Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Görev 1 31 Ekim e kadar Görev 1’i tamamlayıp ye göndermeniz gerekiyor.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Görev 1 31 Ekim e kadar Görev 1’i tamamlayıp ye göndermeniz gerekiyor."— Sunum transkripti:

1 Görev 1 31 Ekim e kadar Görev 1’i tamamlayıp ye göndermeniz gerekiyor. İlk göreviniz 20 puan Şablonda Görev 1 ’de belirtilen bölümleri bilgisayar ortamında yazıp, şablon dosyasını eposta ile göndereceksiniz.

2 Görev 1 Araştırma probleminin belirlenmesi (Şablonda bölüm 1.3 ün yazılması) Araştırma alt problemlerinin belirlenmesi (Şablonda bölüm 1.4 ün yazılması) Araştırmanızın amacının belirlenmesi (Şablonda bölüm 1.1 in yazılması) Araştırma yönteminin ve deseninin belirlenmesi (Şablonda bölüm 2.1 in yazılması)

3 Araştırma probleminin belirlenmesi
Araştırma fikri: Araştırma fikirleri günlük yaşam, kişisel deneyimler, geçmiş araştırmalar, kuramlar, yöntemler ve tekniklerdeki gelişmeler gibi kaynaklar yoluyla belirlenebilir. Araştırma konusu: Araştırma fikrinin ilgili olduğu konudur. Araştırma yapılması düşünülen alanla ilgili bir konudur. Araştırma konusu oldukça kapsamlıdır. Araştırma konusunun kapsamı daraltılarak araştırma problemine dönüştürülür. Araştırma problemi: Çözüm bulunması için üzerinde çalışılan sorundur. Araştırma konusuna göre kapsamı sınırlıdır. Araştırma alt problemleri: Araştırma probleminin çözülmesi için cevaplanması gereken sorulardır.

4 Araştırma probleminin belirlenmesi
Araştırılabilir iyi bir problem: Akla yatkın olmalıdır. Anlamlı olmalıdır. Açık ve anlaşılır olmalıdır. Sınanabilir, test edilebilir, ölçülebilir olmalıdır. Çok geniş veya çok dar kapsamlı olmamalıdır. Özgün olmalıdır. İfadeleri olasılık veya emir kipi şeklinde olmamalı. Yasal ve etik olmalıdır.

5 Örnek Google akademide arama kelimeleri: fen bilgisi problem alt problem Aramada çıkan ilk makalenin linki: Araştırma konusu: Fen bilgisi dersinde eğitim teknolojisi kullanılmasına ilişkin öğrenci görüşleri (Çalışmanın başlığı) Araştırma problemi: Fen bilgisi öğretmenlerinin araç-gereç kullanma sıklıklarına ve eğitim teknolojisine ilişkin öğrenci görüşleri nelerdir? Araştırma alt problemleri: Fen bilgisi öğretmenlerinin araç-gereç kullanma sıklıklarına ilişkin öğrenci görüşleri okul türüne göre anlamlı bir fark farklılık göstermekte midir? Öğrencilerin fen bilgisi derslerinde eğitim teknolojisi kullanılmasının öğrenmeye destek olmasına yönelik görüşleri arasında okul türüne göre anlamlı farklılıklar var mıdır? ( biz de akıllı tahta kullanımının öğrenmeye desteğini araştırabiliriz) 3) 4) Öğrencilerin fen bilgisi derslerinde, eğitim teknolojisi kullanılmasının derse ilgiyi arttırmaya etkisine yönelik görüşleri arasında okul türüne göre anlamlı farklılıklar var mıdır? (biz de öğrenci motivasyonu artırmaya etkisini araştırabiliriz.)

6 Örnek Araştırmanın amacı:

7 Araştırmanın Yöntem ve Deseni
1. Nitel Yöntem Nicel Yöntem Karma Yöntem -Kültür Analizi (Etnografik) Tarama Araştırması Açıklayıcı-Doğrulayıcı -Olgubilim (Fenomoloji) Korelasyonel Araştırma (Nicel->Nitel) -Durum Çalışması-Örnek olay -Nedensel Karşılaştırma Araştırması Keşfedici İncelemesi Deneysel Araştırma (Nitel->Nicel) -Kuram Oluşturma (Gömülü teori) Meta-Analiz Çeşitleme -Tarihsel Araştırma Tek Deneyli Araştırma (Nitel+Nicel) -Kavram Analizi -Anlatı (Biyografi) -Yorumlama (Tefsir) Not: Tarama Araştırma deseni nitel ya da nicel veri toplayabilir. O yüzden nitel ya da nicel bir yöntem olarak kabul edilebilir.

8 Veri Toplama Yöntemleri
-Görüşme -Gözlem -Doküman inceleme -Anket -Ölçekler (Örnek: Likert ölçeği)


"Görev 1 31 Ekim e kadar Görev 1’i tamamlayıp ye göndermeniz gerekiyor." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları