_________________________________. Paintball sporu 70'li yılların sonlarına doğru ortaya çıkmıştır. Daha önceleri, 70'lerin başlarında boya topları, ormancılıkta.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAZA İNCELEMESİ İÇİN ALTI TEMEL SORU KALIBI
Advertisements

4 DAKİKA ZAMAN CEZASI HANGİ DURUMLARDA VERİLMELİDİR. Aynı Anda Birden Fazla Hata 16:12 Oyun yeniden başlatılmadan önce sporcu veya idareci art arda veya.
BASKETBOL BASKETBOL’DA PAS ÇEŞİTLERİ
İZMİR İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI
HAKEMLERİN RESMİ EL İŞARETLERİ
BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL
İşbirliğine Dayalı Öğrenme
ELEKTRONİK ATIKLAR VE GERİ DÖNÜŞÜM
SPOR YAP SAĞLIKLI YAŞA! A1 Lila Sınıf.
KBRN KORUYUCU MALZEMELERİ
FUTBOL VE KURALLARI.
ORGANİZASYON KÜNYESİ Organizasyon adı: BKM KOMİTE TOPLANTI ORGANİZASYONU Tarih: 08 – 10 Kasım 2013 Kişi Sayısı: 100 Organizasyon adı: BKM KOMİTE TOPLANTI.
ENGELLİLERDE VOLEYBOL
SPORDA GÖZLEM ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
MADDENİN DEĞİŞİMİ Yunus Emre KARAKUŞ Fen ve Teknoloji.
Hentbol Oyun Kuralları
DOĞAL AFETLER.
Yeni Bir Akım: Crossfit
FUTBOLDA KOORDİNASYON ÇALIŞMALARI
 Abradable hareketli halindeki çok aşınan bölgelerde kullanılan ve ana metali aşınmalardan korumak için kullanılan kompozit malzemedir.  Hareket halindeki.
ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIK VE GÜVENLİK. Futboldaki rekabet ve yoğun fiziksel aktivite, çoğu zaman beklenmedik yaralanmaları beraberinde getiriyor. Bu yaralanmalar.
TÜFAD İZMİR ŞUBESİ Seminer-3 “Türkiye’de Gençlik Geliştirme Programlarında Yapılan Hatalar ve Dünyadan Örnekler” ÖNERİLER Prof. Dr. Mustafa Ferit ACAR.
KASIM AYI BRANŞ BÜLTENİ.
İKAZ ALARM İŞARETLERİ …………………. İLKOKULU / ORTAOKULU SİVİL SAVUNMA
ÇOCUK OYUN HAKKI Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989’da kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’de güvence.
Adı ve Soyadı: EMRE BALCI Konu: TRAVERTENLER VE MAKET YAPIMI
Doğal ve Yapay Maddeler
Badminton Federasyonu Sponsorluk Teklifi Badminton Federasyonu Badminton Online Oyun CD’si İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun Geri Dönüşü - Sponsor.
Maddenin Değişimi.
BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ 4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden.
ÖLÇME BİLGİSİ DÜŞEY MESAFELERİN (YÜKSEKLİKLERİN) ÖLÇÜLMESİ
ESRA AYDİN Fen ve Teknoloji. ESRA AYDİN Fen ve Teknoloji Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su,
BUNLAR BAŞKALARINA OLDU SANADA OLABİLİR VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
TAN I M LAR Kap : İçine akışkan doldurmak için
Bilimsel düşünme becerileri
HENTBOL.
ANTRENMAN BİLGİSİ DERS NO 4 ANTRENMANA HAZIRLIK.
PAS & DÖNÜŞLER ISINMA AMAÇLI ÇALIŞMA
BASKETBOL OYUN KURALLARI
Yrd.Doç.Dr. Volkan Unutmaz
BAHAR ŞENLİKLERİ. 4x400 BAYRAK YARIŞLARI SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI SINIFLAR ARASI PENALTI ATIŞLARI MASA TENİSİ TURNUVASI HEMSBALL TURNUVASI SATRANÇ.
Yrd.Doç.Dr. Volkan Unutmaz. Sporda yönetimi meydana getiren unsurların kuruluş ve işleyiş biçimini inceleyen, bu unsurların en iyi şekilde sevk ve idaresi.
MUSTAFA ŞAHİN MATEMATİK ÖĞRETMENİ
İstanbulUzman Fiziksel Risk Etkenleri İSTANBULUZMAN.
Kuru Halı Temizliği
TED SAMSUN KOLEJİ SPOR OKULLARI. SPOR NEDİR Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma.
AD-SOYAD: DURU ERAY SINIF:5/A NO:855.
İLKOKUL FİZİKSEL ETKİNLİKLER ÖRNEK OYUNLARI
PLAYWORLD ADRENALIN MERKEZI
Laser TAG NEDİR ? Laser tag 1980'lerden beri oynanan, oyuncuların infrared ışınları gönderen silahlarla birbirlerini vurmaya çalıştıkları elektronik oyuna.

 Kış sporları olimpiyatlarda dalı bulunan, karlı zemin yada kapalı salonlarda buzlu zeminde takımlar halinde yada gösteri amaçlı (buz pateni dansı gibi)
SANAT FELSEFESİSANAT FELSEFESİ Sanatçı Sanat Eserinin Özellikleri Ve NitelikleriSanat Eserinin Özellikleri Ve Nitelikleri.
4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden gibi maddeler doğanın bir parçasıdır.
4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden gibi maddeler doğanın bir parçasıdır.
BASKETBOL BASKETBOL TARİHİ BASKETBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
Dosyabak.com T.C ……………………. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ……………… İLKÖĞRETİM OKULU …………………….. ÖĞRETMENİ …………………………….
İKAZ ALARM İŞARETLERİ.
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Kural – 16 Kale Vuruşu.
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
Oyuncuların Giysi ve Gereçleri
Kural – 1 Oyun Alanı.
Kural - 13 Serbest Vuruşlar.
Kural - 7 Maçın Süresi.
Kural – 11 Ofsayt.
Basketbol Eyüp Yurtbay rekreasyon
Kuruluşumuz… yıl 2013 COMIDAT, 2013 yılında Yıllardır ithal edile gelen Yer altı Maden İşletmeleri için İş Güvenliği Ekipmanlarının Yerli Üretimlerini.
Sunum transkripti:

_________________________________

Paintball sporu 70'li yılların sonlarına doğru ortaya çıkmıştır. Daha önceleri, 70'lerin başlarında boya topları, ormancılıkta ağaçları işaretlemek için kullanılıyordu. New Hampshire'dan Hayes Noel ve Charles Gaines bu boya toplarını ve işaretleyicileri kullanarak eğlenceli bir oyun yaratabileceklerini düşündüler. Arkadaşları Bob Gurnsey, "National Survival Games" şirketinin sahibiydi ve bu şirket "Splatmaster"i, Paintball'un ilk işaretleyici sılahını yarattı. Paintball ilk yıllarında, daha çok komando stilinde, vahşi ortamda hayatta kalma temeline dayanan,bireysel bir oyundu. Günümüzde ise Paintball temelinden değişmiş ve takım çalışmasına dayanan bir spor haline gelmiştir. paintball

Paintball oyun müsabakaları genel olarak 90 dakika sürer. Bu 1.5 saatlik oyun süresince kullanılan birçok malzeme daha doğrusu ekipman vardır. Paintball malzemeleri özelliklerine ve kalitesine göre değişen çok çeşitli ekipmanlardan oluşur. Ayrıca bu malzemeler ilkdefa paintball oynayacak kişiler için daha uygunken bazıları profesyonel paintball oyuncuları için daha uygundur. Paintball malzemelerinin büyük bir kısmı, oyun sırasında oyuncuların herhangi bir şekilde yaralanmasını önlemek için tasarlanmış koruyucu ürünlerden oluşur. Fiziksel güç ve stratejik planlamaya dayalı bu eğlenceli oyunun malzemeleri şunlardır: EK İ PMANLAR VE ÖNEM İ

Paintball silahları teknik özelliklerine göre 3 çeşittir, pompalı paintball silahları, yarı otomatik paintball silahları ve tam otomatik paintball silahları. Her silahın modeline göre teknik özellikleri farklıdır. Son zamanlarda pompalı paintball silahı kullanımı neredeyse kalmadıysa da bazı yerlerde acemi oyuncuların antrenman yapması için kullanılmaktadır. PAINTBALL SILAHLARI

Paintball malzemeleri içerisindeki en önemli koruyucu ekipmanlar maskelerdir. Yüzünüzün tamanını kapatan, görüş alanı kırılmaz cam benzeri bir materyalden yapılan bu maskeyi oyun başlamadan takmalı oyun bitene kadar kesinlikle çıkarmamalısınız. Oyun sırasında maskesini herhangi bir sebeple çıkaranlar oyundan diskalifiye olur. Maske bu denli önemli bir ekipmandır. Çok yakın bir zamana kadar maskelerin buğulanması ve görüş mesafesini sıfıra indirmesi büyük bir sorundu

Paintball oyunu sırasında kullanılan boya topları bitkisel, tamamen doğal, insan sağlığına zarar vermez boya malzemelerinden yapılır. Jelatin kapsül içerisindeki boyaların zemine çarptığında patlaması şeklinde işler. Boya toplarının dışındaki jelatin de tamamen doğa dostu, doğada kendi kendine çözünebilen bir maddedir. Hava ya da karbondioksit basıncı ile çalışan silahlar tarafıdan atılır.

AD: Eray Soyad: Çalışkan NO: 114 SINIF: 9/A Öğretmen: Volkan Dinçer KONU: PA İ NTBALL

1) 2)