Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKILLI BESİN ANNE SÜTÜ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKILLI BESİN ANNE SÜTÜ."— Sunum transkripti:

1 AKILLI BESİN ANNE SÜTÜ

2 UNICEF ve Sağlık Bakanlığı:
Günümüzde yenidoğan ve süt çocuğu beslenmesinde İlk 6 ay sadece anne sütü, 6. aydan sonra ek besinlerle birlikte anne sütünü, Emzirmenin 2 yaşın sonuna kadar devam etmesini önermektedir.

3 ANNE SÜTÜNÜN İÇERİĞİ Su Protein (Kazein, whey proteinleri…) Laktoz Yağ
Mineral (Demir, fosfat, iyot, flor…) Karbonhidrat Vitaminler Büyüme faktörleri Enzimler ve hormonlar Alerjik enfeksiyonlara karşı antiinflamatuarlar Mikroplara karşı antimikrobiyal faktörler Bağışıklığı güçlendiren immunomodülatörler ve daha nicesi anne sütünü oluşturmaktadır. Bu bileşenlerin oranları zamanla bebeğin ihtiyaçlarına yönelik değişiklikler gösterir.

4 K vitamini dışında tüm vitaminler anne sütünde bulunmaktadır!

5 EMZİRMENİN ANNE AÇISINDAN FAYDALARI
Anneye duygusal tatmin sağlar. Anne bebek yakınlaşmasını arttırır. Annenin vücudunun doğum öncesi duruma dönmesini kolaylaştırır ve hamilelik kilolarının daha kolay verilmesine yardımcı olur. Rahmin eski boyutlarına dönmesini hızlandırır. Bu sayede kan kaybı azalır. Strese dayanıklılık ve stresle baş etme gücünü arttırır. Yumurtlamalı adetler gecikir. Meme kanseri ve genital kanserlerin gelişimine karşı koruyucu etkileri vardır. Bebeğin beslenmesi konusunda anneye kolaylık sağlar. Anneye ve aileye ilave bir ekonomik yük getirmeksizin bebeğin beslenmesini sağlar.

6 EMZİRMENİN BEBEK AÇISINDAN FAYDALARI
Bebek için ideal özelliklere sahip bir besindir. Bebeğin anneyle yakınlığını arttırır. Bebekte güven duygusu sağlar. Anne sütünün bebeğiniz için sindirimi en kolay besin maddesidir. Bebek ihtiyaç duyduğu her an kendisi için uygun sıcaklıktaki temiz gıdaya ulaşabilir. İlk 6 ay içerisinde bebeklere anne sütü dışında, su dahil hiçbir ek gıda verilmesine gerek yoktur. Bebeğin algılama ve zeka gelişimini olumlu yönde etkiler.

7 Anne sütünün birçok sağlık sorununa karşı koruyucu etkisi vardır
Anne sütünün birçok sağlık sorununa karşı koruyucu etkisi vardır. Örneğin ishal, alt solunum yolu enfeksiyonu, orta kulak iltihabı, idrar yolu iltihabı, zatürre, birçok bulaşıcı hastalık, ani bebek ölümü vb. Bebeğin şeker hastalığı, lenf kanseri, alerjik hastalıklar, iltihaplı bağırsak hastalıkları gibi ciddi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Bebeğin ilerleyen yaşlarda obez (aşırı şişman) olma riskini azaltır.

8 Anne sütü, bebeğinizde bazı kronik rahatsızlıkların oluşma riskini azaltır. (Tip 1 diyabet, çölyak hastalığı, obezite, koroner kalp rahatsızlığı vb. Anne sütüyle beslenme, çene, dişeti ve diş gelişimini de olumlu yönde etkilemekte, ileri yaşta görülen diş çürüğü riskini de azaltmaktadır. Anne sütü ile beslenme, bebeğin zeka gelişimini ve entelektüel yapısını olumlu yönde etkilerken, konuşma sorunlarının da daha az olmasını sağlar.

9 SÜT KARDEŞLER EVLENEMEZ !!!


"AKILLI BESİN ANNE SÜTÜ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları