Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı 425-530 μ arasında değişen, 10-50 lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
28 Nisan 2014 EDİRNE Prof. Dr. Naim SAĞLAM Fırat Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü 23119, Elazığ.
Advertisements

İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 5 KESME. Esası? Oksijen saflığının etkileri? Kesme üfleci ve çalışma şekli? Yüzey kalitesi değerlendirmesi?
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
6.SINIF FEN ÖDEVİ. Uygulanan yalıtım kalınlığına ve kullanılan malzemenin ısı iletkenliğine bağlı olarak, ısı kaybı % oranında azaltılır. Yoğuşma.
2 Yatırım Karlılık Analizleri Finansal Analizler Basit Yöntemler İndirgenmiş Yöntemler Karlılık Yöntemi Geri Ödeme Süresi Yöntemi Net Bugünkü Değer Yöntemi.
Havalandırma Problemleri
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Beşinci Bölüm EKONOMİK ORGANİZASYON
COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ
Asya Levreği (Lates calcarifer ) Yetiştiriciliği
EĞİTİM ORTAMLARININ DÜZENLENMESİ
Kanatlılarda kesim.
FOTOSENTEZ HIZINA ETKİ EDEN FAKTÖRLER
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
BESLENME VE DİYETETİKTE
ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
Sperma Özellikleri Küre şeklinde, akrozomsuz bir başa sahiptir.
Ördek Barınakları.
ÜRETİM YÖNETİMİ.
Necator americanus ve Ancylostoma doudenale
KOBAY Araştırmalarda sadece kısa ve sert kıl yapısına sahip İngiliz kobay ırkı ve bu ırka ait Duncan-Hartley, 2 ve 13 soyları kullanılmaktadır. Duncan-Hartley.
TULUMSU YAVRU ÇÜRÜKLÜĞÜ
BÖLÜM 11 SES. BÖLÜM 11 SES SES DALGALARI Aşağıdaki şeklin (1) ile gösterilen kısmı bir ses dalgasını temsil etmektedir. Dalga ortam boyunca hareket.
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket. BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket.
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
ÖĞRETİMDE PLANLAMA.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
KUZU BESLEME.
BESİ SIĞIRCILIĞI.
TS 802 Haziran 2009 BETON TASARIMI KARIŞIM HESAPLARI
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
Endüstriyel Elektronik
Gözde Görüntü Oluşumu ve Göz Kusurları
Türk Standartlarına göre Beton Karışım Hesabı
Dr. İbrahim ÇETİN Veteriner Hekim GTHB Bursa İl Müdürlüğü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Meriç ÇETİN Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
Hücrelerin ve embriyoların farklı kryoprezervasyon yöntemleriyle ve değişik protokollerle saklama çalışmaları 40 yıldan fazladır sürdürülmektedir. Bu kryoprezervasyon.
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Cerrahi El Yıkama.
Problemler – Kültür Sırasında Problemler
Hayvanlar Tavukların Yaz aylarında daha fazla yumurtladıkları bilinen bir gerçektir. Bu durum gün uzunluğunun daha fazla olması ile açıklanabilir.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
KALITIM VE ÇEVRE I. Kalıtım II. Çevre
İcat, Buluş, Keşif, Endüstri ve Endüstri 4.0 Kavramlarını tanıyalım
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
7. ÜRETİMDE KALİTE KONTROLÜ
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
FOTOSENTEZ.
Sıcaklık Meyve ağaçlarının gelişmesi ve verimliliği sıcaklık ile yakından ilgilidir. Sıcaklığın yüksekliği veya düşüklüğü metabolik olayları farklı şekillerde.
KARIK SULAMA YÖNTEMİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
Yumurtacı İşletme Tipleri
FEN BİLİMLERİ-6 5.ÜNİTE SES VE ÖZELLİKLERİ 3.Sesin Sürati HALİM GÜNEŞ.
Sunum transkripti:

Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı 425-530 μ arasında değişen, 10-50 lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır. İnkübatörlerde saatte %5-10 arası su değişimi uygulanmaktadır. Yumurtalar 14-16 ºC’ de inkübe edilmektedir. Su sıcaklığına bağlı olarak larvaların yumurtadan çıkış süreleri 60-80 saat arasında değişim göstermiştir.

Kuluçka Doğal yolla elde edilen yumurtaların inkübasyonunda ölüm oranlarının en fazla olduğu dönemler, döllenme ile gastrula arasındaki periyotta tespit edilmiştir. İşletmeler inkübasyon aşamasında farklı stok yoğunlukları kullanmaktadırlar. İşletmelerin tercih ettikleri stok yoğunlukları 4000-7000 adet/lt arasında değişim göstermektedir

Kuluçka 13-17 °C arasında sıcaklıklarda, % 35-38 tuzluluktaki ortamlarda açılım yüzdesi daima %80-90 dolayında olmaktadır. İnkübasyon sırasında yumurtaların doğal yapısında meydana gelen metabolik atıkların ortamdan uzaklaştırılması için 3-4 lt/dak. su değişimi yeterlidir.

Levrek Larval Dönem Levrek larvalarının yumurtadan çıktıklarında ağız ve anüsleri kapalıdır. Larvalar pasif durumdadır, baş aşağı dururlar ve kendi vitellüs keselerinden sağladıkları enerji ile hayatlarını sürdürürler. Yumurtadan çıkan levrek larvalarının boyları 3,4–3,6 mm arasındadır. Vitellüs kesesi boyu 1,1-1,3 mm uzunluğundadır. Bu dönemde henüz larva içinde organ oluşumları olduğundan sindirim olması söz konusu değildir. 3. günle beraber gözlerde pigmentasyon açıkça görülür

Levrek larval dönem Prelarval dönemde, larvalar yoğun üretim koşullarında 80-200 adet/lt, olacak şekilde larva tanklarına yerleştirilir. İdeal stok yoğunluğu 100-125 adet/lt’dir. Postlarval evre 15-16 °C’de 5. günde sonunda ağız ve anüsün açılması ile başlar. 13-14. günlerde larva canlı yem ile beslenmesi gerekir.

Levrek larvası

Sövraj Dönemi Şövraj dönemi: Balıkların canlı yemden mikropartikül yeme adapte olacakları dönemdir. Levrek 38-42. Çipura 40-42. günler arasında sövraj bölümüne alınırlar. Sövraj uygulaması levrekte 15-16 gün, çipurada ise 10-12 gün devam eder.

Sövraj Dönemi Larvalara günlük verilen artemia (canlı yem) miktarı azaltılırken mikropartikül yem miktarı arttırılır Sövrajı tamamlayan levrek larvaları ortalama olarak 350-400 mg ağırlığa kadar bu bölümde kaldıktan sonra ön büyütme ünitesine alınır. Çipuralar levreklere oranla daha hızlı mikropartikül yeme adapte olabilmektedirler. Sövrajı tamamlayan balıklar ön büyütme ünitesine alınarak burada doğal deniz suyu ortamına adapte edilirler

Ön Büyütme Levrekte 70-80. günlerde, çipurada 60-70. günlerde sövraj ünitesini terk eden yavrular boylanarak, hava keseli ve hava kesesiz bireyler birbirinden ayrılır. Ön büyütmede kapalı devre sistem kullanılmaz. Balıklara verilen su sıcaklığı levrekte 19-21 °C, çipurada 20-22 °C olup iki türdede 16 saat ışık uygulanır. Tanklarda doğal deniz suyu tuzluğu kullanılır

Büyütme Ekstansif Yetiştirme Yöntemi Yarı Entansif Yetiştirme Yöntemi

Dairesel tipte kafes örnekleri