SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
+ Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi. + Sunum İçeriği Eğitim Fakültesi Tarihçesi Eğitim Fakültesinin Şu Anki Durumu Öğrenci/Öğretim Elemanı Sayısı.
Advertisements

Özel Hastane Web Sitelerinin Sağlık Turizmi Kapsamında Analizi
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
UNI-SET Toplantı Notları
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
YOZGAT TAPU VE KADASTRO XXII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Takım Lideri : Elvan SİVAS Takım Raportörü : İsmail AKSOY Takım Üyeleri :Seval ŞAHİNER Onur EREN Hakan.
OKULUMUZ HAKKINDA BİLGİLER Öğretmen Sayısı : 19 Öğrenci Sayısı : 212 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 9 Fen Laboratuarı Sayısı :0 BT(Bilgisayar) Sınıfı.
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. SUNUM AKIŞI TarihçeMisyonVizyonFakülte YönetimiSon Birkaç Yıla Ait Tavan ve Taban Puanları Bölümlerde Mevcut Öğrenci.
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI.
BENDİ MAHİ MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Ömer halİsdemir üniversitesİ Bilgi İşlem Daire BAŞKANLIĞI’na Hoşgeldiniz.. Arzu YILMAZ.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE
BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri)
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
Bitlis Eren Üniversitesi
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
GENEL SEKRETERLİK BİRİMİNE HOŞGELDİNİZ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU
STRATEJİK PLAN ( ) HAZIRLAMA TOPLANTISI
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Hakkında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2 Ekim 1979 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak kurulmuştur. Ülkemizde nitelikli.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘f’
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Doç. Dr. Fevzi HANSU
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Yrd. Doç. Dr. Fevzi HANSU
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ LİSANS EĞİTİMİ
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Çevre teknikeri kimdir?
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
Çevre teknikeri kimdir?
Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması.
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MART 2016

Yüksekokulumuzun Tarihçesi Meslek Yüksekokulumuzun açılması doğrultusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına öneride bulunulmuş ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 17.05.2007 'de 26536 sayılı karar ile kurulmuştur.

MİSYON VE VİZYON Misyon   Misyon Üniversitemizin misyonuna paralel olarak “Evrensel değerler ışığında bilgi, birikim ve becerileri ile ülkemizin sağlık alanındaki gelişimine katkı sunacak, tıp dünyasındaki hızlı değişim ve gelişime uyum sağlayabilecek, merkezine insanı alan, insan ilişkilerinde kuvvetli, etik değerlere bağlı, paylaşımcı, araştırmacı ve mesleğinde yetkin sağlık çalışanları yetiştirmek. Vizyon Araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimi ile evrensel değerler ışığında ülkenin geleceği için yetiştirdiği üstün nitelikli bireyleri topluma sunmaktır.

Yüksekokulumuzda Öğrenci Kabul Edilen Programlar Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik : Programımız ilk öğrenci alımını Normal Öğretim olarak 2008-2009 eğitim-öğretim yılında, İkinci öğretim olarak ise 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yapmıştır. Program kontenjanlarımız hem normal hem de ikinci öğretimde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 50’ye yükselmiştir. İlk ve Acil Yardım: Programımız ilk öğrenci alımını Normal Öğretim olarak 2008-2009 eğitim-öğretim yılında, İkinci öğretim olarak ise 2013-2014 eğitim- öğretim yılında yapmıştır. Program kontenjanlarımız hem normal hem de ikinci öğretimde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 50’ye yükselmiştir.

Yüksekokulumuzda Öğrenci Kabul Edilen Programlar Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programımız ilk öğrenci alımını Normal Öğretim olarak 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 30 öğrenci, İkinci Öğretim olarak ise 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 30 öğrenci olarak yapmıştır. Program kontenjanlarımız hem normal hem de ikinci öğretimde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 40’a yükselmiştir. Tıbbi Laboratuar Teknikleri

Yüksekokulumuzda Öğrenci Kabul Edilmeyen Programlar Yaşlı Bakımı (2013) Fizyoterapi (2013) Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama(2013) Diş Protez Teknolojisi (2013)

Yüksekokulumuz Fiziki Yapısı Meslek Yüksekokulumuz Sağlık Yüksekokuluyla aynı yerleşkeyi kullanmakta olup yerleşkesi toplam 10.720 M2 olup; 9.040 M2 açık 1.680 M2’de kapalı alandır.

