Yerleşim düzenini etkileyen genel faktörler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mastarlar.
Advertisements

Algoritma.  Algoritma, belirli bir görevi yerine getiren sonlu sayıdaki işlemler dizisidir.  Başka bir deyişle; bir sorunu çözebilmek için gerekli olan.
Materyal Hazırlama Yönergesi Nisan, Materyal Ödevi2 Materyal Hazırlama Hazırlanan materyal vize sınavı yerine geçecek. Materyal ödevlerinin en son.
Hat Dengeleme.
Önem Testleri. Örnekleme yoluyla sağlanan bilgiden hareketle; Kliniklerde hasta hayvanlara uygulanan yeni bir tedavi yönteminin eskisine kıyasla bir farklılık.
Deneysel Yöntem BBY252 Araştırma Yöntemleri Güleda Doğan.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
PLASTİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik Doç.Dr. Ertuğrul GELEN.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
Jominy (Uçtan Su Verme) Deneyi
ÇOK BOYUTLU SİNYAL İŞLEME
Seraların sınıflandırılması
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
Bireysel Farklılıklar ve Öğretim Tasarımı
Stokiyometri, element ölçme anlamına gelen Yunanca, stocheion (element) ve metron (ölçme) kelimelerinden oluşmuştur. Stokiyometri, bir kimyasal reaksiyonda.
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
AMAÇ Bu faaliyette verilen bilgiler doğrultusunda, uygun ortam sağlandığında, alçı şekillendirmede kullanılan pim çeşitlerini tanıyarak, teknik resim kurallarına.
Öğretimin Uyarlanması
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
Görev 1 31 Ekim e kadar Görev 1’i tamamlayıp ye göndermeniz gerekiyor.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
AHMET HAKİ TÜRKDEMİR, ALTUĞ AYSUN
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
1-HETEROJEN KARIŞIMLAR (ADİ KARIŞIMLAR):
AT BARINAKLARI (TAVLALAR).
Maddenin Ayırt Edici Özellikleri
Isı Yalıtımı.
Temel Haslık Testleri.
5.Konu: Kimyasal Tepkimeler.
a) Burada gördüğünüz eserler sizde hangi duyguları uyandırdı
GELECEK PİYASASI İŞLEMLERİ
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Panelistlerin Seçimi Tat ve koku duyarlılığı testleri Altı temel tada duyarlılığın saptanması:
GÖRSEL MATERYAL TASARIMI
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
BESİ SIĞIRCILIĞI.
İSTATİSTİK.
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
ÖĞRETİM ARAÇ-GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
MADDEYİ TANIYALIM.
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Problemler – Kültür Sırasında Problemler
KARIŞIMLAR Karışım, birden fazla maddenin yalnız fiziksel özellikleri değişecek şekilde bir araya getirilmesiyle oluşturulan madde topluluğudur. Karışımın.
Oyun İçine Gömülü Öğretim
KALITIM VE ÇEVRE I. Kalıtım II. Çevre
Tezin Olası Bölümleri.
BELLEK.
Saf Madde ve Karışımlar Hazırlayan: İlayda Turgut
SULAMA YÖNTEMLERİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
Ölçmede Hata Kavramı ve Hata Türleri
Eğitim Önemlidir İKS kadrosunun ve çiftçilerin eğitimi İKS sürecinin önemli bir bölümüdür. Hedef çiftçilerin, ve proje çalışanlarının organik çiftçiliğin.
ARAŞTIMALARDA YÖNTEM.
MADDEYİ TANIYALIM.
ATIK ve ATIK YÖNETİMİ LABORATUVAR ÇALIŞANLARI İÇİN BİYOLOJİK TEHLİKELERE KARŞI TEMEL BİYOGÜVENLİK KURALLARI Keep Lab Safety Keep You Healthy ( TR01-KA )
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
LEZZET PROFİLİ ANALİZİ
Bilimsel araştırma türleri (Deneysel Desenler)
KONU : ÖRÜNTÜ ve SÜSLEMELER KAZANIM :
Sunum transkripti:

Yerleşim düzenini etkileyen genel faktörler 1. Renk ve ışıklandırma 2. Renkli ışıklar 3. Havalandırma, sıcaklık ve nem 4. Yapı malzemeleri

1. Renk ve ışıklandırma Gri renk Akkor lamba  

2.Renkli ışıklar

3.Havalandırma, sıcaklık ve nem 22-24 C havalandırılmış %45-55 bağıl nem

Yapı malzemeleri Kağıt, kumaş, halı ve diğer gözenekli malzemeler

Düzgün ve kolay temizlenebilen, koku absorbe etmeyen yapı malzemeleri tavan, duvar ve zemin Paslanmaz çelik, vinil kaplamalar teflon ve formika İlgi dağıtmayacak, rahatsız etmeyecek desen ve renk nötral renkler(gri, kurşuni, soluk kahverengi)

Ürün Kontrolleri

Örnek hazırlama Alet ve ekipmanlar Teraziler Saat  Paslanmaz çelik ekipmanlar Cam eşya 

Malzemeler Plastik Tahta Kaplar cam, paslanmaz çelik sırlanmış porselen Kokusuz plastik ?

Hazırlama teknikleri Kullanılacak ürün miktarı ağırlıkça veya hacimce ölçülmeli.  Katılan her gıda bileşeni ölçülebilmeli Hazırlama işlemi, süre denetimi, sıcaklık, karıştırma hızı, büyüklük ve hazırlama ekipmanları   Tüketim süresi

Örneklerin Sunuluşu örneklerin görünüşü, büyüklükleri, sıcaklıkları, kullanılan servis tabakları, bardaklar, kodlama, sunuş sırası, verilecek talimatlar yıkama faktörleri

1.Örnek hazırlama çiğ, pişirilmiş, parçalara ayrılmış, dilimlenmiş, püre edilmiş, suyu çıkarılmış.

Farklılık testleri- ürün tek başına;

Tercih/kabul testlerinde ürünler normalde tüketim şeklinde

standart bir yöntem standartlar ile hatırlatma Lezzet profili veya doku profil analizinde standart şart

2.Örnek sayısı tam ve eşit sayı

Alkollü içecekler dışında 4–8 Alkollü içeceklerde ise 3–4.

3. Örnek büyüklüğü Genelde paneliste "bir ağız dolusu" olarak hissedilebilecek miktarlarda örnek sunulmalıdır.

4.Örnek sıcaklığı Beyaz şarap için 16-19 0C, Kırmızı şaraplarda 18-20 0C, Süt için 15  0C, Dondurulmuş meyve suyu kons. 10-13  0C  veya 23-24 0C önerilmektedir. 

5.Örnek kapları Aynı büyüklükte ve renk tat ve koku geçmemeli Çok iyi çalkalama 

6. Sıralama, kodlama ve örneklerin numaralandırılması ABC - ACB - BCA - BAC - CBA - CAB olarak 6'Iı kombinasyon şeklinde ve rastgele olmalıdır.

7.Maskeleme Duyusal değerIendirmede örneğe ait bazı duyusal özelliklerin ölçülen niteliğin iyi saptanabilmesi için maskelenmesi gerekebilmektedir.

Örnekleme  Kayıt Defteri

Panelist Kontrolleri Panelistlerin eğitimi, Ürün-panel saatleri ilişkisi Panelist-ortam

Ürün-panel Saatleri İlişkisi Sigara Sert kahve ara öğün

Panelist-Ortam İlişkisi Renkli ışıklar, yüksek nem açık test alanları