Havacılık yönetimi bölümü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Advertisements

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
 1 – 5 Yaş Grubu  6 Yaş Anaokulu  7 – 16 Yaş İlk öğretim  Lise Eğitimi İSVEÇ EĞİTİM SİSTEMİ.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
AKADEMİK KARİYER Yrd. Doç. Dr. Doğan BOZDOĞAN
UNI-SET Toplantı Notları
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Profesyonel bir Çevirmen Olmak İster misiniz? Öyleyse bu yazıyı mutlaka okuyun.
İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. SUNUM AKIŞI TarihçeMisyonVizyonFakülte YönetimiSon Birkaç Yıla Ait Tavan ve Taban Puanları Bölümlerde Mevcut Öğrenci.
M ESLEKİ E ĞİTİMDE D EĞİŞİM Eğitim Örgütlerinde Değişim Yönetimi Doç. Dr. Aydın BALYER Yalçın SEVER tinyurl.com/ degisimodevi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ÖZEL AKILLI OKUL SİNCAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri)
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
İMKANLARIMIZ Okulumuzda 9 derslik, 235 aktif öğrenci vardır.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
OTOMOTİV SANAYİİNİN MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
FELSEFE BÖLÜMÜ.
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
Cube Organization Presents.
YONT221 Küreselleşme ve Yerelleşme
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘f’
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: UGMB Bölüm Başkanlığı
Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ LİSANS EĞİTİMİ
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Çevre teknikeri kimdir?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
Çevre teknikeri kimdir?
Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması.
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
FELSEFE BÖLÜMÜ.
BANKACILIK VE FİNANS bölümü
ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK bölümü
Sunum transkripti:

Havacılık yönetimi bölümü Bölüm Tanıtım Sunusu

Misyon Havacılık ve uzay sektörü ile işbirliği içinde dünya standartlarında eğitim ve araştırma yapmak ve değişen dünyaya adapte olabilen, öncü ve aranan lider ruhlu havacılık yöneticileri yetiştirmektir. Vizyon Havacılık sektörü başta olmak üzere, kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikte, nitelikli yöneticiler yetiştirebilen ve kaynaklarını araştırmaya yönlendirebilen, lider bir eğitim ve araştırma merkezi olmaktır. Misyon & vizyon

Öğretim üyeleri ve akademik kadro Prof. Dr. Cem Harun MEYDAN (Bölüm Başkanı) Dr. Öğr. Üyesi Meriç H. GÖKDALAY Dr. Öğr. Üyesi Tuğba YAŞİN Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kerem YÜKSEL Öğr. Gör. Celal Özgür BÜYÜKYAVUZ Arş. Gör. Elif Tuğba ŞAHİN Arş. Gör. Mert AKINET

HAVACILIK EĞİTİMİNİN ÖNEMİ Havacılık sektörü, küreselleşen dünyamızda, ülkeler arası seyahatin ve havayolu taşımacılık faaliyetlerinin kolaylaşmasıyla, büyük bir hız ile modernleşmekte ve büyümektedir. Bu modernleşme ve büyümenin yansımaları, siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda önemli bir yere sahip olan ülkemizde de 2003 yılındaki liberalleşmenin sonrasında hızlı bir şekilde gözlemlenmektedir. Sektörün büyümesine paralel olarak sektördeki yetişmiş personele olan talep ve iş olanakları hızla artmaktadır. Büyük kaynaklar harcanarak yeni havalimanları yapılmakta, kamu-özel havayolu şirketleri faaliyetlerini genişletmekte, havacılık sektörü ile yakın ilişki içinde olan uluslararası ticaret, turizm, konaklama ve birçok destek hizmeti veren endüstri, iş hacimlerini artırmaktadır.

Türk Hava Kurumu 90 yılı aşkın geçmişiyle, ülkemizin havacılık alanındaki en köklü ve birikimli kurumudur. Bu bilgi birikimini, ülkemizin gelecek nesillerine aktarmayı istiyor, onların refah seviyesi yüksek bir ülkede yaşamalarını sağlayacağımıza inanıyoruz. Ulusal ve uluslararası doğrultuda görev alacak, söz sahibi olacak ve fark yaratacak gençler yetiştirebilmek amacıyla sürekli olarak çalışmaktayız. Havacılık sektöründe nitelikli insan kaynağına olan talebin üniversitemiz mezunları arasından karşılanmasını hedeflemekteyiz. Akademik kadromuzu, müfredatımızı, ders içeriklerini, ders dışı faaliyetlerimizi bu düşüncelerle oluşturduk.

İşletme Fakültemiz bünyesindeki Havacılık Yönetimi Bölümünde, profesyonel iş hayatında kendilerine yer bulabilecek yönetici adayları yetiştiriyoruz. Bu alanda ülkemizin havacılık sektöründeki öne çıkmış kurum ve kuruluşların katkılarını, kurduğumuz ilişkilerle uluslararası eğitim kurumlarının tecrübelerini öğrencilerimize sunuyoruz. Teorik bilgi altyapısına ilave olarak iş yaşamının profesyonel ve pratik uygulamaları hakkında da deneyim kazanabilme adına “Tümleşik Eğitim” kavramı ile ifade ettiğimiz üniversite – sanayi işbirliği konusuna büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimize dört yıllık lisans eğitimleri boyunca toplamda 40 iş günü olmak üzere yaz stajı yapabilme fırsatları yaratıyoruz.

Öğrencilerimiz; analitik düşünebilen, problem çözmeye odaklanmış, yöneticilik ve liderlik vasıfları olan, entelektüel kapasiteleri yüksek profesyoneller olarak yetişecek, günümüzde kolaylıkla erişilebilen bilgiyi gerçek hayatın, girift problemlerinin çözümünde kullanabilme becerileriyle donanacaklardır. Öğrencilerimiz, başta havayolu şirketleri ve havalimanı işletmeleri; kamu kurumları ve üniversiteler; danışmanlık, denetim, mali müşavirlik kuruluşları; uluslararası kurumlarda (ICAO, IATA, Eurocontrol, EASA, FAA, vb.) kolaylıkla iş sahibi olan işletmeciler olarak geleceğe hazırlanacaklardır.

Havacılık Yönetimi Lisans Programı, havacılık sektöründeki başarılı bir kariyerin başlangıç noktası olmakla birlikte verdiğimiz temel işletmecilik eğitimi, sadece havacılık sektöründe değil tüm sektörlerde de çalışabilmeyi mümkün kılıyor. Bu yönüyle genel işletmecilik programlarına kıyasla çok daha rekabetçi profesyoneller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Buna ilave olarak fakültemizin ve üniversitemizin diğer bölümlerinde çift ana dal programı ve yan dal programı ile ikinci bir lisans diploması almanıza olanak sağlıyoruz.

Bölümümüz, hem havacılık sektörü hem de diğer sektörler için tercih edilen işletmecilik eğitimi ile aday öğrenciler için eşsiz bir seçim olacaktır. Türkiye’de Havacılık Yönetimi Bölümü TM-1 puanı ile öğrenci alan bir bölümdür. Müfredatımızdaki tüm dersleri İngilizce olarak vermenin yanı sıra mesleki İngilizce dersleri ile öğrencilerimizin dil becerilerini destekliyoruz. Öğrencilerimizi değişim programları aracılığı ile yurtdışında eğitim almalarını sağlıyoruz. Üniversitemiz ve fakültemizdeki çok kültürlü ortam öğrencilerimizin dünyayı daha yakından tanımalarına olanak sağlamaktadır.

Program Detayları Bu program lisans seviyesinde eğitim vermektedir. Programın süresi 4 yıldır. Eğitim dili %100 İngilizcedir. 4. dönem ve 6. dönem sonlarında 20’şer iş günü, toplamda 40 iş günü staj zorunluluğu bulunmaktadır. Öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan sınavlar sonucu programa tercih yöntemi ile yerleştirilir. Programdan mezun olabilmek için, Mevcut derslerin tümünü başarıyla tamamlamak, toplam 240 AKTS 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak Toplamda 40 iş gününü kapsayan 2 adet stajın tamamlaması gerekmektedir.

Müfredat (Verilen dersler)

Müfredat (Verilen dersler)

Müfredat (Verilen dersler)

İŞ OLANAKLARI 3. Havalimanı Projesinin bitirilmesiyle sektörde büyük anlamda iş gücü ihtiyacı doğacaktır. Havacılık Yönetimi Lisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, havacılık alt sektörlerinde (havayolu, havaalanı, yer hizmetleri vb.) hemen her kademede iş bulabildiği gibi diğer işletmecilik alanlarında ya da kamu kurumlarında da çalışabilmektedir. Mezunlar, kendi işini kurabilmek için de yeterli bilgiye sahiptir. Kamu Kurum ve Kuruluşları (DHMİ, SHGM, UDH Bakanlığı… vb.) Özel Havacılık Kuruluşları (THY, Pegasus, AnadoluJet, SunExpress… vb.) Havaalanları (Yolcu-Yer Hizmetleri)(Havaş, TGS, Çelebi) TAI, Aselsan, Havelsan…vb. gibi kurum ve kuruluşlar Havacılık ile ilgili tüm ihtisas kuruluşları ve üniversiteler Havacılık+ İşletme !!!

Başarı sıralamaları

Yıllar bazında doluluk oranları

2017 yılı yerleşme puanları

‘‘Istikbal göklerdedir.’’ Sizin de ailemize katılmanızı umuyor ve heyecanımızı paylaşmaya davet ediyoruz. ‘‘Istikbal göklerdedir.’’ Mustafa Kemal ATATÜRK