Yüksekokulumuz Fiziki Yapısı Yüksekokulumuzda; 3 adet 40 kişilik derslik, 1 adet 80 kişilik derslik, 1 adet Tıbbi Laboratuar bulunmaktadır. Ayrıca; Sağlık Yüksekokulu’na ait olan ve ortak kullanılan 1 Spor Salonu 1 Bilgisayar Laboratuarı, 1 Sağlık Laboratuarı, 7 40 kişilik ve 1 80 kişilik derslik bulunmaktadır.

Öğrenci Bilgileri Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Normal Öğretim: 110 İkinci Öğretim: 99 İlk ve Acil Yardım Normal Öğretim: 167 İkinci Öğretim: 155 Tıbbi Laboratuar Teknikleri Normal Öğretim: 85 İkinci Öğretim: 72 Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Normal Öğretim: 77 İkinci Öğretim: 86 Olmak üzere toplam 851 öğrencimiz mevcuttur.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Bilgileri Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Normal Öğretim: -- İkinci Öğretim: -- İlk ve Acil Yardım Normal Öğretim: 10 İkinci Öğretim: 3 Tıbbi Laboratuar Teknikleri Normal Öğretim: 7 İkinci Öğretim: -- Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Normal Öğretim: 2 İkinci Öğretim: -- Olmak üzere toplam 22 yabancı uyruklu öğrencimiz öğrencimiz mevcuttur.

İNSAN KAYNAKLARI Akademik Personel Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde; Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programında 2 Öğretim Görevlisi İlk ve Acil Yardım Programında Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programında 1 Öğretim Görevlisi olmak üzere Toplam 5 Öğretim Görevlisi ve Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Mucir ALTUNCU görev yapmaktadır. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programında ise görev yapan Öğretim elemanımız bulunmayıp Devlet Hastanesi’nden personel görevlendirilmesiyle dersler okutulmaktadır.

Mezun Olduğu Üniversite İNSAN KAYNAKLARI AKADEMİK PERSONEL MEZUNİYET ALAN BİLGİLERİ Mezuniyet Alanı Mezun Olduğu Üniversite Unvan-Adı- Soyadı Lisans Yüksek Lisans Doktora Müdür Öğr. Gör. Mucir ALTUNCU Coğrafya Gazi Üniversitesi Müd. Yrd. Öğr. Gör. Salih ÇENGEL İşletme İşletme (Devam Ediyor) Erciyes Üniversitesi Müd. Yrd. Öğr. Gör. Asım ÖZBEK Biyoloji (Devam Ediyor) Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğr. Gör. Çimen SABAZ Hemşirelik Biyokimya Dicle Üniversitesi Harran Üniversitesi Öğr. Gör. Halilallah SEYİDOĞLU Yönetim-Organizasyon (Devam Ediyor) İşletme Yönetimi Kafkas Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi Yeditepe Üniversitesi Öğr. Gör. Muhiddin APARİ Sağlık Memurluğu Halk Sağlığı (Devam Ediyor)

Kadrosunun Bulunduğu Birim İNSAN KAYNAKLARI İdari Personel Adı Soyadı Ünvanı Kadrosunun Bulunduğu Birim Görevi Mahmut DEMİR Yüksekokul Sekreteri Sağlık Hizmetleri MYO İdari Personel Amiri Gökhan ÖZTÜRK Teknisyen Öğrenci İşleri Ayşe ADİN Memur Sağlık Hizmetleri MYO. Mutemetlik, Maaş, Ekders Ödemeleri ve Diğer Ödemeler Fethullah ERDAL Anbar Memuru Ayniyat İşleri Faris ABAÇA Yazı İşleri

Zayıf yönlerimiz Derslik sayısının yetersiz ve başka bir eğitim birimi ile mekânların ortak kullanılıyor olması (Yeni Kampus binalarının faaliyete geçmesi ile bu konuda önemli iyileştirmeler söz konusu olacaktır). Sınavsız geçiş sistemi ile meslek liselerinden gelen öğrencilerin özellikle mesleki dersler dışında başarı düzeyinin düşük olması. Öğrencilerin yabancı dil bilgisinin yetersiz olması.

Öğretim elemanlarının sayıca yetersizliği, kendi uzmanlıkları dışında derse girmeleri, ders yüklerinin fazlalığı. Sınavsız geçişlerden dolayı kalitenin düşmesi. Staj yeri, stajyer ve stajların yeterince izlenememesi. Uluslararası staj olanaklarından yetersiz yabancı dil bilgisi nedeniyle faydalanılamaması.

