GÜLLE ATMA SUNUM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VOLEYBOLDA PLONJON.
Advertisements

MODERN PENTATLON ATIŞ Ufuk ARMAN.
ALTIN ORAN Yeşim Matara.
14 Dakikada Mükemmel Bir Vücut
BASKETBOL BASKETBOL’DA PAS ÇEŞİTLERİ
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
ESNETME EGZERSİZLERİ Cemal KOLAY & Ceyhun İRİŞİK
BASKETBOL. BASKETBOL İÇİNDEKİLER TEMEL SORU ÜNİTE SORULARI İÇERİK SORULARI ÜNİTE ÖZETİ MÜFREDAT KAZANIMLARI 21.YY KAZANIMLARI TEŞEKKÜRLER.
Basit Hareketler Bilgisayar kullanıcılarını uzun bir zaman sonra bekleyen tehlikelerden bazıları: - Disk Kayması - Bilek,Diz ve Dirsek Kireçlenmesi - Omuz.
Hava yolu tıkanıklığı nedir?
PİSAGOR BAĞINTISI GİRİŞ KONU ANLATIMI ETKİNLİK ÖRNEK 1 ÖRNEK 2
İSKELET.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
FEN VE TEKNOLOJİ İSKELET HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI.
BASKETBOL Hazırlayan Ayşegül YILDIZ.
TOP TUTMA Bir oyuncu tarafından, durarak, yürüyerek, koşarak ve sıçrama suretiyle, yerde yuvarlanan, potada seken ve pas olarak gelen topların tek veya.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
Omuz ve Kol için Gerdirme Hareketleri
Kısa Mesafede Süratli Taşıma Teknikleri
Omuz ve Dİrsek Radyolojİk Anatomİk YapIsI ve İncelenmesİ
BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
BASKETBOL.
Günlerden Pazar, yeni uyandınız ve saat 09:30 civarı. Günlerdir çalışmanın getirmiş olduğu yorgunluk ve stres birikimi sonucu bedeninizde inanılmaz bir.
3Ekim /3/2015 BREZİLYA KALÇASI İÇİN EGZERSİZLER.
İLKÖĞRETİM Bilgisayar ve Sağlık.
A T M A L A R.
OMUZ EGZERSİZLERİ.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
ÜÇGENDE AÇI - KENAR BAĞINTILARI ÖZELLİKLERİ
OYUNCU GELİŞİMİ Adı Soyadı Yaşı Değerlendirme Tarihi Dönem
Barbell. A ğ ırlık kaldırma esasına dayanan bir spor dalı. Demir veya tahta bir sapla birleştirilen yuvarlak veya yassı iki kütlenin meydana getirdi ğ.
 DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın önemli birer parçalarıydı.
KELEBEK YÜZME TEKNİĞİ VE ÖĞRETİM BASAMAKLARI
ATLETİZM.
ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER
YIL SONU HAKEM SEMİNERİ İstanbul, 16 Kasım 2015 İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İstanbul, 16 Kasım 2015 YIL SONU HAKEM SEMİNERİ.
DİSK ATMA.
STANDART AYAKTA DURUŞ POSTÜRÜ
BAYRAK YARIŞLARI 4x100 METRE 4x400 METRE 4X200 METRE.
CİRİT.
Doç. Dr. Gülten HERGÜNER GÜLLE ATMA.
ÇEKİÇ ATMA.
HENTBOL.
ONDALIK KESİRLERİ KULLANAN SPOR DALLARI
SPOR DALLLARINDA KULLANILAN ONDALIK KES İ RLER VE BU DALLARIN TANIMI.
MASA TENİSİ NEDİR? MASA TENİSİ NE KAZANDIRIR ?
Temel Cimnastik Duruşları
TEKNİK TEKNİK TEKNİK VOLEYBOL TEMEL TEKNİK.
TOPAÇ OYUNU. OYUN ALANI 2M ÇAPINDA YAN YANA İKİ DAİRE.
Kalça ve alt taraf kemiklerinin kırık, çıkık ve burkulmaları, üst taraf kemiklerinde olduğu gibi düşme, çarpma ya da trafik kazaları gibi şiddetli travmalar.
DÜNYA'DA ATLETİZM DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın.
 Gülle, günümüze dört değişik atış tekniği ile gelmiştir. İlk teknik durarak atış, ikinci teknik yana bacak açarak atış, üçüncü teknik O’brien isimli.
NAMAZIN KILINIŞI.
Beden Eğitimi Performans Ödevi İsimler Umut Güney Mert Ateş Ünal Aytar Yiğit Zaptiye Öğretmen Adı=Mustafa Güçlü Konu Atletizm.
Basketbol Öğretimi Top tutma Paslaşma Top sürme Atış yapma Hazırlayan A.Kadir Keser Beden Eğitimi Öğretmeni.
BASKETBOL BASKETBOL TARİHİ BASKETBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
ANESTEZI POZISYONLARı.  Hastaya pozisyon verme ve hastayı olası risklerden koruma anestezist ve cerrahi ekibin ortak sorumluluğundadır. Sağlık bakım.
YATAK İÇİNDE DÖNME EGZERSİZLERİ Zeliha IŞIK
Volleyboll Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? İbrahim koca 28 İbni sina okulu.
ELLE KALDIRMA VE TAŞIMA
ATLAMALAR. UZUN ATLAMA Uzun atlama, atletizmin atlama branşına ait bir daldır. Atlet, yaklaşık metre mesafeden hızlanarak, 30 cm genişliğindeki.
3Ekim2013.
3Ekim2013.
YATAK İÇİ DÖNME EGZERSİZLERİ Amacı: 1.Onu rahatlatmak, 2.Dolaşımı hızlandırmak, 3.Vücudun belirli bir bölgesinde uzun süre basınç, uygulamasını önlemek,
Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? SECEM ATEŞ 9/B606.
VOLEYBOL Nasıl oynanır Voleybol nedir Voleybol sahası.
PARMAK PAS Voleybolda topun istenilen noktaya ellerin ve kolların yardımı ile parmakların ve tüm vücudun harekete katılımı sağlanarak yapılan bir vuruş.
Sunum transkripti:

GÜLLE ATMA

GÜLLE ATMA TARİHÇESİ Eski çağlardaki toplumlarda taş atma şeklinde müsabakalar yaparlardı.Bazı literatürler taş atma yarışmalarının tek elle bazılarının da çift elle yapıldığını belirtirler. Yarışmaya katılacaklar belirlenen yere ayaklarından birini koyarak ve istedikleri bir durumu alarak taşı fırlatırlar.Bu atışları yarışanlar üç kez tekrarlar ve ırası gelen sporcular aynı zamanda gidip taşı alır.Taş atışlarında belli bir sitil yoktu. Hakem Kurulu’ndaki görevlilerde taşın düştüğü yare işaret koyarlar. böylece kim taşı daha uzağa atarsa o kişi gösteri için ortaya konan ödülü alır.Bu biçimleme günümüzdeki disk ve gülle atma yarışmalarına bir yaklaşım olarak kabul edilir.

GÜLLA ATMA ALANI Çemberin ön kenarında atış ırasında atletin içeride kalmasını sağlayan çarpma tahtası bulunur. Çarpma tahtası ağaçtan imal edilir. İçten uzunluğu 1.22 m genişliği 114 mm olup üzeri beyaz boyanır.

GÜLLE ATMA ALANI Atış yapılan daire beton olduğundan ayakkabılarda çivi yoktur

GÜLLE ATMA ALANI

GÜLLE ATMA AYAKKABISI

KULLANILAN MALZEME Kadınlar Gülle Ağırlığı 4kg Erkekler Gülle Ağırlığı 7.260gr Yıldızlar ve gençlerde ağırlıklar değişmektedir.

DEMİR GÜLLE

GÜLLE ATMA-TEKNİK Gülle atma, günümüze üç atış tekniği ile gelmiştir. İlk teknik DURARAK ATIŞ, İkinci teknik ve en sık kullanılan,amerikalı o’brien isimli atletin bulduğu, halen günümüzde geçerli olan KAYARAK ATIŞ TEKNİĞİ ‘dir.

Üçüncü teknik ise ROTASYON YANİ DÖNEREK ATIŞ TEKNİĞİ’dir. rotasyon tekniği hala denemeler yapılan bir tekniktir. Ek olarak; YANA KAYMA ADIMI ile yapılan teknik ve ADIMLAMA TEKNİĞİ de,kayarak atışı yapamayan genç sporcularda,tekniğe geçişi kolaylaştırmak çim yapılan teknikler arasındadır.

TEKNİK Yapılan biomekanik incelemelerde rotasyon tekniği ile 26 metre atılacağı hesaplanmıştır Dünya da rotasyon tekniği hızla yayılmaktadır..

TEKNİK AÇIKLAMA Gülle atmaya başlarken atıcı sırtını atış yapacağı atma alanına çevirir. Vücut ağırlığı sağ bacak üzerine verilir ve sol ayak yukarı kaldırılır. Sporcunun vücudu T şeklini alır.

Geriye doğru kayma hareketi yapılır, sol ayak ise atma takozunun iç kısmına dayanır. Sol kol geniş bir açı yaparak atış yönü istikametinde açılır, sağ ayak ise atış yönüne doğru çevrilir etrafında 180 derecelik bir dönüş yapılır ve gülle omuz hizasından bilek ve parmak uçlarının yardımı ile bütün güçle itilerek atılır.

TEKNİK

G ÜLLE ATMA - TUTUŞ

DURARAK ATIŞ TEKNİĞİ

O’BRİEN TEKNİĞİ (KAYARAK ATIŞ )

ROTASYON TEKNİĞİ(DÖNEREK ATIŞ )

Teşekkürler Fatma AKKURT Taf Eğitim Kurulu Üyesi Teşekkürler Fatma AKKURT Taf Eğitim Kurulu Üyesi

KAYNAKLAR Gülle Atma Nedir? Gülle AtmaGülle Atma Nedir? Gülle Atma gulle-atma-nedir-gulle- atma.html#ixzz4qNI3sSPFhttps:// gulle-atma-nedir-gulle- atma.html#ixzz4qNI3sSPF atma-nedir-gulle-atma.html