SATINALMA YÖNETİMİ ve TEKNİKLERİ Eğitimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Lojistik Yönetimi Ders – V
Advertisements

Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
TEMEL LOJİSTİK Doç. Dr. Murat ERDAL muraterdal.com.
MALZEME İHTİYAÇ PLANLAMASI
Strateji Tasarımı İlker acar.
KONU: Verimlilik nedir? Verimlilik hesabı nasıl yapılır?
KÜLTÜR ve SANAT Yaratıcı kültürel yaşama sahip olmak dengeli, dinamik ve sağlıklı bir toplum yaratmak için gereklidir. Sanatın tüm dalları toplumun kültürel.
Giriş. • KİMLER ALMALI? • NEDEN DENİZ YILDIZI + PLUS ? • TİCARİ PAKET İÇERİĞİ • KİMLER ALMALI? • NEDEN DENİZ YILDIZI + PLUS ? • TİCARİ PAKET İÇERİĞİ Ajanda.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
MODÜL 4 Organizasyon.
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
Bütünleşik Dökümhane Çözümü
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
OPERASYONEL SÜREÇLER YÖNETİM ve DESTEK SÜREÇLER
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
Yeni Pazarlama Teknikleri
Lojistik Yönetimi Ders – I
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
Bölüm 10 İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler)
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
İŞ ANALİZİ – İŞ TANIMLARI İŞ GEREKLERİ
Sunanın Adı | Şirket Adı
NAKİT BÜTÇESİ İşletmenin gelecekteki çalışmaları ile ilgili olup,belirli bir dönem(genellikle bir yıl) nakit giriş ve çıkışlarının gösterildiği bir tablo.
Finansal planlamada temel amaç;
FİNANS DIŞI ALANLARDA ÇALIŞANLAR İÇİN
İŞLETME BÜTÇESİNİN HAZIRLANIŞI
CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT
Ö.Yavuz KARAGÖZ Mevlüt BALTA Hasan AKKOÇ
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ NEDİR?
İnsan Kaynakları Yönetiminin
YARD.DOÇ.DR.HAYRİ BARAÇLI
Süreç Yönetimi.
İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİNİN ARTTIRILMASI NORM KADRO
Bilişim sistemlerinin türleri
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Pazarlama İlkeleri.
Girişimcilik.
Prof Dr Remzi ALTUNIŞIK
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.

Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri – Temel Kavramlar
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
LOJİSTİK MALİYETLERİN YÖNETİMİ
KİTAP: PROF.DR. BÜLENT KOBU
ÜRETİM ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
İş Projesi Planı Sunucu Adı | Şirket Adı.
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
İnsan Kaynakları Yönetiminin
DEPO ve STOK YÖNETİMİ Eğitimi
MEHMET AKİF MTAL. ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI SUNUMU
Hasta Kayıt Kabul, Taburcu Ve Transfer İşlemleri R-ADT
Yöneticilik ve Liderlik Becerileri Eğitimi
İŞLETMEDE BİLGİ SİSTEMLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

SATINALMA YÖNETİMİ ve TEKNİKLERİ Eğitimi Biymed Eğitim

Eğitime Bedeline Dahil Olanlar Öğle yemekleri Çay-Kahve ve İkramlar Eğitim notu Sertifika

Eğitim Saatleri 10.00 - 11.15 Eğitim 11.15 - 11.30 Çay-Kahve Arası 12.30 - 13.30 Yemek Arası 13.30 - 15.00 Eğitim 15.00 - 15.15 Çay-Kahve Arası 15.15 - 17.00 Eğitim Not : Katılımcıların talebine göre öğleden sonra 2 kısa ara verilebilmektedir.

Eğitim Sonrası Sorular ve cevaplar Eğitim Değerlendirme Eğitim değerlendirme formlarının katılımcılar tarafından doldurulması

Eğitim Sonrası Eğitim sertifikalarının dağıtılması

Eğitim Sonrası

Eğitim Sonrası

Satınalma Yönetimi ve Teknikleri

Eğitimin Amacı Satınalma yönetimi eğitimi ile satınalmanın temel konularını inceleyerek , satınamacının tedarikçilerle ilişkilerinin nasıl olması gerektiği anlatılmaktadır. İlave olarak satınalma bütçesi, performans yönetimi gibi konular işlenmektedir.

Eğitime Kimler Katılmalı Satınalma, Lojistik, Satış, Pazarlama, İş Geliştirme, Proje, Nakliye, Operasyon, Müşteri İlişkileri, Depo birimlerinde görev yapan çalışanları ve bu alanda kariyer yapmayı hedefleyen kişileri kapsamaktadır.

Eğitimin İçeriği Satın almanın işletme içindeki rolü ve amaçları Satın almanın stratejisi ve politikaları. Gelişen dünya ekonomisinde satın alma fonksiyonundaki yeni eğilimler, gelecekteki satın almacı profili nasıl olacaktır? Temel satın alma süreci. Satın alma sürecinde evrak, işlem ve iş akışı.

Eğitimin İçeriği Satın almanın lojistik ile ilişkileri. Stok maliyetine giriş. Stok maliyetleri sorumluluğunun tanımlanması. Satın almada bilgisayardan yararlanma. İşletim programlarının satın alma ile ilişkileri. Satın almanın organizasyon içindeki yeri. Çeşitli organizasyon uygulamaları. Satın alma bölümünün organizasyonu. Satın almanın kalite sorumluluğu.

Eğitimin İçeriği Tedarikçi çeşitleri. Tek satıcı. Tek satıcı konumunda satın alma yaklaşımları. Çok satıcı. Çok satıcı konumunda olası yaklaşımlar. Satın alma yapan işletmenin satın alma anlayışına göre tedarikçilerin konumları. Malzeme bazında tek tedarikçi ile çalışan işletmeler. Toyota çalışma modeli. Bu tür çalışmayı gerektiren nedenler ve çalışmada uygulanabilir olası teknikler. Malzeme bazında çok tedarikçi ile çalışan işletmeler. Bu tür çalışmayı gerektiren nedenler ve çalışmada uygulanabilir olası teknikler.

Eğitimin İçeriği Tedarikçi ilişkileri ve değerlemesi. Tedarikçilerle hasım ilişkisi. Hasım ilişkisinin olası sonuçları. Tedarikçilerle işbirliği ilişkisi ve çıkar birlikteliği ve olası sonuçları. Tedarikçilerle nötr ilişkiler ve olası sonuçları. Tedarikçi seçimi. Tedarikçi değerlendirmesinde karne uygulaması. Tedarikçi karnelerinde veri oluşturulması. Tedarikçi seçiminde kullanılacak olan olası standart yöntemler. Tedarikçi karnesi ve stok yönetimi konusunda öncelik sıralaması yapılması: Pareto analizi.

Eğitimin İçeriği Satın almacının kendi özel yaşamındaki verimliliği İdeal bir satın almacının 24 saati Profesyonel verimsizlik ve başarısızlıkta kişisel verimsizliği etkileri Satın alma mesleğinde profesyonellik Satın almacının eğitimi nasıl olmalı Satın almacının inisiyatif kullanımı Malzeme yönetimi ve planlama işbirliği. Satın alma planlaması ve satın almanın stok yönetimi konusundaki sorumluluğu.

Eğitimin İçeriği Satın alma bütçesi Başarılı bir bütçe hazırlamaya yönelik yaklaşımlar. Yüksek enflasyon ortamında bütçe hazırlanması önündeki engeller. Kararsız talep durumunda bütçe hazırlanmasının önündeki engeller. Yeni eğilimler; sabit olduğu varsayılan değerlerle değişken bir bütçe hazırlama mantığı ve kolay projeksiyon yapabilme avantajları. Bütçe yapılabilmesinin temel çıkış noktası : bütçe verilecek olan hedeflere göre hazırlanmalıdır.

Eğitimin İçeriği Satın alma performansının ölçümü. Performans ölçümünde çeşitli kriter yaklaşımları Hangi kriter doğru olabilir? Satın almada maliyet düşürme yöntemleri Stok maliyetlerinde düşüm satın almacının maliyet düşürme önceliği olabilir mi? Stok maliyeti düşürme çalışmalarında satın almanın katkıları Satın almada toplam kalite yönetimi. Satın almada takım çalışması

Bazı Referanslarımız

İletişim Bilgilerimiz Meşrutiyet Mah. Matbaacı Osmanbey Sok. No:14/3 Şişli İstanbul Telefon : 0 212 230 9009 Faks : 0 212 230 9404 www.biymed.com egitim@biymed.com