Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dosyabak.com T.C ……………………. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ……………… İLKÖĞRETİM OKULU …………………….. ÖĞRETMENİ …………………………….

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dosyabak.com T.C ……………………. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ……………… İLKÖĞRETİM OKULU …………………….. ÖĞRETMENİ ……………………………."— Sunum transkripti:

1 dosyabak.com T.C ……………………. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ……………… İLKÖĞRETİM OKULU …………………….. ÖĞRETMENİ …………………………….

2 dosyabak.com DOSYABAK.COM MESLEKİ ÇALIŞMALARIN BEDEN EĞİTİMİ SUNUMU 4-5-6-7-8 SINIFLAR ÖLÇME VE DEGERLENDİRMEDE ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

3 dosyabak.com YÖNERGELER - Öğretim Yöntem ve Teknikleri - Tartışma yöntemi Rol oynama ve yaratıcı drama - Probleme dayalı öğrenme - Proje tabanlı öğrenme - İşbirliğine dayalı öğrenme - Kavram haritası tekniği - Zihin haritası tekniği - Analoji yöntemi - Örnek olay yöntemi - Beyin fırtınası tekniği - Altı uygulama ayakkabısı-altı düşünme şapkası tekniği,

4 dosyabak.com KULLANMAK İSTEDİĞİMİZ YÖNTEM VE TEKNİK İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRENME

5 dosyabak.com 8.SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİNDE: 14 YAŞ GRUBU ÇOCUKLARININ ÖZELLİKLERİ (8.SINIF) İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRENME TEKNİKLERİNİN ÖZELLİKLERİ

6 dosyabak.com 14-15 (Yaş Özellikleri) Her şeylerini arkadaşlarıyla paylaşma eğilimi artar. Ancak bir veya iki arkadaş ile diğerlerinden daha yakın bir ilişkiye girme, onlarla sırdaş olma dav­ranışı baskındır.

7 dosyabak.com KENDİNE GÜVEN DUYMA Ana-babayla giderek uzaklaşma, buna karşılık arkadaşlarla birlikte her türlü tehlikeyi göze alma, hatta arkadaş grubunda kalma için kendisine ters gelen şeyleri dahi yapma davranışı görülür.

8 dosyabak.com TEHLİKEYE ATILIM EĞİLİMİ Maceradan zevk alırlar. Tehlikelere göğüs germe, planlar yapma ve uygulamalar çok ilgilerini çeker.

9 dosyabak.com KENDİNİ KABULLENDİRME İÇ GÜDÜSÜ Örgütlenmiş gruplara giderek daha fazla, ilgi duymaya başlarlar. Bu tür grupların üyesi olma eğilimi bu çağda başlar.

10 dosyabak.com KİŞİLİK GELİŞİMİ VE DUYGUSAL YAKLAŞIM Kız-erkek karma arkadaş gruplarına yönelirler. Karşı cinse ilgi duymaya başlarlar. Grup içinde karşı cinsten arkadaşlarla birlikte olmaktan zevk alırlar. Fiziki yapılarına, dış görünüşlerine, giyimlerine önem verirler.

11 dosyabak.com İŞ BİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRENME GRUBU İş Birliğine Dayalı Öğrenme Grubu (Cooperative Learning Group):Ortak öğrenme amaçlarını gerçekleştirmek ve elde edilen verimden tüm üyelerin yarar sağlaması esasına dayanan öğrenme grubudur.

12 dosyabak.com 8. SINIFLARDA BASKETBOL TEMEL BECERİLERİ

13 dosyabak.com ADI:Düşür İn Oyunu YERİ: Salon veya Bahçe ARAÇ VE GERECİ:Basketbol Topu SÜRESİ:2-3 tekrar 2 ila 4 dakika SEVİYESİ:14 yaş ve üzeri SAYISI: Bir sınıf AMACI VE EĞİTSEL DEĞERİ:Basketbol uygulamalarına ön hazırlıklarını geliştirebilme

14 dosyabak.com

15 GRUP ANLAYIŞINI GELİŞTİRME AÇIKLAMASI: Grup iki eşit takıma ayrılır. Kura neticesi arkadaşlarını sırtında taşıyacak takım belirlenir. Dairedeki oyuncular arasında 2m uzaklık bulunur. Taşıyanlar sırtındaki arkadaşlarının dizlerinin arkasından iki elle sıkıca tutarlar. Onların rahat oturmasından mesuldürler. Taşıyanların sol ayakları çizilen yuvarlak içindedir. Antrenörün elindeki top taşınanlardan birinin eline verilence oyun başlar. Top elde 3sn den fazla kalmadan sol taraftaki taşınana verilir.

16 dosyabak.com EĞİTSEL NİTELİK Taşıyanlar sol ayaklarını daire dışına çıkarmadan ve yerden kesmeden sırtındakinin top almasını engellemek için değişik istikametlerde sallayabilir. Dengesini kaybederek düşmesinden ve kural dışı davranışlarda (topu geç atma –sol ayağını daire dışına çıkarma vs) oyun devam eder. Kurallara uygun pas vermeyen topu düşüren veya kendisi düşen takım sırttan iner. İç daireyi teşkil eden taşıma pozisyonu alırlar.

17 dosyabak.com KAZANMA VE KAYBETME İÇ GÜDÜSÜ Antrenörün “bin” komutu ile görevler değişir.top yeni sırta binen takıma verilir. Topun düşürülmeden soldan sıra ile her arkadaşa verilmesi ve bütün yuvarlağa dönmesi sonrası düşürmeden başlayan oyuncuya gelmesi ile o takım lehine bir puan verilir.

18 dosyabak.com EĞİTSEL OYUNLA ÖĞRETİM YÖNTEMİ ÇEŞİTLENDİRME: Kura neticesi sırta binen takım taşıyıcıların gözlerini elleriyle kapatır. Antrenör sırttakilerden herhangi birine top vererek oyun başlar. Topu alan oyuncunun taşıyıcısının gözleri açılacağından daire içinde istediği istikamete kaçabilir. Gözleri kapalı olanlar da istedikleri istikamete kaçabilirler. Düşürmeden 5 pas yapan takım bir puan alır. Bu oyun iki ayrı dairede iki ayrı takımın zamana karşı veya düşürmeden yarışması şeklinde oynanabilir.

19 dosyabak.com İŞBİRLİĞİNE DAYALI YAKLAŞIM İş birliğine dayalı öğrenme ortamında, öğrencilerin öğrenme amaçları ortak olup, grup üyelerinden birinin amaçlarını gerçekleştirmesi, gruptaki diğer bireylerin de amaçlarını gerçekleştirmesine bağlıdır. Yani amaç gerçekleştirmesi açısından grup bireyleri arasında pozitif bir ilişki (korelasyon) vardır.

20 dosyabak.com GRUP ANLAYIŞIYLA KAZANMA VE KAYBETMEYİ ALKIŞLAMA Amaç birliği yapmış olan grup üyelerinden birisinin amacına ulaşması diğerlerinin de amaçlarına ulaşmasına bağlıdır. Tersi bir ifade ile grup üyelerinden birisinin amacına ulaşamaması tüm grubun amacına ulaşamaması anlamı taşır.

21 dosyabak.com


"Dosyabak.com T.C ……………………. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ……………… İLKÖĞRETİM OKULU …………………….. ÖĞRETMENİ ……………………………." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları