Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA."— Sunum transkripti:

1 YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA

2 Yer Fıstığı Nedir ? Bilindiği gibi albümin kanda önemli miktarda bulunan dokuların oluşumu ve onarımı için gerekli proteinlerden biridir. Çok zengin besleyici içeriğine rağmen kalori bakımından çok zengindir. 100 gram yer fıstığı yaklaşık 500 kaloriye denk gelmektedir ve yaklaşık % 50 oranında yağ içermektedir ama bunlara rağmen kolesterol içermemektedir. C ve A vitaminlerini de içermemektedir.

3 Yer Fıstığı Besin Değeri ;
Karbonhidrat (g) 8.29 Protein (g) Yağ (g) 48.1 Lif (g) Kolesterol (mg) 0 Sodyum (mg) 11 Potasyum (mg) 660 Kalsiyum (mg) 40 Demir (mg) 1.82

4 Yer Fıstığı Nasıl Kullanılır ?
Yerfıstığı, fıstık ezmesi yapımında kullanılmaktadır. Çerez olarak kavrularak yenmekte, çiğ veya kavrulmuş hali bazı tatlılara kullanılmaktadır. Ayrıca yağ yapımında da kullanılır. Bu yağ margarin yapımında kullanılır.

5 Yer Fıstığı Nasıl Kullanılır ?
Ayrıca mayonez yapımında, pastanecilikte, hazır salata ve paket yemeklerde kullanılmaktadır. Esasında bu yağ ısıya dayanıklı olduğundan bu gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Ayrıca E vitamini gibi antioksidan bir vitamin içermesinden dolayı kozmetik sektöründe de kullanılmıştır.

6 Yer Fıstığının Faydaları Nelerdir ?
Yer fıstığı zengin bir E vitamini kaynağıdır. Ayrıca içeriğinde resveratrol adı verilen bir antioksidan da bulunur. Çok güçlü bir antioksidan olan resveratrolün vücuda etkisi çok yönlüdür. Ancak oran olarak, resveratrol en çok beklemiş üzüm çekirdeği ve üzüm içerisinde bulunmaktadır. Bu antioksidan madde kalp ve damar sağlığını çok yönlü korur ve kansere karşı savaşçıdır.

7 Yer Fıstığının Faydaları Nelerdir ?
Yer fıstığı gerek bozulmayı ve küflenmeyi önleme gerekse bazı biyokimyasal olaylar nedeniyle kavrulmuş vaziyette tüketilmelidir. Bu haliyle kandaki iyi kolesterol seviyesini yükseltir ve kötü kolesterol seviyesini düşürmektedir. Hormonlara da etki etmekte ve düzgün çalışmasını sağlamaktadır. Göz sorunları içinde önleyici ve oluşumunu azaltıcı etkisi vardır. Özellikle katarakt gibi sorunlara karşı etkilidir.

8 Yer Fıstığının Faydaları Nelerdir ?
Bunların dışında sedef hastalığına karşı yağının etkili olduğu iddia edilmiştir. İçerdiği magnezyum nedeni ile kemik sağlığı için de fayda sağlayabilir.

9 Yer Fıstığının Faydaları Nelerdir ?
Mide sorunlarına da fayda sağladığı söylenmiştir. Ayrıca, aç karna makul ölçülerde yendiğinde tok tutucu peklik verici etkisi vardır. Bu nedenle kilo vermeye yardımcı olabilir.

10 Yer Fıstığının Faydaları Nelerdir ?
Vücut geliştiricilerin yakından tanıdığı, hücre yapılanması ve kas sağlığı için önemli bir protein olan  L-Arginin yönünden en zengin gıdalardan birisidir.


"YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları