SivasKayseri Afyon Adana İ zmir Isparta Bursa İ stanbul Burdur.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Serüvene koşmak için, trenler bekliyorsan,  Güneşi yakalayıp gözlerine yerleştirmek için,  beyaz yelkenlerin gelip seni almalarını bekliyorsan,  Ve.
Advertisements

Atatürk’ün Çocukluk Anıları
ÖZEL İSİMLER CİNS İSİMLER
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
Kelimede anlam Cümlede anlam Paragrafta anlam
Maddenin Değişimi Ve Tanınması
Her kahve aynı tadı taşımaz... Nerede içiyorsan, kiminle içiyorsan ona
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ).
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin GÜLER.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
HAZIRLAYAN : EBRU ÖZÇİFTÇİ NO: 1257 SINIF: 6-B
TÜRETİLMİŞ VERİLER VE HASTALIK ÖLÇÜTLERİ
RUBAI.
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
Uzaktan Eğitim Kuramları
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
İRAN UYGARLIĞI.
5.SINIF 4.ÜN İ TEÜRETT İ KLER İ M İ Z. Bu ğ day ülkemizin neresinde yeti ş tirlir ?
OMUZLARINDA YÜKLERLE YA Ş IYORLAR ÇOCUKLUKLARINI.
Çocuk Müzesi Projeler Hedefler Finansman kayna ğ ı olu ş turmak Bilinirli ğ i artırmak Farkındalık yaratmak Ba ğ lılık yaratmak.
OKUL TEKNOLOJ İ PLANI. OKULUMUZ PE Ş LER İ NDEN G İ DEB İ LECEK CESARET İ N İ Z VARSA BÜTÜN RÜYALAR GERCEK OLAB İ L İ R.
YAPI(PLAN).
1.
Ba ş kent HATTU Ş A Ş ’tır.
Senden sonraydı... Hayvansız kalmış bir orman gibi ağlamaklıydı kainat; Hangi dağda ateş yansa O yana ağlardı atlar, ve bir kartal bir kartala dayıyorsa.
Geleneksel Türk Görsel Sanatları
İnsan Kaynakları İnsan kaynakları yönetimi pek çok stratejik misyon ve vizyonu temsil etmekle birlikte, klasik personel yönetiminin dar kalan idari fonksiyonlarının.
SORULAR.
ANLAM ÖZELLİKLERİNE GÖRE CÜMLELER
DRAMA.
İSİM TAMLAMALARI.
Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği-2
MERİÇ ŞEHİT ÖĞRETMEN AYDIN YILMAZ İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI
HAYATA DAİR.
Hazırlık Çalışmaları İLETİŞİM Hazırlık Çalışmaları.
Öğretmenler Günü.
HAZIRLAYAN: FURKAN BALCI
Van erciş.
Sosyal Bilgiler ANADOLU’DA İLK TÜRK DEVLETİ ve BEYLİKLERİ
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
TUĞBA ÇELİK 6A 264 ÖĞRETMEN: ARİF SÖNMEZ
AFYONKARAH İ SAR HAZIRLAYANLAR: İ FTAR SEV İ MG İ N SEMAY İ N ACUN NO:513 NO:150 6/B 1 MUSTAFA CANLI.
ANLATIMDA SINIRLANDIRMA
Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri Ve Yaptıklari Eserler
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
ZÜLAL ŞENL İ K. BURUN Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçe ğ in, annemizin.
6. KADEME SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI 30 AĞUSTOS ORTAOKULU.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
SELÇUK TÜREYEN 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ UZMAN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ.
1 TBMM’NİN AÇILIŞI 23 NİSAN TBMM'nin Açılışı ve Çalışmaları Osmanlı Mebusan Meclisi'nin, İ stanbul'un i ş gali ile çalı ş amaz duruma dü ş mesi.
AKŞAM SIMIT. TUĞBA ZORPINECI MELISSA SARıÇIÇEK MELIH SEVER BUKET ISTANBULLUOĞLU.
Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?
Kelimenin ek almamı ş hali KKÖ LER Çokluk bildiren eklerden biri.
YANMA TEPK İ MELER İ AS İ T – BAZ TEPK İ MELER İ ÇÖZÜNME – ÇÖKELME TEPK İ MELER İ.
ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKÖĞRETİM OKULU 1-A SINIFI SAKARYA/ ARİFİYE
ÖZEL HİSAR İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI
Yazılışları aynı anlamları farklı olan sözcüklere
Ayran, maden suyu, zeytinya ğ ı, ya ğ mur, sirke, gözya ş ı Silgi, tabak, çanta, kırmızı mercimek, masa, zeytin, tuz Hava,
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Tanzimat Edebiyatı'nın birçok türünde eserler vermiş yazarlarından Şemsettin Sami tarafından kaleme alınmış bir romandır.
Kedi, köpek, tarak, çekiç, anne, dayı, ayak,
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
ESKİ ANTAKYA SOKAKLARI, EVLERİ, ÇARŞISI.Hatay/Antakya'nın Tarih Kokan Evleri, Tarihçesi.
PAYAS KALESİ (CİN KULESİ). Hatay'ın En Önemli Kıyı Üssü "Cin (Payas) Kulesi" Payas Kalesi de denilen Cin Kulesi Hatay (Antakya) ilinin Payas ilçesinde.
NAZIM H İ KMET RAN Selanik do ğ umlu olan Nazım Hikmet, 15 Ocak 1902 yılında Selanik’te dünyaya gelmiştir. Henüz 11 yaşında iken “Feryad-ı Vatan” adlı.
İLETİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER
1) Radyoaktif atık nedir 2) Radyoaktif atıkların sınıflandırılması 3) Radyoaktif atıkların toplanması ve depolanması 4) Radyoaktif atıkların yarılanma.
 O VE BEN  ARKADA Ş  Şİ MD İ SEV İ NME VAKT İ  KIRMIZI YE Şİ L  KÖPRÜ  B İ R ZAMANLAR  MAR İ KULA DO Ğ UR Ceylan-ı Bahri.
Sunum transkripti:

SivasKayseri Afyon Adana İ zmir Isparta Bursa İ stanbul Burdur

Gavur Müslüman olmayan kimse Müslüman olmayan kimse, Avrupalı Uçuk Dudakta çıkan leke. Davranı ş ları, ya ş ayı ş ı, dü ş ünceleri farklı olan Çelik Metal madde. su verilerek çok sert, dayanıklı ve esnek duruma gelmesi sa ğ lanabilen, bile ş iminde az miktarda karbon yer alan demir ve karbon ala ş ımı. Ba ğ Üzüm yeti ş tirilen yer.Üzüm dikilip ve yeti ş tirilen bahçe.

Vatan burdan ba ş lar, uzar Burdur’a kadar. (Duygusal) Lahanalar dürülür, ba ş olur gözün, (Abartı) Gesi ba ğ larına ş aklar kırbacım, (Abartı)

Dinledi ğ imiz metnin konusun, ülkemizin sahip oldu ğ u güzellikler ve bu güzelliklerin hiçbir ş eyle de ğ i ş tirelemeyece ğ idir.

Di ğ er ş ehirler gibi Türkiye’dedir. Her ş ehirde oldu ğ u gibi kendine has özellikleri vardır. Gölü, gülü ve al halıları di ğ er ş ehirlerinkinden daha güzeldir. Ayrıca bu ş ehir ş airin memleketidir ve sevdi ğ i ki ş i de burada ya ş amaktadır.

Lahanalar yeti ş tirilir. Kara üzüm yeti ş tirilir. Kiraz yeti ş tirilir. Gül yeti ş tirilir.

En kötüsü daha iyi ba ş lıca en iyisi özellikle önemli

Selçuklu Türklerinin Anadolu’yu fethetmesinden sonra kullanılmaya ba ş lanmı ş tır.

Anadolu’nun en güzel üzümleri bu ş ehirde yeti ş mektedir. Bu nedenle bu ş ehre üzüm ş ehri anlamına gelen Engüri adı verilmi ş tir. Hititler döneminde Ankuva adıyla anılmaktadır. Yazarın Ankara’nın son büyük ve gerçek efsanesi olarak Atatürk’ü nitelemi ş tir. Gelecek ku ş aklar, yoktan nasıl bir ş ehir, yokluktan nasıl bir Türkiye yaratıldı ğ ı efsanesini anlatacaklardır.

Kent Padi ş ah Ça ğ Nesil Kuvvetli

Daha önce konu ş maz iken konu ş maya ba ş lamak. Duvar dile gelmi ş sanki “beni yıkmayın” diye ba ğ ırıyordu. Ankara’nın adı, Selçuklu Türklerinin Anadolu’yu fethinden sonra Engüri olarak geçer. Üzümleriyle me ş hur oldu ğ u için üzüm ş ehri manasında Engüri adı verilmi ş tir. Hititler zamanında buraya Ankuva denildi ğ i de söylenir. Ankara’nın esas efsanesi Atatürk’tür. Ankara bize Atatürk’ün halka beraber yoktan nasıl bir ş ehir, yokluktan nasıl bir Türkiye meydana getirdi ğ ini hatırlatacak, bu efsaneyi gelecek nesiller de anlatacaktır.

açtı. ya ş ar. güldü. saydı. gezmi ş.

x x x x x xx

ABARTILI ABARTILI ABARTILI

Sevinçten etekleri zil çalıyordu. Bu sözün kula ğ ına küpe olsun. Herkesin diline dolanmı ş yaptıkları. Anne karnım zil çalıyor, çok acıktım. Gözü doymuyor hala çalı ş ıyor. Her i ş elinden geliyordu. Ettikleri sohbet a ğ zının tadını bozdu. Hiç istemedi ğ i yer gidiyorken ayakları geri gitti.

x x