Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BENDİ MAHİ MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BENDİ MAHİ MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 BENDİ MAHİ MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2 Okulumuz eğitim öğretim yılında ilk öğrencileri ile buluşmuştur ve bu yıl ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşayacaktır. Okulumuzda 700 öğrenci eğitim öğretim hayatına devam etmektedir. 32 öğretmen, 3 idareci, 2 memur kaliteli bir eğitim için öğrencilerle ve ailelerle el ele çalışmaktadır.

3 Bendi Mahi bir mesleki ve teknik anadolu lisesidir
Bendi Mahi bir mesleki ve teknik anadolu lisesidir. Okulumuzda 3 mesleki alanda eğitim verilmektedir. Bu alanlar: Bilişim Teknolojileri Alanı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Hasta ve Yaşlı Bakımı Hizmetleri Alanı

4 Bu üç bölümümüzde her alanda bir bölüm şefi olmak üzere alanlarında uzman ve deneyimli 6 meslek öğretmeni görev yapmaktadır. Okulumuzda 2 bilişim laboratuvarı, 1 çocuk gelişimi ve eğitimi atölyesi, 1 hasta ve yaşlı bakımı laboratuvarı olmak üzere tam donanımlı 4 adet uygulama sınıfı mevcuttur.

5 Tüm bu imkanların yanında yaparak ve yaşayarak öğretimi destekleyici fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları da öğrencilerimizin hizmetindedir. Okulumuzda klasik edebiyat eserlerinin ve test kitaplarının da olduğu her an açık olan bir kütüphane mevcuttur. Kaynaştırma eğitim kapsamındaki öğrencilerimizin bire bir eğitim aldığı destek eğitim odası öğrenci merkezli öğretime devam etmektedir.

6 Bilişim Teknolojileri Alanı
Bilişim Teknolojileri; bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır. Ülkemizde işletmeler kurumsallaşma yolunda hızla ilerledikçe Bilişim Teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır. Bu sebepten, Bilişim Teknolojileri alanında yeterlik sahibi insanlara çok ihtiyaç duyulmaktadır..

7 ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER
Bilişim Teknolojileri Alanı altında şu dallar bulunmaktadır: - Ağ İşletmenliği - Web Programcılığı - Veri Tabanı Programcılığı - Bilgisayar Teknik Servisi

8 Bilişim Teknolojileri Uygulama Sınıfımız

9 MESLEK ELEMANINDA ARANAN ÖZELLİKLER
- Sistemli düşünme gücüne sahip, - Matematikle ilgili konularda başarılı, - Kendini yenileyebilen, - Araştırmacı, - Sabırlı ve dikkatli, sorumluluk sahibi, - Şekiller arasındaki ilişkileri algılayabilen, - Ayrıntılara önem veren, - Bireysel karar verme yeteneği güçlü olan, - Mantığı güçlü, dikkatli ve de sabırlı, - Yabancı dile ilgi duyan, - Tasarım ve görsel yeterliliğine sahip, - El ve güç aletlerini güvenli kullanma yeteneğine sahip, kişiler olması gerekir.

10 MEZUNİYET SONRASI Bilgisayar bölümü mezunları kamu ve özel sektörlerde bilgisayar teknisyeni – teknikeri olarak çalışma şansına sahiptirler. Ayrıca TSK ve Emniyet teşkilatlarında ilgili unvan ile görev yapabilirler. Okuldan mezun olduktan sonra Çıraklık eğitim Merkezlerine müracaat ederek ustalık belgesi alarak kendine ait isletme açma yetkisine sahip olabilirler.

11 Bilişim Teknolojileri Alanından Ek Puan İle Gidilebilecek Önlisans Programları
Basım ve Yayın Teknolojileri Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bilgi Yönetimi Bilgisayar Operatörlüğü Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Teknolojisi Coğrafi Bilgi Sistemleri Görsel İletişim İnternet ve Ağ Teknolojileri Mobil Teknolojileri Pazarlama Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği

12 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını ve özelliklerini tanıyıp alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan, onların sorunlarını giderici önlemler alabilen, özel eğitime gereksinim duyan çocukları tanıyıp bu çocuklar için uygun eğitim ortamını düzenleyebilen, anne ve çocuk sağlığı konusunda bilinçli olan, 0-12 yaş çocuklarında görülebilen hastalıkların belirtilerini, korunma yollarını ve bakımını bilen, ilk yardım konusunda bilgi ve beceri kazanan, erken çocukluk eğitim kurumlarında program hazırlayıp uygulayabilen meslek elamanı yetiştirmek için ortaya çıkmış bir alandır.

13 ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER
Erken Çocuklukta Öğretmen Yardımcılığı Özel Eğitimde Öğretmen Yardımcılığı Bu alan altında ayrıca bakıcı annelik ve yardımcı elamanlık meslekleri de bulunmaktadır.

14 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Atölyemiz

15 MESLEK ELEMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER
 Erken çocukluk eğitim kurumlarında öğretmen yardımcısı olmak isteyenlerin; alan bilgisine sahip görme, işitme problemi olmayan, Türkçeyi doğru kullanan, görgü kuralarını bilen ve uygulayan, fiziksel ve ruhsal yönden sağlıklı, el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen, iletişim becerisine sahip, ekip çalışmasına uygun, sabırlı kimseler olmaları gerekir.

16 ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Erken çocukluk eğitim kurumlarında öğretmen yardımcısı, çalışmalarını kapalı ve açık alanlarda yapabilir. Öğretmen yardımcısı görevini yaparken diğer çalışanlarla iş birliği ve eş güdüm içinde olmalıdır. Çocukları seven, sabırlı ve yaratıcı kişiler bu meslekte mutlu ve başarılı olurlar.

17

18 İŞ BULMA İMKÂNLARI Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakım evlerinin artmasıyla birlikte çalışma alanı genişleyen bir meslektir. Meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, rehabilitasyon merkezleri ve çocuk kulüplerinde öğretmen yardımcısı olarak görev yapabilirler. Özel kreşlerde çalışan çocuk bakıcılarında kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünü bitirmiş olma şartı aranmaktadır.

19 Çocuk Gelişimi Bölümünden Mezun Olan Öğrencilerin Ek Puan İle Gidebileceği Ön Lisans Programları
Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Sosyal Hizmetler

20 Okul Öncesi Uygulama Sınıfımız

21 HASTA VE YAŞLI BAKIMI HİZMETLERİ ALANI
Çoğunlukla gelişmiş ülkelerde daha görünür olan yaşlanma olgusu, artık gelişmiş ülkeler kadar gelişmekte olan ülkeler açısından da önemle değerlendirilmesi gereken bir konudur. Yaşlı, hasta ve engelli için şu andaki uygun bakım kurum bakımıdır ve ülkemizde yetersiz olmakla birlikte oldukça pahalı bir bakımdır.

22 Okul olarak bu alanı açmadaki amacımız ülkemizdeki bu eksikliği gidermek ve kalifiye eleman yetiştirmeye çalışmaktır. Okulda yeni açılan bir bölüm olmasına rağmen Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanına ilgi oldukça yoğundur. Okulumuz bu alanda halen mezun vermiş değildir.

23 ALANIN TANIMI Temel sağlık hizmetleri, yaşlı, engelli, hasta, yaşlı tüm insanlara, bulundukları her ortamda ve şartta (okul, ev, işyeri, hastane) sağlık hizmeti verilen alandır. Gelişen teknolojinin ve bilgi çağının getirdiği değişimler, ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik durum; kaliteli sağlık hizmetlerinin sunumunda ve sağlık alanında nitelikli elemanlara olan ihtiyacı arttırmaktadır.

24 Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Uygulama Sınıfımız

25 DAL PROGRAMLARI YAŞLI BAKIMI ELEMANI Tanımı: Yaşlı bakımı elemanının sahip olması gereken iletişim, temel sağlık, vücut mekaniği ve yaşlının bakımı ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

26 Bu eğitimi yaşlı kişilerin bakım ve danışmanlığı, vücut temizliği, sağlık personeli tarafından önerilen ilaçların kullanılması ve tespit edilen nefes, hareket çalışmaları, beslenmeleri, yaşlı kişilerin kişisel ve sosyal sorunlarının çözümünde yardımcı olan, alanıyla ilgili araç ve gereçleri yerinde ve zamanında kullanabilme becerisine sahip nitelikte kişiler olarak mezun olurlar.

27 HASTA BAKIMI ELEMANI Tanımı:Bu eğitimi alanlar ev ve kurumlarda hasta kişilerin bakım ve danışmanlığı, vücut temizliği, sağlık personeli tarafından önerilen ilaçların kullanılması ve tespit edilen nefes, hareket çalışmaları, beslenmeleri, hasta kişilerin kişisel ve sosyal sorunlarının çözümünde yardımcı olan, alanıyla ilgili araç ve gereçleri yerinde ve zamanında kullanabilen elemandır. 

28 ENGELLİ BAKIMI ELEMANI
Tanımı: Ev ve kurumlarda; engelli kişilerin bakım ve danışmanlığı, vücut temizliği, sağlık personeli tarafından önerilen ilaçların kullanılması ve tespit edilen nefes, hareket çalışmaları, beslenmeleri, engelli kişilerin kişisel ve sosyal sorunlarının çözümünde yardımcı olan, alanıyla ilgili araç ve gereçleri yerinde ve zamanında kullanabilme becerisine sahip nitelikte kişiler olarak mezun olurlar.

29 Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Huzurevi, Hastaneler, Bakımevleri, Evlerde vb. yerlerde çalışabilirler.

30 Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Alanından Mezun Olan Öğrencilerin Ek Puan İle Gidebileceği Ön Lisans Programları DİYALİZ YAŞLI BAKIMI ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ AMELİYATHANE HİZMETLERİ ENGELLİ BAKIMI VE REHABİLİTASYON FİZYOTERAPİ SOSYAL HİZMETLER İLK VE ACİL YARDIM İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ EVDE HASTA BAKIMI SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ SAĞLIK TURİZMİ İŞLETMECİLİĞİ


"BENDİ MAHİ MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları