlendirilir. Üniversite sayfasında okuduğunuz bölüme uygun olarak yapılmış olan çalışmaları ve başvuru maili yollayabileceğiniz akademik personel seçimini yapabilirsiniz. Bu seçimi yaparken çalışma alanının ilgi duyduğunuz ve başarılı olabileceğiniz bir alanda olmasına özellikle dikkat etmelisiniz.

... Üniversitelere başvuru yapılırken mail de olması gereken belgeler: 12/30/2018 ... Üniversitelere başvuru yapılırken mail de olması gereken belgeler: Niyet mektubu İngilizce hazırlanmış CV Transkript belgesi Referans Belgesi (Özellikle sizinle ilgili olumlu bilgiler verebilecek akademik personel tarafından hazırlanması önemli)

Başvuru için Cover Letter (Niyet Mektubu) hazırlanmalı.. 12/30/2018 Başvuru için Cover Letter (Niyet Mektubu) hazırlanmalı.. Staj başvurusu için yollanalacak mail içeriği başvurunun kabulünü büyük oranda etkileyecektir. Genel olarak bu mail içeriğinde; alınmış olunan dersler, varsa akademik başarılar, ilgi alanları , özellikle başvuru yapılacak olan akademik personelin ilgi alanlarının paralelinde , oluşturulabilir.

Başvuru için CV hazırlanmalı.. 12/30/2018 Başvuru için CV hazırlanmalı.. Başvuru yapılabilecek yerlerin belirlenmesinin ardından öncelikle İngilizce CV (Özgeçmiş) hazırlanmalıdır. CV' niz de akademik çalışmalarınız , projeleriniz, almış olduğunuz dersler ve/veya katılmış olduğunuz programlar vs. gibi sizinle ilgili bilgilendirilmeler üzerinde durulmalıdır. Ayrıca dil yeterliliklerinizi belirtmeniz gerekmektedir. İnternet'te bulabileceğiniz çok sayıda CV örneğini incelemeniz ve etkili bir özgeçmiş metni hazırlamanız önemlidir

12/30/2018 .. Başvuru yapılacak üniversitelere gerekli olan belgeler hazırlandıktan sonra aşamalar takip edilerek mail yollanabilir. Yollanmış olan bu maillerden sonra pozitif veya negatif bir dönüş mutlaka olacaktır. Seçenekler değerlendirilerek yazışmalara ve araştırmalara devam edilebilir.

Özel firmalara başvuru yapılmak istenirse.. 12/30/2018 Özel firmalara başvuru yapılmak istenirse.. İnternet'te kapsamlı aramalar yapılarak bulunabilen iş bulma sitelerinde stajyer departmanı ile ilgili duyurular takip edilerek hazırlanmış olunan belgeler bu alanlara da yollanabilir. Fakat başlangıçta da belirttiğim gibi Üniversitelere oranla özel kurumlardan kabul alma olasılığı daha düşüktür. Fakat başlangıçta da belirttiğim gibi üniversitelere oranla özel kurumlardan kabul alma olasılığı daha düşüktür.

Staj yeri netleştiğinde... 12/30/2018 Staj yapılacak yer netleştikten sonra Erasmus ofisinden alınacak olan bilgiler ışığında yönlendirmeler sağlanabilir. Prosedürlerin tamamlanma süreciyle birlikte, Gidilecek olan ülke şartlarına göre pasaport işlemleri ve yurtdışı çıkış işlemleri için gerekenler tamamlanmalıdır. Hazırlık aşamasında gidilecek ülke ve kurum ile ilgili yeterli bilgi sahibi olmaya ve eksikliklerin tamamlanmasına özen gösterilmelidir. Seyahat planlamaları doğru yapılmalı ve kalacak yer ile ilgili düzenlemeler tamamlanmalıdır. Barınma ve diğer düzenlemeler staj yapacak olan öğrenci tarafından ayarlanmalıdır. Bu belki de bu süreçte zorlanılabilecek hususlardan biridir.

12/30/2018 Detaylı bilgiyi ve örnek başvuru metinlerini http://selmanh.com/blog/2011/09/yurtdisinda-staj-yeri-bulmak.php link'nde bulabilirsiniz.

Dinlediğiniz için teşekkürler.. 12/30/2018 Dinlediğiniz için teşekkürler..