YER TEMİZLEME MAKİNASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNDE TEMEL FAKTÖRLER
Advertisements

TS EN ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
DOĞRU ÖLÇÜM VE ÖLÇÜM EKİPMANLARI
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
Altı Sigma Deneyim Paylaşım Sempozyumu
6. Kaynak Yönetimi 1-İnsan kaynakları (görevlendirme, yeterlilik, eğitim) 2-Enformasyon 3-Alt yapı (işyeri, ekipman, devamlılık, destek hizmetler) 4-Çalışma.
İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ İLE MEVCUT DURUM ANALİZİ VE İYİLEŞTİRME ÖNERİLERİ Esra ERGEN Merve ZENCİRKIRAN Merve ŞAHİN Ayşe CİLACI TOMBUŞ.
ISO 9001:2008 Değişiklikleri Mart Madde No ve Değişiklikler Madde 1.2 “ürünün veya kuruluşun yapısı gereği bu standardın bir veya birkaç maddesinin.
HASTANE ÇAĞRI MERKEZİ İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI Yalın 6 Sigma Projesi
SÜREÇ YÖNETİMİ İLE HIZLI BÜYÜMEYİ YÖNETMEK
TKY 405 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ CROSBY’ NİN KALİTEYE BAKIŞ AÇISI
BBY Bilgi Teknolojisi ve Yönetimi
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
Sistem Geliştirme Sistemin tanımı. Sistemin Temel özellikleri
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
Performans ve performans ölçümü Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VATAN YAZILIMEVİ
Prof.Dr.Hüseyin BAŞLIGİL 2012
FMEA Failure Mode and Effects Analysis-Hata Türü ve Etkileri Analizi
ALTI SİGMA Ve KALİTE KAVRAMI.
1 T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALİTE YÖNETİM PRENSİPLERİ Yrd. Doç. Dr. FATİH ÖZBEY 2007.
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
TÜSİAD - KalDer KALİTE ÖDÜLÜ’nün AMACI ve ULUSAL KALİTE HAREKETİ İLE İLİŞKİSİ Kalite bilincini ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışını ülke çapında yaymak.
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
Kalite Nedir? Furkan LEVENTOĞLU.
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
Schneider Electric ve Altı Sigma 6 Sigma. 6 Sigma Nedir ?  1980’lerin ortasında Motorola tarafından, Japon kalite fikirleri ve kontrol sistemlerinin.
Kalite Kavramı ve Toplam Kalite Yönetimi - Kalite Yönetim Sistemi ilişkisi 1. Hafta.
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 9) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 10) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 8) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Süreç Yönetimi.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
BALANCED SCORECARD – DENGELİ BAŞARI GÖSTERGESİ
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Konu: Kritik Süreçlerin Belirlenmesi
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ NEDİR?
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
“Satış ve pazarlamada her şeyi doğru yapmış
TKY PROGRAMINI UYGULAMA TKY FELSEFESİ TKY UYGULAMASINDAKİ TEMEL İLKELER TKY.
Nihat BÜLBÜL Nihat BÜLBÜL Yönetimde kalite; Sonuçlara odaklı denetimlerle değil, süreçlerin sürekli sorgulanarak geliştirilmesiyle.
KAL İ TE VE VER İ ML İ L İ K. Kaliteli ve daha verimli üretim ancak standardizasyon ve sürekli kaynak iyileştirilmesi (Makina,Teçhizat,İnsan, vb.)ile.
KALİTE VE VERİMLİLİK KALİTE MALİYETİ.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
 Kalite en basit tanımıyla, müşteri isteklerine cevap verebilmektir.
Karsan Otomotiv’de Yalın Üretim ve 5S Uygulaması
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
Kalite Kavramı ve Toplam Kalite Yönetimi - Kalite Yönetim Sistemi ilişkisi 1. Hafta.
KATLANABİLİR ELBİSE DOLABI
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
Süreç Yönetimi.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
TKY UYGULAMASI.
TURİZM PAZARLAMASI Emir Hilmi Üner.
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
Süreç Hiyerarşisi.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Reel Sektörde Ekonomik Kriz ve Kalite Yaklaşımları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI
Sunum transkripti:

YER TEMİZLEME MAKİNASI PINAR DAŞDEMİR 061222010 6 SİGMA’YA GİRİŞ YER TEMİZLEME MAKİNASI

ALTISİGMA NEDİR? Felsefesi; Kaliteyi yerleştirmek, hataları yoketmek. Amacı; Rekabet gücü için“altısigma şirketi olabilmek”

Alti sİgmanin Tanimi Şirketin daha fazla; Müşteri memnuniyeti Karlılık Yönetimsel Olarak 6σ İstatİksel Olarak 6σ Şirketin daha fazla; Müşteri memnuniyeti Karlılık Rekabet yönünde gelişim Sağlayabilmesidir. Bir süreç performansının milyonda 3.4 hata olasılığını aşmamasıdır.

ALTI SIGMA’nin hedefleri Hata Azalımı Üretim Arttırımı Daha Kaliteli Proseslerin Yaratılması Müşteri Memnuniyetinin Arttırılması

Alti sİgmanin İlkelerİ Müşteri Odaklılık müşteri tatmini Verilere dayalı yönetim Verilerden yarar sağlama Tüm Çalışanların eğitilmesi Proses odağı Başarı için süreç yönetimi İşlerin ve hedeflerin sık sık gözden geçirilmesi Proaktif yönetim Sınırsız işbirliği Yukarıdan aşağıya eğitim Şirket içi birimlerin yardımlaşması

ALTI SIGMA Proje adimlari Hatayı tüm detayları ile tanımla Hataların sıklığı nedir? Hataların ana kaynağı hangi girdilerimiz ? Prosesi nasıl geliştiririz? Prosesi geliştirilmiş olarak nasıl tutarız? Altı Sigma proje adımları kısaca DMAIC ile tanımlanır Define Measure Analyse Improve Control

TANIMLAMA Tanımlama adımında, projenin kapsamı, hedefleri, girdi ve çıktıları belirlenir, çalışmaların ne kadar süreceği kestirilir. Bunların içinden özellikle hedeflerin düzgün ve özelleşmiş bir biçimde tanımlanmış olması önemlidir.

Ölçme Tanımlama sürecinde belirlenen çıktı ve girdilerin ölçüm doğruluğu test edilir, doğru ölçüm değerlerine ulaşıldığında bu elemanların yeterlilikleri saptanır. Bu aşamada, mevcut durumun performansı ölçülerek hangi verilerin hangi kaynaklardan elde edilebileceği belirlenir.

analİz Önceki aşamalarda belirlenen süreç probleminin istatistiksel analiz ve problemin ana nedeninin belirlendiği adım analizdir.

İyİleştİrme Bu aşamada problemin temel nedenlerini ortadan kaldıracağı önlemler denenir ve uygulamaya konulur. Bu uygulamalar sonucunda da iyi bir tatmin, daha iyi programlamayı, daha iyi bir ekipmanı oluşturur.

kontrol Bu aşamada; uygulanan iyileştirme planını ve elde edilen sonuçlar değerlendirilir. İyileştirmelerin 6 Sigma düzeyinde kalıcı olmasına ve sürekliliğinin sağlanmasına çalışılır. Başarının kalıcı olması için yeni sürecin dokümantasyonu da yapılır.

Alti Sigma Kahramanları

Yer temİzleme makİnesİ tasarIMI

GİRİş Tasarım çalışmasına geçmeden önce Kalite Evini Oluşturdum. İlk olarak QFD çalışmama burada değindim. Bu sayede, müşteri ihtiyaçlarına göre Kalite Evi Ve bu ihtiyaçlara yönelik iyileştirme kısımları şekillendi. İhtiyaçların ağırlık oranlarına göre tasarımımı geliştirdim.

Yer temizleme makinasi PROJE AMACI Yer Temizleme Makinesi Üretmek Farklı Amaçlara Hitap Edebilen Her Zeminde Kullanılmaya Elverişli

Proje Basamaklari 1)Tanımlama Bu evrede; “ Kalite Evindeki Müşteri İhtiyaç ve Taleplerinden” yararlandım. Bunun sonucunda Projenin Amacı ortaya kondu.

Proje Basamaklari 2) Ölçme “Benchmarking (kıyaslama) Yöntemiyle”, Rakip Firmaların Etkinlik ve Verimlilik Göstergelerine ulaştım. Burada ki kaynak verileri Kalite Evinden elde ettim.

Proje Basamaklari 3) Analiz Olası sorunların sebeplerine ulaşmak için bazı Hipotezlerle “Balık Kılçığı Diyagramını”oluşturdum. Bu sayede, problemin nerelerde olabileceğine dair fikir sahibi oldum.

ZARARA SEBEP OLAN SATIŞ DÜŞÜŞLERİ Malzeme Makine Ölçüm Dikkate alınmayan Müş. Talepleri ZARARA SEBEP OLAN SATIŞ DÜŞÜŞLERİ Geliştirilmemiş sistem Tedarikçi fiyat Farklılıkları Tasarım Hataları Hatalı Piyasa Takibi Çevre İnsan Method

4) Geliştirme Beyin Fırtınası Ve öncesi sonrası karşılaştırmalı yeterlilik çalışmaları Gerçekleştirdim.

5) Kontrol SPC ile Çıktı Kontrolü Yapıldı.

sonuç Gerekli iyileştirmeler yapılarak; Farklı Amaca Uygun(Süpürme, Yer temizliği) Her Zemine Hitap Edebilen (Fonksiyonel Fırça Başları) Yer Temizleme Makinesi Tasarlanmıştır.

Yer temİzleme makİnesİ

Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederim… Ankara 2010