Kuvvetli yönlerimiz Özveri ile çalışan (az sayıda olmasına rağmen) yetişmiş akademisyenlerimizin olması. Sınıf mevcutlarının ideal sayıda olması. Birimimizin sektörle olan ilişkilerinin aktif olup olumlu yönde ilerlemesi. Akademisyenlerimizin, konuları hakkında ders notlarının ve materyallerin hazırlanması çalışmalarında gayretli olmaları. Ders içeriklerinin iyileştirilmesi yönünde paydaşlarımızla çalışmaların yapılıyor olması. Bazı hizmetlerin internet üzerinden yürütülmesi.

İdari personele yönelik, hizmet içi eğitim düzenleniyor olması. Temizlik hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülüyor olması. Uygulamalı bölümlerdeki, ortak çalışmalarda sergilenen uyum ve yardımlaşma. Öğrencilerin akademisyenlerle rahat görüşebilme imkânına sahip olması. Öğrencinin öğretim sürecinde takibinin yapılması.

Öğretim elemanlarının danışmanlık yaptıkları öğrencileri izlemesi. Genç ve dinamik bir akademik kadronun olması. Akademisyenlerin araştırma gayretlerinin bulunması. Teorik ve uygulamalı derslerde öğrenci ve akademisyenlerin ders dışı etkinliklerle eğitim ve öğretime katkıda bulunması. İdari personelimizin, öğrencilerin talep ve ihtiyaçlarını karşılamada istekli ve gayretli olmaları. Şehrin en merkezi yerlerinden birinde bulunan, sportif faaliyetlerin yapılabilmesine imkan tanıyan kampus alanına sahip olması.

2000 YILI ÖNCESİ KURULAN KOMŞU ÜNİVERSİTELERİN SHMYO PROGRAMLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Anestezi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Tıbbi Laboratuar Teknikleri Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Yaşlı Bakım Radyoterapi İlk ve Acil Yardım (N.Ö. – İ.Ö.)

2000 YILI ÖNCESİ KURULAN KOMŞU ÜNİVERSİTELERİN SHMYO PROGRAMLARI DİCLE ÜNİVERSİTESİ Ağız ve Diş Sağlığı Anestezi Diş Protez Diyaliz Fizyoterapi Ortopedik Protez ve Ortez Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Tıbbi Laboratuar Teknikleri Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

2000 YILI SONRASI KURULAN KOMŞU ÜNİVERSİTELERİN SHMYO PROGRAMLARI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Yaşlı Bakım Anestezi Engelli Bakım ve Rehabilitasyon İlk ve Acil Yardım Ağız ve Diş Sağlığı Çocuk Gelişimi Optisyenlik Patoloji Laboratuar Teknikleri Tıbbi Laboratuar Teknikleri Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

2000 YILI SONRASI KURULAN KOMŞU ÜNİVERSİTELERİN SHMYO PROGRAMLARI MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Yaşlı Bakım Tıbbi Laboratuar Teknikleri Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama İlk ve Acil Yardım Çocuk Gelişimi (N.Ö. – İ.Ö. )

2000 YILI SONRASI KURULAN KOMŞU ÜNİVERSİTELERİN SHMYO PROGRAMLARI BATMAN ÜNİVERSİTESİ Yaşlı Bakım (N.Ö. – İ.Ö.) İlk ve Acil Yardım (N.Ö. – İ.Ö.) Tıbbi Laboratuar Teknikleri (N.Ö. – İ.Ö.) Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (N.Ö. – İ.Ö.) Fizyoterapi (N.Ö. – İ.Ö.) Sağlık Kurumları İşletmeciliği (N.Ö. – İ.Ö.)

2000 YILI SONRASI KURULAN KOMŞU ÜNİVERSİTELERİN SHMYO PROGRAMLARI ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bulunmamaktadır.

DEĞERLENDİRME VE ÖNERİLER Okulumuzun acil ihtiyaç duyduğu derslik, öğretim elemanı ve yeterli fiziki ortamın sağlanması, eğitim kalitemizi yükseltecek, zayıf yönlerimizin giderilmesinde ve rekabet gücümüzün artmasında önemli katkılar sağlayacaktır. Bunların yanı sıra halihazırda açık olan fakat bu eksikliklerden dolayı öğrenci kabul edemediğimiz programlarımıza öğrenci kabul edebilecek, 851 olan toplam öğrenci sayımızı 2 yıl içinde yaklaşık 1.000 öğrenciye çıkaracaktır. Dolayısıyla Üniversitemizin stratejik planlarından biri olan öğrenci sayısındaki hedefe ulaşılmasına hizmet edecek önemli bir unsurdur. Yine önemli bir stratejik hedef olan Tıp Fakültesi’nin kurulması durumunda ara sağlık elemanı ihtiyacına cevap verecek ve bu öğrencilere staj ve iş imkanı sağlanabilecektir.

KATILIMLARINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.