SİCİL PERFORMANS.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İDARİ-ASKERİ-AKADEMİK-ADLİ PERSONEL İpek Özkal Sayan, Türkiye’de Kamu Personel Sisteminin Gelişimi, Yayımlanmamış Doktora Tezi, SBF 2005.
Advertisements

Pratisyen Hekimlerin Hukuksal Sorunları --- Av
IMF ile stand by anlaşması
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
Sicil: Personelin Değerlendirilmesi
PERSONEL GELISTIRME Butun ulkelerde personel gelistirme gorevi ulkelerin egitim sistemi ve sistemde gorev yapan insan kaynaklari bolumune baglidir. Insan.
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
Ahmet Emre Öz Maliye Uzmanı 21 kasım 2013
Strateji Geliştirme Başkanlığı
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
Hazırlayanlar: Ömer Faruk GÜLSOY Adile TUNÇER Nisa KARAKUM
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
ÜCRET YÖNETİMİ VE ÜCRET SİSTEMLERİ
Kamu personel rejımı Öğr. Gör. A. Çağlar ERKAN.
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
TAPU VE KADASTRO XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TAPU VE KADASTRO XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MOZAİK PERSONEL PERFORMANSINI GELİŞTİRME VE İYİLEŞTİRME TAKIMI MOZAİK PERSONEL.
Stratejik Planlama. Stratejik Planlama-1 A: İşi doğru yapma B: Doğru işi yapma A: Etkinlik B: Etkililik.
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
İGEP Performans Yönetimi
Stratejik Yönetim.
İç Kontrol: İç kontrol, idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
STRATEJİK PLANLAMA.
SAĞLIKTA PERFORMANS YÖNETİMİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI Haziran 2007 Ankara Dr. Mehmet DEMİR.
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
İnsan Kaynakları Yönetiminin
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
ETİK SÖZLEŞME.
KURUM YAZIŞMALARI 1 Öğr. Gör. Hakan YILDIZ.
657 Sayılı Devlet Memurları
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
Takdirname ve Ödüllendirme
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
Türk Kamu Personel Rejiminin Özellikleri ve İstihdam Biçimleri
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimine Giriş
KAMU POLİTİKASI SÜRECİ 4
PERSONELİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE MOTİVASYONU
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimine Egemen Olan İlkeler: 2
BÖLÜM 6 İşgören Performansını Değerlendirme. BÖLÜM 6 İşgören Performansını Değerlendirme.
TAKIMA DAYALI PERFORMANS DEĞERLENDİRME
Kamu Personel Yönetimine İlişkin Sorunlar. Kamu kurumlarının sahip olduğu insan kaynağı ve bu insan kaynağının nicelik ve niteliği özelde kurumsal kapasitenin.
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
50.Yıl DPB T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
1. İnsan kaynakları yönetimine giriş
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
İnsan Kaynakları Yönetiminin
TÜRKİYE İSTİHDAM VERİLERİ
Focus Performans ve Proje Yönetim Sistemi
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
Sunum transkripti:

SİCİL PERFORMANS

Sicil Sicil Arapça resmi belgelerin tutulduğu kütük anlamına gelen bir sözcüktür. Sicil sözcüğünün ikinci anlamı görevlilerin her türlü durumlarının işlendiği dosyadır. Sicil vermek ise yanında çalışan birinin bir aşamaya gelmesinde yeterli olup olmadığını ilgili makama bildirmektir.

Sicil Türk kamu yönetiminde sicil sistemi ilk önce devlet memurları için getirilmiştir. Diğer kamu görevlileri başlığı altında yer alan askeri, adli ve akademik personelin sicil sistemi ayrı yönetmeliklerle ve birbirinden faklılaşan kurallara göre düzenlenmiştir.

Sicil KİT’lerde çalışan sözleşmeli personelin sicil sistemi ayrıca düzenlenmiştir. KİT’ler dışında istihdam edilen sözleşmeliler ile geçici personel için genel bir sicil düzenlemesi yoktur.

Sicil sisteminin ilkeleri Sicil verme yetkisi amirlere aittir. Sicil yıllıktır. Sicil vermede puanlama yöntemi esastır. Sicil gizlidir. Olumsuz sicil belirli bir sonuç doğurur.

Sicilden performansa geçiş Klasik memuriyet anlayışında sicil rejimi memurun bulunduğu yerde, gelecekte bulunacağı görevleri ve genel olarak memurluk statüsü için yeterli olup olmadığını belirlemek amacıyla değerlendirilmesini hedefler.

Sicilden performansa geçiş Performans değerlendirme, personelin bulunduğu görevde yaptığı işin niteliği ve miktarını önceden belirlenmiş iş standartlarıyla karşılaştırmaya dayanır. İş standartlarıyla yapılan işin miktarının karşılaştırılması, personele ödenecek ücreti belirleyen önemli ölçütlerden birisi olarak kullanılır.

Performans sistemi Kamu personel sisteminde performansa tam geçiş için iş analizi ve görev tanımlamalarının yapılması, Kurumsal stratejik plan ve performans programları hazırlanarak çalışanlar için ölçülebilir hedefler konulması gerekir. Çalışanın performansı kurumsal ve bireysel hedeflere ulaşılmasıyla ölçülür ve değerlendirilir.

Kamu personel rejiminde performans sistemi 2011’de 6111 sayılı Kanunla Devlet Memurları Kanununda yapılan değişiklikle devlet memurları için sicil sistemi kaldırıldı. Sicil değerlendirmesi yerine herhangi bir model önerilmedi. “Başarı değerlendirmesi” adıyla yeni bir uygulama getirildi.

Başarı değerlendirmesi adı altında performans sistemi Başarı değerlendirmesi belirli ölçütlere bağlandı: Kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, Kamu zararının oluşmasının önlenmesinde, Önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında, Kamusal faydanın artırılmasında, Kamu gelirlerin beklenenin üzerinde artırılmasında, Sunulan hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesinde,

Başarı değerlendirmesi adı altında performans sistemi Başarı değerlendirmesi için somut olaylar ve verilere dayanarak başarıya katkı sağlayan memurlara başarı belgesi verilmesine imkan tanındı.

Başarı değerlendirmesi adı altında performans sistemi Kamu kurum ve kuruluşları, hizmet özelliklerini göz önünde bulundurarak memurların başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere, Devlet Personel Başkanlığının görüşünü almak koşuluyla değerlendirme ölçütleri belirleyebilecektir.