Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
Advertisements

Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
MODÜL 4 Organizasyon.
MODÜL 3 Ekipman Yönetimi.
YÖNETİM VE ORGANİZASYON
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İşletmelerde Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
V A K A Y Ö N E T İ M İ Doç. Dr. Ertan Kahramanoğlu
TKY 405 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ CROSBY’ NİN KALİTEYE BAKIŞ AÇISI
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
HDH PROJE YÖNETİM SİSTEMİ
PATNOS BELEDİYE BAŞKANLIĞI SU VE KANALİSAZYON MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI FAALİYETLERİ.
KALİTE SİSTEMİ KURMA AŞAMALARI 1 - MEVCUT DURUMUN TESBİTİ Mevcut sistemi analiz etmeli, İşe yarayan uygun yönleri belirlenmeli, Belirlenenler kalite sistemine.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ
SINIF YÖNETİMİ YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ
Tamir Bakım Planlaması
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
SEKRETERLİK HİZMETLERİ-I İŞ PLANI
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
20 yılı aşkın süredir yazılım sektöründe teknoloji geliştiriyoruz…
NORM KADRO UYGULAMALARI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
SINIF YÖNETİMİ.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi.
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
GENEL İŞLETME İŞLETMENİN AMAÇLARI
OTELLERDE MUHASEBE Şenol YAZICI.
TBS’de yönetİm.
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
MUTFAK PLANLAMASI VE ARAÇ GEREÇLERİ.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
KAMUDA HASSAS GÖREV.
C. Kişi – Grup ve Gruplar Arası İletişim
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
YATAK YAPMA.
ISO HACCP ve ISO22000.
EĞİTİM KURUMLARINDA KAYNAK VE BÜTÇE YÖNETİMİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KAT HİZMETLERİ DEPARTMANININ ORGANİZASYON YAPISI
FON AKIŞ TABLOSU ….
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SÜREÇLERİN BELİRLENMESİ VE TANIMLANMASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018 ZİYAFET ORGANİZASYONU VE YÖNETİMİ 4.Hafta Ziyafet Organizasyonlarının Yönetiminde Organizasyon Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018

İÇERİK Ziyafet Faaliyetlerinde Organizasyon Fonksiyonu Ziyafetlerde Organizasyonun Önemi ve Organizasyon Süreci Ziyafet Organizasyonu İçerisinde Yer Alan Faaliyetler ve Ziyafette Organizasyon Yapısı Ziyafet Organizasyonunda Görev Dağılımının Yapılması Ziyafet Organizasyonunda Yer Alan Personel ve Görev Tanımları Ziyafet İle İlgili Diğer Faaliyetlerin Organizasyonu

Ziyafet Faaliyetlerinde Organizasyon Fonksiyonu Ziyafet faaliyetlerinde organizasyon fonksiyonu; ziyafetin amaçları ve çalışma prensipleri çerçevesinde kaynakların bir araya getirilmesi, yiyecek ve içecek üretimi ve servisinin belirli kurallar dahilinde yapılmasına ilişkin görev ve sorumlulukların dağıtılmasını kapsamaktadır. Bu kapsamda organizasyon şeması oluşturulmalı, görev dağılımı yapılmalı ve personelin yetki ve sorumlulukları yazılı olarak belirlenmelidir.

Ziyafetlerde Organizasyonun Önemi ve Organizasyon Süreci Bu sürecin ziyafet organizasyonuna sağlayacağı katkılar; Organizasyon şeması ve personelin iş ve görev tanımlarının belirlenmesi ast üst ilişkilerinin düzenli olmasını sağlar, dolayısı ile yetki ve sorumlulukları belirginleştirir. Ziyafet yöneticileri yönetsel görevlerini yerine getirirken, daha özgür davranma ve yaratıcılıklarını görevlerine yansıtma olanağına kavuşurlar. Yoğun tempolu işlerde kargaşaların yaşanmasının önüne geçilmiş olunur. Diğer departmanlarla koordinasyon daha kolaylaşır.

Ziyafet Organizasyonu İçerisinde Yer Alan Faaliyetler ve Ziyafette Organizasyon Yapısı Menünün Belirlenmesi Yiyecek ve İçeceklerin Satın Alınması Ziyafet Personelinin Organize Edilmesi Salon, Malzeme, Araç ve Gereçlerin Temizliği Salonun Düzenlenmesi Masa Düzeninin Yapılması Yiyecek ve İçeceklerin Hazırlanması İstasyon (posta) Dağılımının Yapılması Yiyecek ve İçeceklerin Servisi Her faaliyet detaylandırılmalı, Görev dağılımı yapılmalı…

Ziyafet Organizasyonu İçerisinde Yer Alan Faaliyetler ve Ziyafette Organizasyon Yapısı

Ziyafet Organizasyonunda Görev Dağılımının Yapılması Görev dağılımı 3 grupta yapılabilir: Hazırlama, Servis, Satın Alma.

Ziyafet Görevlendirme Çizelgesi

İstasyon (Posta) Dağılım Tablosu

İstasyon (Posta) Dağılım ve Servis Akış Çizelgesi

Ziyafet Organizasyonunda Yer Alan Personel ve Görev Tanımları Yiyecek ve İçecek Müdürü Ziyafet Müdürü Ziyafet Salonu Şefi (Kaptan) Ziyafet Salonu Garsonu Garson Yardımcısı İstasyon (posta) Komisi Komi Yardımcısı

Ziyafet İle İlgili Diğer Faaliyetlerin Organizasyonu Görünen faaliyetlerin haricinde gelecekte karşılaşılabilecek olumsuz faaliyetler için de önlemler alınmalıdır; Menü için gerekli araç, gereç ve malzeme kontrol edilmeli ve yeterli değilse; Stokta var mı? Satın alım mı yapılmalı? Kiralanabilir mi? Personel tespiti yapılmalı ve yeterli değilse; Diğer departmanlardan sağlanabilir mi? Dış kaynaklardan mı temin edilecek? Dış kaynaklara ilişkin elimizde veri var mı? Malzeme, materyal ya da personel dış kaynaklardan sağlanacaksa; Parasal olarak mı? Prestij olarak mı? Sosyal fayda olarak mı? Katkı sağlanacaktır…

TEŞEKKÜRLER