 Malezya üzerinden gelen insanlar Papua’da ilk yerleşim birimlerini kurmuştur.  Portekizli denizci Jorge de Meneses adayı keşfeden ilk kaşiftir ve adalara,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
Advertisements

ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
AMERİKA’NIN KEŞFİ Amerika'nın coğrafi olarak ilk keşfi 10.yüzyılda Grönland'ın doğusunda bir koloni kuran İzlandalılar tarafından gerçekleştirilmiştir.
Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Avro.
ABD İŞGALİ SONRASI IRAK’TA MİLLİ GÜVENLİĞİN KURUMSALLAŞMA SORUNU
CUMHURİYET BAYRAMI.
KÖRFEZ’DE SAVAŞ.
ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ
-) yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika toprakları olan Trablusgarp ve Bingazi yi İtalyaya bırakmış, Balkan hezimeti ise, 500 yıldır.
Birinci Dünya Savaşı.
ÜLkeLer Arası KöprüLer
GÜNEY CEPHESİ Mondros Ateşkes Antlaşması ile İngilizler Musul, Urfa, Antep ve Maraş’ı,, Fransızlar Adana ve dolaylarını işgal ettiler. İngiltere ve Fransa.
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
AVUSTRALYA.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KÖRFEZ SAVAŞLARI ve DOĞAL KAYNAKLARIMIZ
sandıklı imam hatip lisesi
I. DÜNYA SAVAŞI’NIN NEDENLERİ SAVAŞIN BAŞLAMASI
20. YÜZYIL BAŞLARINDA OSMANLI DEVLETİ.
Cem Yurtsev Malezya müziği eşliğinde.
1.DÜNYA SAVAŞI’NDA OSMANLI DEVLETİ HANGİ CEPHEDE?
PARİS BARIŞ KONFERANSI
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
ÜLKE,MİLLET,DİL,BAŞKENT
1.ÜNİTE BİR KAHRAMAN DOĞUYOR ÖZET
Avustralya (Okyanusya)
I.DÜNYA SAVAŞI
Cepheden Cepheye Mustafa Kemal
KUVAYIMİLLİYE ?? Türk milletinin bağımsız yaşama isteğinin ve vatanseverlik duygusunun eseri olarak ortaya çıkan bu direniş azmine denir. Milletimizin.
AMERİKA’NIN BAĞIMSIZLIĞI VE FRANSIZ DEVRİMİ
ORTAÇAĞ’DAN RÖNESANSA
En Yeni 10 Ülke.
II.MEŞRUTİYET’İN İLANI
 SAVAŞIN NEDENLER İ  EKONOM İ K NEDENLER  S İ YAS İ NEDENLER  SAVAŞTAK İ BLOKLAR  İ TT İ FAK VE İ T İ LAF DEVLETLER İ.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
En Yeni 10 Ülke
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
MİLLİ MÜCADELE.
ULS2008 ULUSLARARASI GÜVENLİK KURAMLARI ve ANALİZİ
AMERİKA TARİHİNDE VERGİ İSYAN HAREKETLERİ
I.DÜNYA SAVAŞI ( 1914 – 1918 ).
Coğrafya Performans Ödevi
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
ATATÜRK DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKASI
MİLLİ UYANIŞ: YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER / Birinci Dünya Savaşı’nın Sonu ve Mondros Ateşkes Antlaşması.
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
1.DÜNYA SAVAŞI.
Küresel Rekabetin Merkezindeki Afrika Ufuk TEPEBAŞ
Uluslararası İşletmecilik Kısım 3 Bölüm 10 – Uluslararası Para Sistemi
I.BALKAN SAVAŞI.
I.DÜNYA SAVAŞI ( ) V.MEHMET REŞAT ( )
Azınlıkların Kurduğu Zararlı Cemiyetler – Milli Cemiyetler
demokrasinin temel ilkeleri
Savaşın Nedenleri 1870 yılında siyasi birliğini kuran İtalya'nın sömürge yarışında geri kalması Sanayileşmesini tamamlayan İtalya'nın ham madde ve Pazar.
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
II. DÜNYA SAVAŞINDA GÜNEY AFRİKA CEPHESİ.  10 Haziran 1940’ta savaşa giren İtalya’nın ilk amacı,güçlü bir donanmaya sahip İngiltere’nin Akdeniz’deki.
TANZ İ MAT FERMANI. TANZ İ MAT NED İ R ?  Tanzimat kelimesi “düzenleme” anlamına gelmektedir.
TRABLUSGARP VE BALKAN SAVA Ş LARI AFYONKARAH İ SAR NASUF TANRIVERDİ.
 23 Temmuz-7 Ağustos 1919 ERZURUM KONGRESİ Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
1. DÜNYA SAVAŞI VE SONUÇLARI
Dünyayı dolaşan ilk denizcidir Macellan 1480 yılında Sabrosa da doğdu. Küçük yaşta saray hizmetlerinde bulunan Macellan, sonraları Portekiz donanmasında.
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
I.Dünya Savaşı Öncesi Gelişmeler
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
güney kore slaytı
I.DÜNYA SAVAŞI Sebepleri: a-Almanya’nın siyasi birliğini tamamlayarak, sömürgecilikte İngiltere’ye rakip olması b -Fransa ve Almanya arasındaki Alsas-Loren.
1914 I. DÜNYA SAVAŞI 1918.
Sunum transkripti:

 Malezya üzerinden gelen insanlar Papua’da ilk yerleşim birimlerini kurmuştur.  Portekizli denizci Jorge de Meneses adayı keşfeden ilk kaşiftir ve adalara, bulanık saçlı insanların toprağı anlamına gelen “ilhas dos papuas” ismini vermiştir.  İspanyol kaşif İnigo Ortiz de Retes, adaya “Yeni Gine” ismini vermiştir çünkü Afrika’daki Ginelilerle, bu adadaki Papualılar birbirine çok benzediğini söylemiştir.  Bölgeye Fransız denizciler gelmiş ve adayı bir süre yönetmişlerdir.  Adaya gelen birkaç İngiliz’den biri olan Sir Moresby, kısa sürede ipleri eline alarak adanın İngilizler tarafından ilhak edildiğini ilan etmişti  Bismarck’ın yaptığı reformlar sonucu sömürge pazarına adım atan Almanya, Yeni Gine’nin kuzeyini ele geçirmiş ve güneydeki İngiliz kolonisiyle komşu olmuştur.

 İngiltere, Yeni Gine’nin yönettiği kısmı ile Papua adasını birleştirerek oluşan yeni adaların genel ismini “Papua Yeni Gine” olarak değiştirmiştir.  I.Dünya Savaşı sırasında sömürgelerine asker gönderemeyen Almanya’nın zayıflığından faydalanan Avustralya, adaları ele geçirmiştir.  I.Dünya Savaşından sonra Milletler Cemiyeti, adaları Avustralya manda yönetimi olarak tanımıştır.  Adada keşfedilen altın madenleri sayesinde binlerce kişi iş sahibi olmuştur.  II.Dünya Savaşı esnasında Japonya adayı işgal etmiştir.  ABD ile adada yapılan savaş II.Dünya Savaşının en kanlı muhaberelerinden biri olmuş ve her iki taraftan toplam ’e yakın kayıp meydana gelmiştir.  BM kararıyla ada Avustralya’ya “Papua Yeni Gine” adıyla bırakılmıştır.  Avustralya tarafından adanın yönetilmesi için 28 kişilik bir konsey kurulmuştur.

 Ülke genelinde ilk kez yerli halkın da katılımıyla seçimler yapılmıştır.  Ülkeye özerklik verilmiş ve Michael Somare geçici bir koalisyon hükümeti kurarak başbakanlık yapmıştır.  Yeni para birimi olan Kina, Avustralya Dolarının yerini almıştır.  Papua Yeni Gine, Avustralya’dan bağımsızlığını kazanmıştır.  Bağımsızlıktan bu yana ilk genel seçimler yapılmış ve Somare hükümeti iktidarı devam etmiştir.  Pasifik Okyanusunda meydana gelen deprem sonrası oluşan tsunami sonucunda ülkenin kıyı şeridi büyük zarar görmüş ve yaklaşık kişi yaşamını kaybetmiştir.  BM, iktidardaki PNG partisinin talebi üzerine ülkede siyasi ofis açmıştır.  Yapılan seçimler sonucunda Joseph Kabui Bougainville, cumhurbaşkanı seçilmiştir.

 Ülkeye bağlı adacıklardan biri olan Duke Of York Mercan adasının küresel ısınma nedeniyle yavaş yavaş sulara gömüldüğü belirtilmiştir.  Sir Michael Somare, 3. Kez üst üste başbakan seçilmiştir.  Ülke Çin’e sıvılaştırılmış doğalgaz satmak için anlaşmıştır.  Yapılan seçimlerde oy kaybı yaşayarak başarısız olan Somare hükümeti kuramamış ve yeni başbakan Peter O’Neill olmuştur.  Avustralya’nın Papua Yeni Gine’den göçmen kabul etmemesi üzerine 400 kişi açlık grevine başlamış yalnız bir sonuç alınmamıştır.