Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Özgeçmiş (cv) Hazırlama Teknikleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Özgeçmiş (cv) Hazırlama Teknikleri"— Sunum transkripti:

1 Özgeçmiş (cv) Hazırlama Teknikleri
Öğr.Gör.Süleyman ÖZCAN

2 Genel Bilgiler Özgeçmiş en fazla 2 sayfa olmalı. (Akademik CV daha uzun olabilir.) Gereksiz bilgiler eklemekten kaçınılmalıdır. Uzun paragraflardan kaçınılmalıdır. (CV incelemelerine en fazla 1-3 dakika süre ayrılıyor) Özgeçmiş birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazılmalıdır. Genellikle "Times New Roman" veya "Arial" gibi kolay okunabilen karakterler kullanmalı, 11 ya da 12 punto ile yazmalısın. Kelime ve cümlelerin altını çizilmemelidir. (İnternet adresleri hariç)

3 Genel Bilgiler İmla kurallarına dikkat edilmelidir.
Başvurulan pozisyona uygun bir ön yazı hazırlanmalıdır. Genel başvuru yapılıyorsa, ön yazıda hangi alanda çalışmak istenildiği belirtmelidir. Takım elbiseli çekilmiş fotoğraflar eklenmelidir. Gayri ciddi fotoğraf güvenilirliği olumsuz yönde etkileye bilmektedir. (Facebook fotoğrafın yerinde güzel.) Silik, bulanık, arka planı karışık fotoğraflar eklenmemelidir. E-posta adresine özen gösterilmeli, isim soyadından oluşan ciddi, telefonda da kodlaması kolay bir e-posta adresi kullanılmalıdır.

4 CV Nasıl Yazılır Kariyer Hedefi
Başvurulan pozisyona uygun özelliklerinizi anlatabileceğiniz, kendinizi tanıtacağınız ve başvuru amacınızı belirteceğiniz çok kısa bir paragraf yazılmalıdır. Kişisel Bilgiler Adı, açık adresi, sana ulaşılabilecek telefon numaraları ve adresi özgeçmişin başına mutlaka yazılmalıdır. Doğum tarihi, medeni durum gibi bilgiler mutlaka yazılmalı.

5 CV Nasıl Yazılır Eğitim Bilgileri
Mezun olunan programları ters kronolojik sıra ile yazmalıdır. Okurken alınan dereceler ya da önemli başarılar ve genel not ortalaması belirtilmelidir. İş/Staj Deneyimi Ters kronolojik sıra ile iş ve staj deneyimleri yazılmalıdır. Çalışılan yerdeki pozisyonun belirtilerek her birinin altına sorumluluklar ve genel olarak yapılan işleri kısaca listelemelidir. Başarılarını özellikle vurgulanmalıdır.

6 CV Nasıl Yazılır Beceriler
Bildiğin yabancı dilleri ve bilgisayar programlarını belirtebilirsin. Birkaç program ya da yabancı dil biliyorsan yanlarına hangi seviyede bildiğini ekleyebilirsin. Bunların dışında başvurduğun pozisyon özelinde yazılabilecek becerilerini yazabilirsin. Mesleğinizle ilgili profesyonel kuruluşlara üye iseniz bunları yazmanız sizin için Eğer pozisyon için gerekli ise ek bilgi başlığı altında sürücü belgenin olduğunu belirtebilirsin.

7 CV Nasıl Yazılır Eğitimler/Sertifikalar
Alınan mesleki kurs ve eğitimler, sertifikalar uygun başlıklar altında belirtilmelidir. Referanslar İki referans yazılabilir. Yeni mezunsan referanslarının biri hocandan, biri de stajyer olarak bağlı çalıştığın yöneticinden olabilir. Diğer seçenek ise, "Talep edildiğinde verilecektir" ibaresini eklemektir. Eğer referansın yoksa bu bölümü eklenmeyebilir. Sizi çok yakından tanımayan kişiler referans olarak gösterilmemelidir, ve referans gösterilen kişilere önceden haber verilmelidir. CV Nasıl Yazılır kaynak, kariyer.net


"Özgeçmiş (cv) Hazırlama Teknikleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları