ExpertPath Demo.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Araştırma platformlarından yararlanmak için öncelikle ne aradığımıza karar vermemiz gerekiyor. Eğer aradığımız kaynak bir makale ise Elektronik Kaynaklar.
Advertisements

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DERS BİLGİLERİNE ERİŞİM
DOAJ veritabanını açmak için bannere tıklayın.. İsterseniz konuya tıklarak o konuya ait dergileri açabilirsiniz. Örnek olarak “Biology and Life Sciences”
Arama sonuçlarını görüntüleyin ACE inhibitörlerin hipertansiyon ve diyabetli hastalardaki fonksiyonu nedir? Bir ya da birden çok kelimeden oluşan arama.
KAYIT BUTONU TIKLANILIR. EKRANDAKİ ALANLAR DOLDURULUR.
Tarayıcınızı açıp, web sayfası adresinizi giriniz. (1) Sayfa düzenleyebilmeniz için “Giriş” bağlantısına tıklayınız. Giriş yaptıktan sonra sayfaların içeriğini.
Support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu.
Yeni Arayüz OvidSP Kullanım Kılavuzu
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Yaz Okulu İçin Eşdeğer Ders Tanımlama
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ILL = KÜTÜPHANELER ARASI ÖDÜNÇ İSTEK KILAVUZU.
Support.ebsco.com Kullanım Klavuzu EBSCOhost üzerinden eBooks Arama
VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ
Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu.
InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki.
Support.ebsco.com EBSCOhost Android Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu.
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
EXCEL 2003 Ders 1.
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Tam Metin EBSCO Makaleleri.
Outlook express ayarları
Support.ebsco.com Arama Sonuçları Listesi Kullanıcı Kılavuzu.
Tools İlk olarak bir tane İnternet Explorer sayfası açarak “Tools” (Araçlar) butonuna tıklıyoruz.
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service (Akademik Arama Motoru) Kullanıcı Kılavuzu.
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
TEOG Online Sınavı 08 TEMMUZ 2014 SALı GÜNÜ SıNAV SAATI = 10:00 SıNAV SÜRESI = 140 DAKIKA.
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
Sıralı dağıtım reçete girme, silme ve raporlama
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Online Kullanım.
Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin’den Yayın Listesi İndirme
ANİMASYON FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ ZEYNEP BADEM /10.
NADİR GÖRÜLEN AKCİĞER HASTALIKLARI
Oturum aç butonuna tıklayın.
XP içinWindows 7 için ADIM-1. XP içinWindows 7 için ADIM-2.
ANİMASYON EKLEME SELDA GARGULİ
Tosun A, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı
WORD WORD UYGULAMA.
SEVCAN TOPÇU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ-2. 1.Word2010 Üstbilgi ve Altbilgi Tanımı 2.Word2010 Üstbilgi ve Altbilginin Yararı ve önemi 3.Word2010 Üstbilgi.
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
Cambridge Journals Online KISA KULLANIM REHBERİ Erişim Adresi:
Hazırlayan Veteriner Hekim Mahmut YAZGAN
Lexicomp Online  1978 yılında kurulmuş olup, bünyesinde 360 Eczacı ve Doktor barındırmaktadır ve çeşitli ülkelerde ilave bağlantılı doktor ve eczacı.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Raporlama Menüleri Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Liva Glutensiz Sistemi Mobil ve Tablet için Kullanım Klavuzu
ESER İSTEK KILAVUZU İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
EBSCOhost Android Uygulaması
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
EBSCOhost ile Tam Metin Makaleler
DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 1
Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış
Açıköğretim Dersleri Uygulama ve Sistem Kullanım Kılavuzu
Tiroid Kanseri Tüm endokrin organ kanserleri arasında en sık görülen kanser türü Tiroid Kanseri: Diferansiye tiroid kanseri %90 Papiller tiroid kanseri.
Koleksiyon Yönetimi Başlık Sayıları ve Listelerin İndirilmesi
EBSCOhost ile E-Kitap Okuma
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
EBSCOhost Sonuç Listesi
Açıköğretim Dersleri Uygulama ve Sistem Kullanım Kılavuzu
Cihazın arayüzünde menülerden network altında wireless a tıklanır.
EBSCO E-Kitaplarda Arama
powerPoint nedir
ACE inhibitörlerin hipertansiyon ve diyabetli hastalardaki fonksiyonu nedir? Bir ya da birden çok kelimeden oluşan arama terimini girererek Go butonuna.
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
ACE inhibitörlerin hipertansiyon ve diyabetli hastalardaki fonksiyonu nedir? Bir ya da birden çok kelimeden oluşan arama terimini girererek Go butonuna.
Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama
Poster Başlık Yazarlar
ACE inhibitörlerin hipertansiyon ve diyabetli hastalardaki fonksiyonu nedir? Bir ya da birden çok kelimeden oluşan arama terimini girererek Go butonuna.
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

ExpertPath Demo

Giriş: Amirsys Diagnostic Pathology koleksiyonunu tanıyor musunuz Giriş: Amirsys Diagnostic Pathology koleksiyonunu tanıyor musunuz? (bir kitabı vurgulayınız) ExpertPath bu kitapları yazan dünyada tanınmış yazar ekibi tarafından oluşturulmuştur. ExpertPath online tanı karar destek sistemi, tanıya ulaşmada uygulanabilecek yardımcı testleri ve göz önünde bulundurulması gereken diğer ayırıcı noktaları belirlemenizde kararınıza yardımcı olur. Örnek: Klinik Geçmiş: 45 yaşında, meme ucu akıntısı ile gelen bir kadın hastanın mammografisinde şüpheli bir lezyon görülmekte. Biopsi düzenleniyor ve mikroskop altında, kanal içinde bir papiller lezyonu görülüyor.

Arama: Papillom’dan şüpheleniyorsanız, ExpertPath içinde konu başlığını arayabilirsiniz. ( Arama kutucuğu içine “Breast Papilloma” yazıp Enter’a basınız.)

Farklı konu başlıklarında önizleme ile incelediğiniz birçok seçenek içinden iki tanesi mikroskop altındaki görüntüye çok benzer görünmekte. Bu iki imajın birbirlerine ne kadar benzer olduğu da diğer önemli nokta. [Papilloma, Large Duct and Small Duct ve Encapsulated Papillary Carcinoma.]

Tanısal Soru: İki hastalığın imajları oldukça benzer görülüyor ise, tanıyı koymak için bu iki hastalığı nasıl ayrıştırabiliriz?

Karşılaştırma: Bu iki tanıda imajları ve önemli bilgileri her yönüyle karşılaştırmak için karşılaştırma (Compare) özelliğini kullanınız. (Tanıların yanındaki karşılaştırma ikonuna tıklayınız.)

İstediğimiz kadar tanıyı aynı ekranda karşılaştırabiliriz İstediğimiz kadar tanıyı aynı ekranda karşılaştırabiliriz. Şu an için iki tanesini karşılaştıracağız.

Bu iki tanı arasındaki ayırıcı noktalar metin içinden incelenebilmektedir. (Her iki tanıya ait metin bilgilerini görüntülemek için Text sekmesine basınız)

Microscopic Pathology bölümü altında Temel Özellikleri (Key Facts) görüntüleyiniz.

Papillom – Key Facts altında, papillomların miyoepitelyal hücre tabakası yanında sıralandığı anlatılmaktadır.(Key Facts > Microscopic Features bölümü]

Bununla birlikte Papiller karsinomu ile ilgili Yardımcı Testler bölümüne baktığımızda Miyoepitelyal işaretleyicilerinin bulunurluğu, miyoepitelyal hücrelerin papiller fronds içinde ve çevre kapsülde yokluğunu destekleyeceği ve p63’ün, miyoepitelyal hücreleri saptamak için en kullanışl işaretleyici olduğu belirtilmektedir [Papiller karsinomu ile ilgili Ancillary Tests bölümü altında yer alan bu metni gösteriniz.]

Papilloma- Yardımcı Testler (Ancillary Tests) bölümüne baktığımızda p63’ün, iki tanı arasındaki farklılığı göstermek için uygun bir IHC (IHK) (immünohistochemistry - immunohistokimya) testi olduğu vurgulanmaktadır. (Papilom için Ancillary Tests bölümü)

Tanıyı Koyma: Şu an bu iki hastalığı ayırt etmede yardımcı olabilecek bir test elimizde mevcut. Eğer daha ileri inceleme yapmak isterseniz, metnin en üstünde bulunan tanı ismine tıklayınız. [Papilloma, Large Duct and Small Duct başlığına tıklayınız.]

Rapora Notlar Ekleme: Burada hasta raporuna ek değer sağlayan tedavi ve prognoz bilgisini bulabilirsiniz. (Clinical Issues bölümünde Treatment and Prognosis başlıklarını gösteriniz)

Tümör Kurulu için imaj indirme: Eğer örnek imajları bir derste, sunumda ya da tümör kurulun da sunmak isterseniz imaj üzerine tıklayıp büyütebilir ve indirebilirsiniz. (İmaja tıklayarak Download seçeneğini gösteriniz)