Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

a) Burada gördüğünüz eserler sizde hangi duyguları uyandırdı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "a) Burada gördüğünüz eserler sizde hangi duyguları uyandırdı"— Sunum transkripti:

1

2 a) Burada gördüğünüz eserler sizde hangi duyguları uyandırdı
a) Burada gördüğünüz eserler sizde hangi duyguları uyandırdı? b) Hangi eserin renkleri daha çok dikkat çekiyor? c) Hangi eserlerde renkler canlılık ve sıcaklık ifade ediyor? ç) Hangi resimde tek rengin tonları hâkimdir? d) Resimlerde hangi renk uyumları kullanılmıştır?

3 Renk nedir? Renk  Işığın cisimlere çarptıktan sonra gözde oluşturduğu yansımadır. Renklerin koyu ya da açık oluşu ışıkla ilgilidir. Cisimler yansıttıkları renkte görülürler.

4 Ana renkler Ana Renkler = Bu renkler mavi, kırmızı ve sarıdır. Referans alınan renkler ana renklerdir. Ana renklerin belli oranlarda karıştırılmasıyla ara renkler elde edilir!

5 Ara Renkler Ana renklerin belli oranlarda karıştırılmasıyla oluşan renklerdir. Sarı ve kırmızı karışımı = turuncu , sarı- ve mavi karışımı = yeşil, mavi ve kırmızı karışımı da =mor renkleri oluşturur. Mavi ve kırmızı karışımında karıştırılan renklerin oranı eşit olmalıdır. Yoksa ortaya çıkan renk mor renkten farklı tonda bir renk olur

6 Zıt renkler Renk çemberinde bir esas rengin tam karşısındaki yardımcı renk o esas rengin zıt rengidir. Ya da başka türlü söylersek bir esas rengin zıt rengi o esas rengin dışında kalan iki esas rengin karışımı ile elde edilen 1. derece yardımcı renktir.  - Kırmızının zıt rengi YEŞİL - Mavinin zıt rengi TURUNCU - Sarının zıt rengi MOR


"a) Burada gördüğünüz eserler sizde hangi duyguları uyandırdı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları