SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MÜZELER HAFTASI (18-24 MAYIS).
Advertisements

Arkeoloji Bölümü.
ÜNİTE PLANI ÖZETİ Öğrencilerin, Denizli ve çevresindeki tarihi yerleri, coğrafi özelliklerini ve bugünkü durumlarını öğrenerek; tarihi ve doğal çevrelere.
HazIrlayan:Vecİhe –PInaR AVCI 4/a 138
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
KASTAMONU arkeoloji MÜZESİ
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZELERİ
DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜZESİ :TÜRKİYE PROJESİ Bakanlığımız- BKG-TURSAB işbirliği Kitap projesi Sergi projesi.
Müze ve müze çeşitleri.
Sanat Tarihine Giriş Yrd. Doç. Dr. Cenk Berkant.
MÜZELER GEÇMİŞİ GELECEĞE BAĞLAYAN KÖPRÜLERDİR. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Müze Nedir?.
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ
HOBİLERİMİZ VE BİZ Kazanım: Hobilerin insan hayatındaki önemini belirtir. 11. Sınıf 26 nolu kazanım etkinliği.
TÜRKİYE’ DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ
GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN.
OSMAN HAMDİ BEY ŞİLEN GÖK.
OSMAN HAMDİ BEY ŞEKER AHMET PAŞA
BEDRİYE TOMAR ŞEVKET POZCU ANAOKULU MERSİN-2014
Arşiv Türleri ve Arşivcilik/Belge Yönetimi
Ankara Havacılık Müzesi
İstanbul & Pecs. Avrupa Birliği Başkenti Olmak Ülkenin bilinirliğinin artması Gelen turist sayısının artması Ekonomik açıdan gelişim Şehrin tanıtımı için.
Bu Müze Çanakkale-İzmir yolu üzerinde Ayvacık İlçesi Küçükkkuyu Beldesinde bulunmaktadır. Zeytinin anavatanı olan ve altı bin yıldır zeytinyağı üretilen.
Muhammed kahraman İçt-3
ATATÜRK KÖŞKÜ.
BEST SUMMER EVER. EMBASSY SUMMER  Campbell House.
SANAT TARİHİ Nurdan Gül Kökten.
OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK.
SPOR BİLİMLERİNE GİRİŞ
KÜLTÜREL MİRASIN ÖNEMİ VE RESTORASYON SORUNLARI
ZAMANDA YOLCULUK YAPMAK İSTER MİSİNİZ?
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
GÜZEL SANATLAR İÇİNDE EDEBİYÂTIN YERİ
OSMAN HAMDİ BEY’İN HAYATI VE ESERLERİ
$1,000,000 $500,000 $100,000 $50,000 $10,000 $5000 $1000 $500 $200 $100 Ülkemize Müzeciliği gerçek anlamda getiren kişi kimdir? SORU 1? Osman Hamdi Hoca.
MÜZELER GEÇMİŞİ GELECEĞE BAĞLAYAN KÖPRÜLERDİR. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK KONU: OSMANLIDA BİR MERKEZ
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
BBY 370 Müzelerde Bilgi Yönetimi Alev AyaokurTolga Çakmak Müzelerde Bilgi Hizmetleri: Müze Eğitimi, Müze kütüphaneleri.
Etnoğrafya Müzesini Geziyoruz
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
Türkiye' de Müzecilik ve Osman Hamdi Bey
Özel Gereksinimli Bireyler için Haklar ve Hizmetler
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
GÜZEL SANATLAR VE EDEBİYAT GÜZEL SANATLAR İÇİNDE EDEBİYATIN YERİ
TARİHİ ÇEVRE VE MÜZE BİLİNCİ
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
Öğr. Gör. Şebnem Kurtuluş Kıvanç
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
AKDENİZ TURU.
İSLAMİYET ÖNCESİ EĞİTİM
Resimle İlgili Meslekler
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
MÜZELER GEÇMİŞİ GELECEĞE BAĞLAYAN KÖPRÜLERDİR. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
Dijital kütüphane işlevleri
MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ
OSMAN HAMDİ BEY HAZIRLAYAN AHMET REŞİT BOSTANOĞLU.
- Coğrafi konum (yeryüzü şekli, iklim…) Dinsel inanışlar
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ODTÜ TBM) 2006 yılında kurulmuş, Türkiye’nin ilk Toplum ve Bilim Merkezi’dir.
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
MÜZE EĞİTİMİ VE DÜNYADA MÜZE EĞİTİMİ UYGULAMALARI
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ODTÜ TBM) 2006 yılında kurulmuş, Türkiye’nin ilk Toplum ve Bilim Merkezi’dir.
Müze Nedir? Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halkagösterilmek için sergilendiği yer veya yapılara müze denir.Müzeler,
VALENCİA ÇOK BİLİNMEYEN AMA ÇOK BİLNMEYİ HAK EDEN ŞEHİR.
Sunum transkripti:

SANATLAR VE MÜZE

Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat ürünleri ile yer altı ve yer üstü zenginliklerini sergilemek amacıyla oluşturulmuş kurumlardır. Yüzyıllar boyunca toprak altında saklı kalmış tarihî eserlerin gün ışığına çıkarılarak sergilenmesi, toplumu oluşturan bireylerin geçmişi daha iyi tanımalarına olanak sağlar. Ayrıca müzeler, toplumu aydınlatmak amacıyla insan soyunun gelişimi, doğa olaylarının oluşumu ve teknolojinin geçirdiği değişim gibi konularda araştırmalar yapan bilimsel merkezlerdir. Müzenin Amacı Müzeler, tarihin eski dönemlerinde yaşamış toplumları bilim ve sanat açısından inceleyerek, hem günümüzü hem de geleceği aydınlatmak amacını taşıyan kurumlardır. Müzelerde bulunan nesnelerin anlam ve önemi müze içinde ve dışında yazılı ve sözlü olarak, ayrıca rehber eşliğinde yapılan gezilerle açıklanır. Böylece, ziyaretçilerin müzede yer alan eserler hakkında ayrıntılı bilgi edinmeleri sağlanır. Sergiledikleri geçmişe ait eserlerle, ülkelerin ulusal değerlerinin oluşmasına önemli katkılarda bulunan müzeler, aynı zamanda etkin katılım ve kalıcı öğrenmeyi sağlayan eğitim kurumlarıdır

SANAT MÜZESİ

ARKEOLOJİ MÜZESİ 1887–1888 yıllarında, dönemin en önemli keşfi olarak kabul edilen Sidon (Sayda, Lübnan) Kral Nekropolü Kazıları'ndan İstanbul'a getirilen İskender Lahdi ve Tabnit Lahdi gibi önemli eserlerin sergilenebileceği bir müze binasına ihtiyaç duyulmuştur. Bunun üzerine arkeolog, ressam ve müzeci Osman Hamdi Bey önderliğinde ve Müze-i Hümayun (İmparatorluk Müzesi) adıyla kurulan Arkeoloji Müzesi 13 Haziran 1891 tarihinde ziyarete açılmıştır. Dönemin ünlü mimarı Alexandre Vallaury tarafından inşa edilen yapıya daha sonra 1903 ve 1907 yıllarında sol ve sağ kanadın eklenmesi ile bugünkü Ana Müze Binası oluşmuştur.

Türkiye'nin ilk doldurulmuş hayvan müzesi açıldı. İstanbul, Pendik'te yaptırılan Doğa Bilim Müzesi Veteriner Hekim Ahmet Hamza'nın özel koleksiyonundan oluşan Doğa Bilim Müzesi İstanbul?da açıldı. Pendik'te bulunan müzede içleri doldurulmuş ve mumyalanmış çeşitli türlerdeki 650 adet hayvan ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Özel müzecilikte kendi alanında Türkiye' de bir ilk olan bu müzeyi kurma fikrime ve çalışmalarıma inanarak bana destek olan Sn. Yasemin KUMRAL'a bütün kalbimle teşekkürü bir borç bilirim. "Ahmet HAMZA" "Doğa Bilim Müzesi Sahibi" Bulgaristan Şumnu il’inin Preslav ilçe’sinde doğdu yılında hobi olarak başladığı Tahnit sanatı birikimler sonunda koleksiyon haline geldi. Belediye sponsorluğunda bu koleksiyon on sene sonra müzeye dönüşecekti yılında, Ahmet Hamza doğduğu kent’te “Doğa Bilim Müzesi” kurmuştur, böylece “Gençliğin çevre ve doğa bilincine katkı” ödülünü almıştır yılından bu yana Tahnit sanatını İstanbul Pendik ilçe’sinde icra etmeye devam etmiştir.

ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi, 2003 yılında Ankara’da kurulan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne bağlı müze. [1][2] Müzenin amacı M.Ö yılından beri Anadolu’da gelişen teknolojinin tarihini belgelemek ve günümüz teknolojisini sergilemektir. [1]2003AnkaraOrta Doğu Teknik Üniversitesimüze [1][2] [1] Üniversite yerleşkesinde bulunan ve kullanım değerini yitirmiş malzemelerin sergilendiği müzede objeler, rastlantısal biçimde sergilenmektedir. Müze kompleksi 5 ana elemandan oluştur: Ana sergi ve depo yapısı (büyük silo); resepsiyon, kafe ve hediye dükkânı içeren cam silo; ek sergi yapısı (hangar); Görsel-işitsel koleksiyon gelişim alanı ve açık hava sergisi. Açık hava sergisinde üniversite birimleri ve diğer ilgili kişi ve kurumların katkılarıyla bir araya getirilmiş lokomotif, C-47 uçağı, F-104uçağı gibi araçlar sergilenmektedir.C-47F-104

SANAT DALLARı

İnsana işitsel zevk veren, Müzik ve Edebiyatı içeren ve ana malzemesi ses olan, Güzel Sanatların alt koludur. İşitsel Sanatlar: ° Müzik ° Edebiyat

TIYATRO VE SINEMA

BALE VE OPERA

Zanaat, sermayeden çok nitelikli emeğe dayalı; öğrenimin yanı sıra el becerisi ve ustalık gerektiren meslek. Bu mesleklerin erbâbına zanaatkâr denir. ZANAAT NEDIR ???