MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR BİRİMİ (KABİ)
Eğitim Bilimleri Bölümü

TÜRK TORAKS DERNEĞİ 1.
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
LİSANSÜSTÜ EĞİTİME İLİŞKİN SORUN VE ÖNERİLER
NÜKLEER TIP ANABİLİM DALI
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Misyon (1) Kocaeli ili ve çevresini içine alan bölgeye nitelikli göğüs cerrahisi hekimlik hizmeti verebilmek, Göğüs cerrahisinin daha spesifik ve ileri.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
Kocaeli Üniversitesi Deneysel ve Klinik Araştırmalar Merkezi (DEKART)
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2008–2012 STRATEJİK PLANI Şubat 2008.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Stratejik Plan Taslağı.
Üstün Yetenekli Çocuklar Uygulama ve Araştırma
ME.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANLAMA RAPORU
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Özdeğerlendirme Kurulu Raporu 30 Haziran 2010 Ankara.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
İÇERİK DURUM ANALİZİ Tarihi Gelişim
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Stratejik Plan Çalışması.
2006 – 2011 STRATEJİK PLAN SUNUMU
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 19 Aralık 2012.
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Stratejik Plan Formatı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
Yüksek kalite standartlarında tanı ve tedavi hizmeti sunmak
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Yüksek kalitede standartlarında tanı ve tedavi hizmeti sunmak
KASTAMONU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Süleyman Üniversitesi Demirel.
İÜ AUZEF VİZYON VE STRATEJİ ÇALIŞTAYI Melih Arat ve Hakan Turgut
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI (3. PLAN DÖNEMİ)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı Stratejik Plan Çalışması.
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Stratejik Plan Çalışması

MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma faaliyetleri ile evrensel bilime katkıda bulunmak ve geliştirilmesi amacı ile kamu hizmeti yürütmek, Bilgi ve becerilerini alanında uygulayabilen, toplum sağlığına duyarlı, etik değerlere bağlı ve bilimsel yetkinliğe sahip hekimler ve bilim insanları yetiştirmek, Tüp bebek ünitesinde tedavi gören hastalara embriyolog olarak bilimsel, çağdaş düzeyde ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak.

MİSYON Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı; Akademik personel, Öğrenciler (mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası), Tıp fakültesi ve hastane çalışanları, Tüp bebek ünitesi hastaları, Tıp Fakültesinin tüm Anabilim Dallarına hizmet sunmaktadır.

MİSYON Kuruluş hangi alanda çalışıyor? Histoloji ve Embriyoloji (Tüp bebek ünitesi, Histoloji Laboratuvarları) Kuruluş hangi gereksinimleri karşılıyor? Mezuniyet öncesi öğrenci eğitimi Mezuniyet sonrası eğitim (Yüksek lisans, Doktora ve Uzmanlık Eğitimi) Bilimsel araştırmalar ve etkinlikler

PAYDAŞLAR Öğrenciler, Araştırma görevlileri Öğretim üyeleri Tıp fakültesi ve hastane çalışanları Öğrenci aileleri Mezun öğrenciler Tıp Fakültesi Dekanlığı ve paydaşları Diş Hekimliği Fakültesi ve paydaşları Sağlık Bilimleri Fakültesi ve paydaşları Sağlık Meslek Yüksekokulu ve paydaşları Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve paydaşları Rektörlük ve paydaşları

DEĞERLER Atatürk devrim ve ilkelerine saygı, Evrensellik, çağdaşlık, yenilikçilik, değişime açıklık, Öğrenci, hasta ve diğer insanların haklarına saygı, Toplumsal sorunlara duyarlılık, Adalet ve hukuka saygı, Düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı, Üretkenlik, Bilimsellik, Profesyonellik, Etik kurallara saygı, Eşitlikçilik, Tutarlılık, Açıklık, ulaşılabilirlik/erişilebilirlik, Ekip ruhu ve dayanışma, katılımcılık, Bölüm ve kurumu sahiplenmek, aidiyet.

DEĞERLER Kuruluşun çalışma felsefesi nedir ? Histoloji ve Embriyoloji bilgi ve becerisi ile tıp fakültesi, bölge ve ülke düzeyinde güncel laboratuvar tekniklerini kullanabilen; çağdaş, yenilikçi, donanımlı ve uluslararası alanda öncü tıp hekimleri, uzmanlar ve bilim insanları yetiştirmek.

DEĞERLER Standartlar Histoloji ve embriyoloji konusunda; eğitim-öğretim, bilimsel ve akademik çalışma ile kamu hizmeti alanlarında; çağdaş ve rekabetçi nitelikte; ulusal ve uluslar arası standartlara uygunluk.

DEĞERLER İdealler Histoloji ve Embriyoloji alanında güncel, nitelikli ve bilimsel düzeyde eğitim ve öğretim hizmeti yürütmek, Güncel sağlık sorunları ve koşulları dikkate alarak araştırmalar yapmak, Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi amacı ile kamu hizmeti yürütmek.

ÖZ DEĞERLENDİRME Temel Yöntem: GZFT (SWOT) Analizi Kuruluş İçi Analiz Güçlü Yönler Zayıf Yönler Çevresel Analiz Fırsatlar Tehditler

ÖZ DEĞERLENDİRME GÜÇLÜ YÖNLER Kurumsal temeli güçlü olan, genç ve dinamik bir Tıp Fakültesine bağlı Anabilim Dalı olması, Kuruluşundan beri tıp eğitiminde artan bir ivmeyle gelişen bir konumda olması, Eğitim altyapısının yenilenme çalışmalarının güncel olarak devam ettirilmesi, Akademik kadronun; aktif, yeniliklere açık ve nitelikli öğretim üyelerini içermesi, Eğitim programlarının her yıl paydaşların katılımı ile güncel bilgiler ışığında değerlendirilmesi ve sürekli güncellenmesi.

ÖZ DEĞERLENDİRME GÜÇLÜ YÖNLER Akademik kurulumuzda sınav öncesi soruların dinamik bir şekilde hazırlanarak seçilmesi, Tıpta Uzmanlık ve lisansüstü eğitiminin Türk Histoloji ve Embriyoloji derneğinin önerdiği standart eğitim programı çerçevesinde titizlikle yürütülmesi, Histoloji ve Embriyoloji alanında bir çok konuda yapılan bilimsel çalışmalarda uluslararası düzeyde bilime katkıda bulunma, Tüp bebek ünitesi bünyesinde embriyoloji alanında bir çok hastaya güncel ve başarılı tedavilerin uygulanması.

ÖZ DEĞERLENDİRME ZAYIF YÖNLER Öğrenci sayısının fazlalığı, Anabilim dalı laboratuvarının teknik donanımının ve havalandırma sisteminin yetersizliği, Anabilim dalında teknisyen ve sürekli görev yapan hizmetli gibi yardımcı personelin bulunmayışı, Kurumun araştırma alanlarındaki gücünü arttırabilecek kurumsal araştırma hedeflerinin yeteri kadar belirlenmemesi.

ÖZ DEĞERLENDİRME FIRSATLAR Deney Hayvanları Laboratuvarının varlığı, Ulusal ve uluslararası araştırma fonlarının artışı, Üniversitemiz bünyesindeki BAP biriminin ve TÜBİTAK’ın bilimsel destek bütçesinin artması, Anabilim Dalında öğretim üyelerinin bilimsel özgürlük içerisinde çalışabilmesi, Tez çalışmalarının BAP ile desteklenmesi, Batı Karadeniz üniversitelerindeki ilgili anabilim dallarıyla kurulan iyi ilişkiler, Üniversitemiz bünyesinde eğitim ve araştırmaya yönelik düzenlenen çalıştaylar ve kurslar.

ÖZ DEĞERLENDİRME TEHDİTLER Öğrenci kontenjanlarının plansız artışı Araştırma görevlileri kadrolarının azlığı ve zaman içerisinde de kadro sıkıntısının devam etme olasılığı Üniversite hastanelerinde uygulamaya konan performans sistemindeki sorunlar Temel Tıp Bilimlerine bakış açısındaki negatiflikler ve buna bağlı gelecek endişesi

VİZYON Eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma alanında ulusal ve uluslar arası düzeyde tanınır konuma gelmek, Tüp bebek ünitesi bünyesinde embriyoloji alanında sadece ülkemizde değil dünyada da referans merkezi haline gelmek.

STRATEJİK AMAÇLAR A. Eğitim ve Öğretim Süreçleri Stratejik Amaç I. Mezuniyet öncesi eğitim programının yapısının, içeriğinin, öğrenme-öğretme ve değerlendirme süreçlerinin geliştirilmesi. Mezuniyet sonrası eğitimde kurumsal standartların belirlenmesi. Stratejik Amaç II. Anabilim Dalı içerisindeki Histoloji laboratuvarının, öğrenci eğitim ve öğretim materyallerinin hazırlanması ve asistan eğitiminin kalitesinin artırılması için yer ve ekipman açısından yeterli donanıma sahip bir hale getirilmesi. Stratejik Amaç III. Uluslar arası akreditasyon programlarına katılımın sağlanması.

STRATEJİK AMAÇLAR B. Araştırma ve Geliştirme Süreçleri Stratejik Amaç I. Multidisipliner çalışma ortamını geliştirerek ve güçlü olduğumuz altbirimlerdeki teknolojik yeterliliğimizi artırarak bilimsel araştırma kalitesini artırmak, Yürütülen bilimsel çalışma sayısını ve etki değeri yüksek, rekabetçi yayın sayılarını artırmak. Stratejik Amaç II. Anabilim Dalımızın eğitim-öğretim ve araştırma ile ilgili akademik faaliyetlerinin aksamaması ve ilerleyebilmesi için genç akademisyenlerimizi yetiştirerek öğretim üyesi kadromuzun artırılması, Anabilim Dalımızın akademik personelinin niteliğini yükseltmek, Uluslararası proje çalışmalarına katılımın sağlanması.

STRATEJİK AMAÇLAR C. Uygulama ve Hizmet Süreçleri Stratejik Amaç I. Eğitim yöntemleri ve teknoloji düzeyindeki eksikliklerin giderilerek, Histoloji ve Embriyoloji alanındaki araştırma ve eğitim gereksinmelerinin tam olarak karşılanması. Stratejik Amaç II. Anabilim Dalında yer alan tüm laboratuvar hizmetleri için teknisyen ihtiyacının karşılanması. Stratejik Amaç III. Tüp bebek ünitesi bünyesinde embriyoloji alanında sadece ülkemizde değil dünyada da referans merkezi haline getirilmesi.

STRATEJİK AMAÇLAR C. Yönetim Süreçleri Stratejik Amaç Fakültemizin stratejik hedeflerine uygun olarak katılımcı, eşit ve açık bir yönetim sisteminin oluşturulması desteklenerek, Anabilim Dalı personeli verimliliğinin ve memnuniyetinin artırılması. Anabilim Dalında yapılan bilimsel faaliyetlerin paylaşılması, bölüm hizmetlerinin geliştirilmesi ve sonuçların paydaşlarla görüşülmesi.