Limonun FAYDALARI VE ZARARLARI.Limon suyunun "MUCİZEVİ ETKİLERİ"

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SiNDiRiM SiSTEMiMiZ Sindirim… Mekanik ve Kimyasal sindirim..
Advertisements

DİŞ VE KEMİK SAĞLIĞINA ETKİLERİ
H İ PERTANS İ YON Kan basıncının normal de ğ erlerden yüksek olmasıdır.
BU BESİNLERİ DAHA SIK TÜKETİN! LİMON: Günde en az iki kez limonlu su içmelisiniz. Alkalin içeren bu meyve, tükettiğiniz asitli besinlerin zararını en aza.
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
MEYVELER VE VÜCUDA YARARLARI
Mayıs 2011 Petra Kristali. Tuzlu gerçekler… Vücudumuz ve Tuz. Yaşamımızı devam ettirebilmemiz için tuza ihtiyacımız var! NEDEN? Yaşam kaynağımız olan.
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ 15 Ocak 2008.
YÜZEY ALANI – HACİM İLİŞKİLERİ
SA Ğ LIKLI BESLENME NED İ R? İ L HALK SA Ğ LI Ğ I MÜDÜRLÜ Ğ Ü BULA Ş ICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR Ş UBES İ.
ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.
K RPUZ Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun faydaları Kanser türlerine karşı etkisinin yanısıra kalp fonksiyonlarının.
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
BAĞIMLILIKLAR VE BESLENME
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
SAĞLIK Sağlık; insanın fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasıdır.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
7. SINIF 1. ÜNİTE ÇALIŞMA KİTABI ETKİNLİKLERİ
Sindirim Hakkında Ne Biliyoruz?
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
MEYVELER
11-17 MART TUZA DİKKAT HAFTASI
Vücudumuzdaki her organın ayrı görevi vardır.
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
FAYDALI BESİNLER.
Şeftali Şeftali anayurdu Doğu Asya ve Çin olan meyvedir.Çiçekleri kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür. Şeftalinin faydaları Vücudun hastalıklara.
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
MADDE BAĞIMLILIĞI VE ZARARLARI
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR??
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
Erik bol miktarda B vitamini içerir.
DİABET (ŞEKER HASTALIĞI)
Öğr.Gör. Suzan Cömert Özata
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ Bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir.Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
Nane. Nanenin Faydalari İş tah açar. Sinirleri yatı ş tırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve ba ş a ğ rısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini.
MADENSEL MADDELER (MİNERALLER)
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BOŞALTIM SİSTEMİ ETKİNLİKLER.
VİTAMİNLER.
E Hazırlayan;Kapkara1980 Eğitimhane.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
GEBZE PLANT MEDICAL DEPARTMENT
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
AKILLI BESİN ANNE SÜTÜ.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Serdar Erşeker Mehmet Şen
YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA.
HAZIRLAYANIN; ADI:Ayşe Nur SOYADI:KAYMAZ SINIFI:4/A NUMARASI:694
SAĞLIKLI BESLENME.
ESKİ ANTAKYA SOKAKLARI, EVLERİ, ÇARŞISI.Hatay/Antakya'nın Tarih Kokan Evleri, Tarihçesi.
PAYAS KALESİ (CİN KULESİ). Hatay'ın En Önemli Kıyı Üssü "Cin (Payas) Kulesi" Payas Kalesi de denilen Cin Kulesi Hatay (Antakya) ilinin Payas ilçesinde.
St SİMON MANASTIRI "AZİZ SİMON" ( Antakya'nın gizli hazinesi) Terk-i Dünya tarikatının merkezi olarak bilinen St.Simon Manastırı HATAY(Samandağ -Antakya) arasındadır.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Sağlıklı Beslenme. YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”,
(ERZURUM) KADAYIF DOLMASI Zeliha IŞIK
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Beslenme İlkeleri - 5.
NERG İ S ALTIN\MEL İ KE ACIBUCA.  İ nsan beyninin fonksiyonlarını yerine getirmesi için su tüketimi önemlidir.  Su vücut sıcaklı ğ ı seviyesini düzenleyen.
İdrar tahlilinde neler test edilir ? Standart bir idrar tahlilinde test edilen kimyasal ve mikroskopik maddeler aşağıda sıralanmıştır. Bunların dışında.
Sunum transkripti:

VE ZARARLARI

Limon suyunun belli ba ş lı faydaları ş unlar : Limon suyunun mucizelerinden faydalanmak için, sabahları güne bir bardak ılık suyun içine sıktı ğ ınız yarım limon suyu ile ba ş layın.

1-)L İ MON SUYU BA Ğ I Ş IKLIK S İ STEM İ N İ Z İ GÜÇLEND İ R İ R. C vitamini açısından çok zengin olan limon, aynı zamanda ba ğ ı ş ıklık ve sindirim sistemlerinin düzenli çalı ş masına, vücudun kanserle sava ş masına ve yaraların çabuk iyile ş mesine de yardımcı...

2-)L İ MON SUYU K İ LO VERMEN İ ZE YARDIMCI OLUR İ çerdi ğ i pektin lifler sayesinde limon açlık hissini azaltacaktır. Genel olarak alkali besinleri daha çok tüketirseniz, daha hızlı kilo verirsiniz.

3-)L İ MON SUYU KAN Ş EKER İ N İ DENGELER *limon suyu içerisinde bulunan asit, besinlerin kan ş ekeriniz üzerindeki etkilerini hafifletiyor.

4-)L İ MON SUYU KANI TEM İ ZLER *Limon suyu vücudun kandaki toksinleri temizlemesine yardımcı oluyor.

5-)L İ MON PH ALKAL İ N SEV İ YES İ N İ DENGELER *Kronik hastalıklarla sava ş mak için vücuttaki alkalin dengesini korumak çok önemli. Limon asit içermesine ra ğ men, tüketildi ğ inde vücudun alkalize olmasına yardımcı oluyor.

7-)L İ MON SUYU S İ N İ RLERE İ Y İ GEL İ R, KONSANTRASYONU VE HAFIZAYI GÜÇLEND İ R İ R Limon suyunun içinde bulunan potasyum, beyne ve sinir hücrelerine yardımcı oluyor. Konsantrasyonu ve hafızayı güçlendirip, sinir sistemini sakinle ş tiriyor. Zihniniz stres altında iken, vücudunuz C vitamini kaybeder. Limon, bu vitaminleri geri kazanmanızı sa ğ lar.

8-)L İ MON SUYU C İ LD İ N İ Z İ TEM İ ZLER C vitamini kırı ş ıklı ğ ınıza ve siyah noktalarınıza iyi gelir, kandaki toksinleri temizler. Sabahları içti ğ iniz ılık suyun etkisini arttırmak adına, limon suyunu do ğ rudan cildinize de sürebilirsiniz.

9-)L İ MON SUYU UYKUSUZLU Ğ A İ Y İ GEL İ R Limon suyu daha iyi uyumanızı sa ğ lıyor.

10-) L İ MON SUYU HAR İ KA B İ R İ DRAR SÖKTÜRÜCÜDÜR Vücudu temizleyip, toksinlerden kolayca arındırılmasını sa ğ lar. Bu sayede, idrar yolunuz sa ğ lı ğ ını korur.

11-)L İ MON SUYU S İ ND İ R İ ME YARDIMCIDIR Taze limon suyu böbrekleri ve sindirim sistemini temizliyor. Vücudun toksinleri atmasına yardımcı oluyor.

12-)KEM İ K ER İ MES İ N İ DURDURUR Limon suyunun içinde bulunan C vitamini vücudun kalsiyumu absorbe etmesine ve dolayısı ile kemik erimesi ile sava ş maya yardımcı oluyor.

13-)Bebeklerin kemik geli ş imine yardımcıdır İ ki yemek ka ş ı ğ ı taze sıkılmı ş limon suyu, suyla karı ş tırılarak hamilelikte içildi ğ inde, bebe ğ in kemik geli ş imine yardımcı oluyor.

ÖZETLE L İ MON;

L İ MONUN ZARARLARI Fazla miktar limon tüketilir ise di ş eti kanamalarına yol açabilir. A ş ırı limon tüketilmesi sinir sistemine zarar verebilir. Kilo vermek istemeyen ki ş ilerin limonu dikkatli kullanmaları gerekir. Aksi halde kilo verdirmeye fayda sa ğ layan meyve arasında ilk sıralarda yer alır. Çok fazla tüketilmesi halinde gözün görme gücünde zayıflamalara yol açabilir. Limonu saf haliyle direk olarak cilde sürmek cildin tahri ş olmasına yol açabilir. A ğ ızlarında yara olan ki ş ilerin a ş ırı limon tüketmemeleri önerilir. Asitli oldu ğ undan dolayı yaraların kanamasına neden olabilir. Tansiyon hastası olan ki ş ilerin fazla limon tüketmemeleri önerilir. Tansiyonun dü ş mesine de neden olabilir. Limonun içerisinde fazla oranda asit yer aldı ğ ı için mide asiti, ülser ve gastrit gibi sorunlara nende olabilir.

«HAZIRLAYAN» «ALİYE SENA ASARCIKLI» « İ ZLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TE Ş EKKÜR EDER İ M» «Umarım Sağlık konusunda ufak bir bilgi ile aklınızda bir ışık tutabilmişimdir.» «Sevgiyle ve Değerle Kalınız…»