Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
Advertisements

KALİTE ETİKETLERİ VE ÖDÜLLER Ayşe SAYLIK TR Ulusal Destek Servisi.
ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
AKADEMİK KARİYER Yrd. Doç. Dr. Doğan BOZDOĞAN
UNI-SET Toplantı Notları
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMI İŞ AKIŞ ŞEMASI ( YÜKSEK LİSANS DERECESİYLE KABUL EDİLENLER) 1.Yarıyıl: Ders Aşaması 1. yarıyıl.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Ömer halİsdemir üniversitesİ Bilgi İşlem Daire BAŞKANLIĞI’na Hoşgeldiniz.. Arzu YILMAZ.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları   Değerli Koordinatörler, Sevgili Öğrenciler,   Üniversitemizin Erasmus+ Öğrenci.
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
Uluslararası Pazarlama Araştırması
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
ULUSLARARASI CAMBRIDGE PROGRAMLARI
ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ TANITIM PROGRAMINA
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Projeye Mali Kaynak Sağlama
Erasmus+ Toplantısı.
Cube Organization Presents.
HLK 222 SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) ve KORUMA YAKLAŞIMLARI
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘f’
1- İmam Hatip Okulları nedir?
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
Öğrenim Öğrencileri Learning Agreement For Studies (Öğrenim Anlaşması)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Çevre teknikeri kimdir?
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Çevre teknikeri kimdir?
Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Geliştirme Genel Müdürlüğü
ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK bölümü
Sunum transkripti:

Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü

Mevlana Değişim Programı Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır. Diğer değişim programlarından farklı olarak, bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır. Değişim Süreleri: Öğrenciler için : En az Bir Yarıyıl, en fazla iki yarıyıl Öğretim Elemanları İçin: 1 – 12 hafta

Programın Adı Programa adını veren Mevlana’nın asıl adı Muhammed Celâleddin’dir. Hz Mevlana, Horasan yöresinin Belh şehrinde 1207 tarihinde doğmuştur. XIII. yüzyılda yaşamış, Hz Mevlana; “Gel ne olursan ol, gel” dizelerine yansıdığı üzere insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmemiştir. Sınırsız insan sevgisi ve hoşgörüsüyle sadece İslam âlemini değil, tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Hayata ve insanlara bakışıyla bir fikir adamı olarak da tüm dünyada kabul edilmektedir. UNESCO, Mevlana’nın doğumunun 800. yıldönümü nedeniyle, 2007 yılını Mevlana ve Hoşgörü Yılı ilan etmiştir.

Mevlana Değişim Programı’nın Amacı DEĞİŞİM SAĞLAMAK Ayrıca Mevlana Değişim Programı’nın temel amaçları; Türkiye’yi yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmek, Yükseköğretim kurumlarımızın akademik kapasitelerini artırmak, Yükseköğretimin küreselleşme sürecine katkıda bulunmak, Türkiye’nin zengin tarihsel ve kültürel mirasını küresel düzeyde paylaşmak, Kültürler arası etkileşimin artmasıyla, farklılıklara saygı ve anlayış kültürünün zenginleşme sini sağlamaktır.

Mevlana Öğrencisi Nasıl olmalı? Bölgesini ve dünyayı daha iyi tanımak ve anlamak isteyen, Ülkesine ve Milletine hizmet etmek temel arzusunda olan, Değişime ve rakabete açık Donanımlı ve kendine güvenen, Rekabet duygusu güçlü, Küresel bilinç ve sorumluluk duygusuna sahip öğrencilerdir.

Mevlana Değişim Programı’nın Sağlayacağı Faydalar Farklı Akademik deneyim ve Bakış Açısı Sosyo kültürel değişim, Kariyer gelişimi Ortak Proje Geliştirme ve Uygulama Karşılıklı Seminerler, kongreler düzenleme

Mevlana Değişim Programı’na Kimler Katılabilir? Önlisans, Lisans ve lisans Üstü öğrenciler (Eğitim alma için) Öğretim Elemanları (Ders verme ve Alma ve diğer amaçlar için) Ortak proje yapan öğretim elemanları Uluslararası Değişim programları seminer ve toplantılarına katımak isteyenler Protokol görüşmeleri yapanlar

Mevlana Değişim Programı’na Başvuru Mevlana Değişim Programı öğrencisi olmak için temel koşullar birkaç başlık altında toplanabilir: Öğrencinin, örgün eğitimde kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması, Not ortalaması en az 2.5/4 olmak ( Ön lisans ve Lisans için) Yüksek lisans ve doktora için• %50 dil puanı + %50 Not Ortalaması, Hazırlık ve Birinci sınıflar proğrema başvuramazlar

Programın İşleyişine İlişkin Diğer Temel Hususlar Nasıl başvuru yapmalı? Öğrenciler, Türkiye’de kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun Mevlana Değişim Programı kurum koordinasyon ofisine https://mevlana.yok.gov.tr internet adresinden ulaşabileceği gerekli formları eksiksiz bir şekilde doldurarak başvurusunu gerçekleştirebilir. Mevlana Değişim Programı kurum koordinasyon ofisine başvurularını yapabilirler.

Programın İşleyişine İlişkin Diğer Temel Hususlar Mevlana Değişim Programı’ndan yararlanmak isteyen bir öğrenci gittiği kuruma eğitim öğretim ücreti öder mi? Kendi okulunda ödediği katkı dışında bir ücret ödemez Programa katılan öğrenci dönem kaybına uğrar mı? Hayır

Mevlana Değişim Programı Süresince Burslar Öğrenciler ile ilgili hususlar: Aldığı burs ve/veya krediler devam eder Ödenecek burs tutarı, gideceği Ülkenin standartlarına göre YÖK tarafından belirlenir. Burs Miktarları;

2017-2018 yılı için öğrenciler verilen burs miktarı 1000 TL’dir

Programla İlgili Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim? Mevlana Değişim Programı kurum koordinasyon ofislerinden https://mevlana.yok.gov.tr YÖK Akademik Değişim Programları Bölümünden

Protokol Yapılan Üniversiteler 1- Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi 2-Somali National Üniversitesi 3- Pakistan Muhammad Nawaz Shareef Tarım Üniversiesi (YÖK denliği ?) 4- Nakhchivan State University 5-Azerbaycan Devlet Petrol Ve Endüstri Üniversitesi 5- Rusya Federasyonu SOUTHERN UNIVERSITY (IMBL) 6- Tunus Kasserine Teknoloji Enstitüsü 7- Ürdün Üniversitesi