Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NERG İ S ALTIN\MEL İ KE ACIBUCA.  İ nsan beyninin fonksiyonlarını yerine getirmesi için su tüketimi önemlidir.  Su vücut sıcaklı ğ ı seviyesini düzenleyen.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NERG İ S ALTIN\MEL İ KE ACIBUCA.  İ nsan beyninin fonksiyonlarını yerine getirmesi için su tüketimi önemlidir.  Su vücut sıcaklı ğ ı seviyesini düzenleyen."— Sunum transkripti:

1 NERG İ S ALTIN\MEL İ KE ACIBUCA

2  İ nsan beyninin fonksiyonlarını yerine getirmesi için su tüketimi önemlidir.  Su vücut sıcaklı ğ ı seviyesini düzenleyen en önemli maddedir.  İ nsan vücudunun kanının %83'lük kısmını su kapsamaktadır.  Su vücuttaki toksinlerin atılmasını sa ğ layan en önemli maddedir.  Suyun hayatımızdaki öneminden biri de eklemlerimizi korumasıdır.  Su besin ve oksijeni hücrelerimize ta ş ımaya yaramaktadır.  Metabolizmanın düzenli bir ş ekilde çalı ş masını sa ğ layan en önemli madde sudur.  Suyun önemi vücudumuza aldı ğ ımız gıdaların sindirimine yardımcı olmasıdır.  İ nsan vücudunda bulunan kasların %75'ini su olu ş turmaktadır.  İ ç organların korunmasını ve düzenli bir ş ekilde çalı ş masını sa ğ layan madde de sudur.  Su ya ş amın en temel kayna ğ ı olmakla birlikte, yeryüzünde de en fazla bulunan maddeler arasında yer almaktadır.

3 Suyu korumak vizyonumuz dur.

4 Su havzalarındaki do ğ al bitki örtüsü; hidrolojik (su) döngüsünün teminine, ta ş kınların dengelenmesine ve düzenlenmesine, sel veya kuraklık gibi a ş ırı (afet) olaylara kar ş ı bir tampon bölge olu ş turulmasına (suların geciktirilmesi yoluyla bir engel te ş kil edilmesine) yardımcı olmaktadır. Bitki örtüsünün ortadan kaldırılması; havza akarlarında siltasyona (birikime), su verimlili ğ inde ve kalitesinde kayıplara, sucul habitatların bozulmasına ve buna benzer olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bitki örtüsü aynı zamanda; yeraltısuyu seviyesinin düzenlenmesinde ve kurak-alanlarda görülen ve geni ş alanları etkilemek suretiyle, halk için giderilmesi maliyetli olan tuzlanmanın önlenmesinde yardımcı olur. Sulak alanlar ve ormanlar; suyu temizleyen ortamlar olarak i ş lev görür. Mangrove' lar; deniz ekosistemleri üzerindeki etkileri azaltacak ş ekilde silt (ince kum) tutar.

5 Sertlik-yumu ş aklık kimyada sıkça kullanılan kavramlardır. sertlik yük yo ğ unlu ğ unun fazla olması, yumu ş aklık ise yük yo ğ unlu ğ unun az olması durumudur. Bir iyonun sertli ğ i yükü artarken ve çapı azalırken artar. tersi durumda ise yumu ş aklık artar. Sert iyonlar sert iyonlarla, yumu ş ak iyonlar yumu ş ak iyonlarla kararlı bile ş ik yaparlar. AgCl, AgBr ve AgI bile ş iklerini ele alırsak Cl-, Br- ve I- iyonları yumu ş ak olan Ag+ ile bile ş ik yapmı ş lardır. Cl-, Br- ve I- aynı yüke sahip olduklarından sertlikleri çapları ile de ğ i ş ecektir. Çapı en büyük olan I- en yumu ş ak, çapı en küçük olan Cl- ise en serttir. Yani en kararlı olan AgI, en kararsızı ise Agcl dir. Dolayısıyla çözünürlük sabiti en dü ş ük olan AgI, en büyük olan ise AgCl olacaktır: Ksp(AgCl)=1,8.10-10 Ksp(AgBr)=3,3.10-13 Ksp(AgI)=1,5.10-16

6


"NERG İ S ALTIN\MEL İ KE ACIBUCA.  İ nsan beyninin fonksiyonlarını yerine getirmesi için su tüketimi önemlidir.  Su vücut sıcaklı ğ ı seviyesini düzenleyen." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları